Ciddi saygısızlık yapmışlar, bu paspas konusunda sıkıntı her firmada oluyor sanırım, bende kauçuk paspaslarımı sahibinden den satın aldım, satın aldığım adam 1 ay önce doğuştan tiguan satın almış, hediye verdikleri kauçuk paspas, golf, jetta ve scirocco ya uyumluydu

, sonuç olarak ben sebeplenmiş oldum.
Benim aklımda bir fikir var, gece ansızın gidelim, ve servisin isminin sonunda kocaman bir A ekleyelim.
Toyota türkiye dönüş yaptı. Verilen ürünlerle ilgili bizim bir yaptırımımız yok dediler
. Olayı bile anlamamışlar. Adamlar yaptıkları saygısızlığın farkında bile olmamışlar. Arkadaş benmi çok büyütüyorum olayı anlamadım. Düşünüyorum acaba benmi çok alınganım? Sizden paspas isteyen kim arkadaşım müşterinize nasıl böyle muamele yaparsınız dedim birdaha ileteceklermiş. Yok yok bu ülkede müşteri=monster
öncelikle çok geçmiş olsun. toyota bayisine de türkiye sorumlularına da yazıklar olsun.
sosyal medaya üzerinden özellikle twitter dan toyota türkiye ceo, genel müdür vs kim varsa twit atın. ilgilenmeleri muhtemeldir. telekomla sorunlarımı hep ceo ya attığım twitler ile çözmüştüm.
Facebook üzerinden, club ve gruplarda paylaşır iseniz, bunun çok daha fazla kişiye ulaşmasında bende katkıda bulunmaya çalışırım. Bu şekilde bir kampanyayla, bu tür olayların tekrarlanmasının önüne geçebiliriz. Toyota gibi bir firmanın yetkilisi, bir paspası tolere edemiyor ise, bunu herkes duymalı, firmalar ona göre davranmalı.
konu nataş ise çok normal diye bilyorum.....paspaslar faturaya yansıdıysaa tüketici hakem heyetine başvurun şikaey.com a yazın ki pek çok yerde duyulsun belki utanırlar.geçmiş olsun.
Ürün faturalandırılmasaydı ya da hoş bir dille durum açıklansaydı siz zaten üzerine düşmezdiniz bu olayın diye tahmin ediyorum.
Bana kalırsa peşini bırakmayın. Öyle ukalalık olmaz, olamaz.
Yine de serviste durumu iyi idare etmişsiniz.
Aynen öyle , üzerinde durmazdım. Konu paspas değil , muamele. Edilecek birimlere ettim gerisi toyotayı ilgilendirir. Nekadar umurlarında bilemem ama enazından 1 müşteri kaybettiler.
Her firmada olabilecek şeyler . Toyota dan beklenmiyor ama maalesef oluyor . Bu gibi olayların en büyük sebebi de biz toplum olarak hakkımızı aramayı bilmiyoruz . Firmalarda bunu çok iyi bildiklerinden ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar .
Diyebileceğim tek şey geçmiş olsun .
Arkadasım toyota almak için gittiği plaza da peşin alacağı için indirim veya hediye istediğinde söyledikleri cevap, toyota arabasını satıyor indirime ihtiyac duymuyoruz cevabıyla kendisini opelde buluyor.. sene sonu indirimleri 4-5milyar üstüne de servis indirim yapmış astra j kasasıyla opelden çıkmış. Toyota sağolsun...
bayiden bayiye çok değişiyor ya, mesela kocaelide , satış olarak bakıldığında,
mükemmel bayiler: toyota, hyundai, kia, bmw, fiat, nissan
vasat bayiler: mercedes, seat, peugeot, ford
dayaklık bayiler: subaru, vw, renault, honda
bunların her birini minimum 3, uğrak markalara 10 kere girmişimdir. Çok değişken durumlar, markadan çok bence bayi olayı değiştiriyor
bayiden bayiye çok değişiyor ya, mesela kocaelide , satış olarak bakıldığında,
mükemmel bayiler: toyota, hyundai, kia, bmw, fiat, nissan
vasat bayiler: mercedes, seat, peugeot, ford
dayaklık bayiler: subaru, vw, renault, honda
bunların her birini minimum 3, uğrak markalara 10 kere girmişimdir. Çok değişken durumlar, markadan çok bence bayi olayı değiştiriyor
Abi bir marka hariç oda vw . Her bayisi dayaklık .
Arkadasım toyota almak için gittiği plaza da peşin alacağı için indirim veya hediye istediğinde söyledikleri cevap, toyota arabasını satıyor indirime ihtiyac duymuyoruz cevabıyla kendisini opelde buluyor.. sene sonu indirimleri 4-5milyar üstüne de servis indirim yapmış astra j kasasıyla opelden çıkmış. Toyota sağolsun...
yıllar önce renault da megane ile bu felsefeye ulaşmıştı. fabrikadan çıktıktan sonra araçların kaderi çok vahim, kimlerin ellerinde satılıyorlar belli değil. bu aralar opel'deki müşteri ilişkileri benim de hoşuma gidiyor. fiyatları da mantıklı.
Müşterisine saygıyı parasını alıncaya kadar gösteren bütün servisleri kınıyorum. Hala 80 lerin zihniyetiyle satış yapan profesyonelleşemryen servisleri kesinlikle ifşa etmeliyiz. Toyota Türkiye kesinlikle bu konuyla ilgilenmeli ve o personele özğr diletmelidir...
kesinlikle orjinal paspası alırdım.. bağıra çağıra olay da çıkarırım gerekirse.. ne konuşuldusa odur.. olmadı iş çıkışı yakalar o paspasları yalatırdım