Gönderen Konu: Arabamdaki Ufak Defek Çiziklere Ne Yapmalıyım?  (Okunma sayısı 7297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Net Fikir
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '09
Ynt: Arabamdaki Ufak Defek Çiziklere Ne Yapmalıyım?
« Yanıtla #40 : Ekim 03, 2014, 07:59:54 »
muhabbete dalıyorum kusuruma bakmayın ama aynı sorundan muzdarib oldum. aracı alalı daha bir sene olmadı bozhüyük dinlenme tesislerinde dururken oradaki yıkayıcılar iş yapacakmış gibi aracı fırcayla yıkamışlar çıktığımda sevindim arac yıkanmış diye ama sonra ön tarafın silecek altında belli belirsiz bir tane fırca izi olmuş bunu yok etmek için aracın önceki sahibinin de kullandığı şu kalem şeklinde kullanılan çizik gidercilerden aldım.(Fix-It-Pro-Oto-Cizik-Giderici-Kalem) çiziğin üstüne sürdüm hakikaten çiziği giderdi ama bu seferde orada sanki uhu dökülmüş gibi bir iz kaldı.boyası matlastı resmen.şimdi bu nasıl gidebilir eskisi kalsaydı daha iyidi ama oldu artık bir kere. birşeyle çok oynamayacaksın diyorlar ya doğru söze ne laf gerek.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 03, 2014, 07:59:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 03, 2014, 08:12:32 »
O kalem muhtemelen uzun dayanımlı bir etki yapmıyordur, bir kaç yıkamadan sonra gidebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 14, 2014, 00:49:18 »
Ben arabami garajdaki kolonlara surtmustum.Cok kotu durumdaydi.Turtle wax repering kit uyguladim.simdi elimi surttugumde zemin dumduz ama yinede cizikler belli oluyor.Uzerinde turtle wax color magic le gectim.Yeni gibi olmadi ama cok daha iyi durumda.Ufak cizikler icin idealdir.Benim ciziklerim cok derindi.Ayrica on tamponun alt kisminda da kaldirimdan dolayi olusan cizikler vardi sadece turtle wax color magic ole gectim belli olmuyorlar.Ama yakindan bekinca cizilmis oldugu belli oluyor.Yani yenisi gibi olmuyor ancak goze batmiyor.
Bu eski hali.Simdi ki halini de yarin ceker koyarim.