Gönderen Konu: Corolla bakım-yardım  (Okunma sayısı 1007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla bakım-yardım
« : Eylül 09, 2014, 00:05:41 »
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 2006 d4d sedan. Aracımı alalı çok olmadı, ilk defa bakım yaptıracağım. Km 125000'de. En son 115000'de motor yağı filtreleri değişmiş. Ben motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresini mi değiştireceğim? Başka değişecek parça var mı? Parçaları kendim alıp değiştirtmeyi düşünüyorum. Hangi marka alsam iyi olur, önerilerinizi ve bilgilerinizi rica ediyorum.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Toyota Club Türkiye

Corolla bakım-yardım
« : Eylül 09, 2014, 00:05:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla bakım-yardım
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2014, 00:10:39 »
önceki bakımları ne bilmedigim için kendi adıma birşey diyemem ama diskleri balataları bir kontrol edin isterseniz çok küçük bir ihtimal ama debriyaj takımını kontrolettirin isterseniz.onun dışında filtreler illa orjinal olcak diye bir durum yok bu araç çok o küçük detaylara takılmaz iyi bir yan sanayi ürün işinizi görür filtrelerde ama yag filtreniz orjinal olsun muhakkak yag seçiminizde önemli dizellerde bilmem ama ben mobilciyim marka olarak.servisten orjinal yag filtresini alın derim yada forumda ufuk abimizden  temin edebilirsiniz yardımcı olcaktır muhakkak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2014, 00:55:42 »
V kayışını da kontrol ettirin. Bende yeni bakıma soktum aracımı benden önce hiç değişmemiş 90.000 km de değiştirdim. Kötü durumdaydı. 25 30 lira birşey... Ben önemsememiş olsam yolda bırakacakmış o derece. Evveliyatını bilmediğiniz için sizinde kompe gözden geçirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2014, 10:15:19 »
Arkadaşların söylediği şeylere ilaveten ;Ön arka balatalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2014, 14:42:16 »
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 2006 d4d sedan. Aracımı alalı çok olmadı, ilk defa bakım yaptıracağım. Km 125000'de. En son 115000'de motor yağı filtreleri değişmiş. Ben motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresini mi değiştireceğim? Başka değişecek parça var mı? Parçaları kendim alıp değiştirtmeyi düşünüyorum. Hangi marka alsam iyi olur, önerilerinizi ve bilgilerinizi rica ediyorum.

ali bey elinizde yeterli techiat ve mekan yoksa boşa uğraşmayın iyi bir ustaya gidin derim.malzeme konusunda yetkili servisten fiyat alın karşılaştırma yapın,örneğin yağ filitresi yetkili serviste 20 tl iken piyasada 18 tl buna karşın klima yada polen filitresi yetkili serviste 70 tl iken piyasada 10tl gibi....karşılaştırmayı yapı usgun geleni yada içinize sineni alın taktırın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2014, 21:04:11 »
Teşekkürler arkadaşlar