Gönderen Konu: Sıfır kilometre araç alırken DIKKAT!!!  (Okunma sayısı 1405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Sıfır kilometre araç alırken DIKKAT!!!
« : Eylül 08, 2014, 12:57:34 »
Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili forumda detaylı bir konu görmediğim için yazmak istedim.Çünkü herkes otomobil alırken sıfır almasa da almayı mutlaka aklından geçirir.Tam da bu aşamada aylarca 1-2 modeli inceler ve hiç aklınızda olmayan bir otomobili 2 gün içinde alır çıkarsınız.İşte kritik dönem burası.O aklınızda olmayıp bir anda etkilendiğiniz araç sizi büyüler ve satış elemanı anlatır da anlatır..
   Size tavsiyem bu aşamada bütçenizle ilgili asla ve asla bilgi vermeyin söyleyeceğiniz şey şu " beğenirsem herşeyi alabilirim para sorun değil" deyin.
   Benim yaşadığım sıkıntı şu şekilde ben kafamdaki rakamı söylediğim için satış elemanı haliyle aldığım donanım paketinin hem altındakileri hem de üstündekileri direk eledi.Ben 2014 auris advance skypack multidrive S aldım..full paketin bir alt donanım seviyesi olduğu ve full olanından sadece kendi kendine park etme özelliği eksik olduğu söylendi 3000-3500 TL fark için değmiceğini düşünerek aldım arabayı..Ha tabiki eve gelip artılarını eksilerini yatırdım masaya.Sadece söylenen şeylerin eksik olmadığını bu aşamada zaten gördüm.Ama gerek sitede gerek satış elemanın sözlerinde aktarılanlardan fazlasını görmek beni üzdü.Başta önemsiz gelen eksik özellikler sonradan insana batabiliyor.örneğin hangi kapı açık göstermiyor( bu sitede yazmaz) çünkü donanım listesinde LCD bilgi ekranı deyip geçmiş.ama bu ekranda bu özellik var.Diyelimki önemsiz.Dijital klima yazmış sitede ama çift bölgeli olmadığını alınca gördüm.bu da benim hatam.Torpido soğutma yokmuş(ayda yılda belki de hiç kullanmiycam) alınca gördüm bu da benim hatam.ama var mı?yok..lastik basınç sensörü gözümden kaçmış..
   Şimdi burdan bakınca bunlar benim hatam aslında.Kardeşim kafana silah mı dayadılar alsaydın full olanını diyebilirsiniz.Ki haklısınız da.zaten burda ben kimseyi suçlamak derdinde değilim sadece biraz daha dikkatli olunması gerektiğini anlatıyorum.ama her ne kadar araştırma işi bana düşse de tanıtma işi de satış elemanın işi ve bunu en ince ayrıntısına kadar sunması gereklidir diye düşünüyorum.
   Yani bayideki insanlar sizin alabileceğinizi düşündüğü rakamdaki arabaya ve özellikle de ellerinde var olan modele yönlendirme konusunda çok iyiler.Sizin bütçenize uygun aracın alt donanımlarına çok boş bunu boşver derken yine sizin bütçenizin üst donanımındaki araçların artılarını da  gereksiz gibi gösterebiliyorlar.Umarım doğru aktarmışımdır meramımı.
   Sonuç olarak arabamdan memnunum yoksa yasal yollardan elimden geleni yapar yanlış yönlendirildim deyip iade de eder full olanını da alırdım.ama 3000 Tl lik rakamı bu saatten sonra vermem üstüne ama ilk başta doğru aktarılsa belki alırdım..Her nekadar satış elemanı tanıtmakla yükümlü olsa da gerçek araştırmayı siz yapacaksınız.Adı üstünde satış elemanı ,SATAR :)
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Toyota Club Türkiye

Sıfır kilometre araç alırken DIKKAT!!!
« : Eylül 08, 2014, 12:57:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır kilometre araç alırken DIKKAT!!!
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2014, 13:35:24 »
yasin bey, öz eleştiri yapabilmek büyük bir erdemdir. tebrik ederim. olası müşterilerin yapabileceği en güzel iş, plâzaya gitmeden önce aracın teknik ve donanım bilgilerine en az satış danışmanı kadar hakim olabilimektir. bu noktadan sonra aracı incelerken detaylara iyi bakmak (davlumbaz ve ışıklı cam açma düğmeleri hikâyeleri gibi) ve takıldığınız yerde satış danışmanına yüklenmek gerekir. aracı size satana kadar kral gibi davranırlar, anahtar teslim edildikten sonra ilk 10 bin km bakımına gittiğiniz zaman kendileri kralmış gibi bir edaya bürünürler. siz de fark etmişsiniz, tek amaçları size ellerinde bulunan araçlardan satabileceği en yüksek donanıma sahip olan modeli satmaktır. sizin beklentilerinizi çok da umursamazlar.

bu yüzden sizlere kaçamak cevap verirler. yok şu donanım gerekli değil, olmasa da olur, bu versiyona o kadar para verilmez zaten vb. daha neler gördüm. hatta corolla yerine avensis satabilmek için "bu kadar para vermişken avensis almayanda sorun vardır" diyen satış elemanı ile de tanıştım.

malesef satın almış olduğunuz araç konusunda yanlış bilgilendirildiğinize dair herhangi bir hak talep edip iade gerçekleştirebileceğinize ihtimâl vermiyorum çünkü ispat edemezsiniz. ayrıca belirttiğim gibi üstün körü ve teknik bilgilerden uzak sözlerle sizi uygun araca yönlendirdiklerinden teknik olarak yanlış bilgi vermiş sayılmıyorlar. sadece laf cambazlığı.

sizin için gerçekten önemli bir donanım mevcutsa araç almadan önce bunu bir kenara not edersiniz (heyecandan unutma durumuna karşı) ve incelerken olup olmadığına bakarsınız. satış danışmanı ile ne kadar az muhattap olursanız o kadar iyidir. aracı satın aldıktan sonra herhangi bir donanım için "bu neden yok ?" diye sormak bilinçsiz tüketici olduğunuz anlamına gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2014, 13:56:42 »
Satış elemanları yapmaları gerekeni yapmaya çalışırlar. Hangi araçtan daha fazla prim alacaklarsa onu satmaya meyillidirler. Bütçenizi söylemeyin olayına pek katılmıyorum. O zaman iş karmaşıklaşabilir. Maddi gücünüzü söylersiniz, burada önemli olan önceden ihtiyaçları belirlemek ve alınacak araçları marka/model olarak birkaç sayıya indirmek. Daha sonra donanım detaylarını incelemek. Bayiye ne kadar bilgili gidilirse yanlış ve hatalı tercihler o kadar azalır. Size yapılan yönlendirmeleri de doğru bir şekilde tartar hata yapmazsınız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2014, 14:03:49 »
gerçekten çok güzel deyinilmiş konuya zamanında bu konuyu yeni corolla için tartışmıştık ve aynısını sölemiştim bu devirde araba alıcak olsam birtek belki babamdan alıcagım bir araba varsa baktırmam düşünmem.yoksa geri kalanını sıfır veya ikinci el hertürlü masaya yatırır iyice araştırır tüm özelliklerini ögrenir artılarını eksileri yazar bana sölenenlerle karşılaştırır vs öle alırım.birtek araba degil her konuda türkiyede alışveriş yaparken iyice tartıpda almak lazım bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2014, 14:05:48 »
Sıfır araç alımında olay artık donanımlardaki ayrıntıların tek tek seçilmesine kadar inmiş durumda. Bu özelliği de sormaya gerek yok, vardır dediğiniz anda maalesef sürprizlerle karşı karşıya kalınabilir.

Zaten güzel özetlemişsiniz satıcı adı üstünde işi ürününün iyi yönlerini göstererek karşısındakini etkileme sanatını icra eder ve ürünü pazarlar ya da satar ve bu kabiliyeti için orada bulunmaktadır. Aracınız hayırlı uğurlu olsun, fazla takılmayın aracınızın keyfini sürmeye çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2014, 14:06:56 »
bizde bu tarz bişi yaşadık.amacımız büyük araç almaktı ,Bursa'dan İzmir yoluna doğru sıralı bütün markaları dolaştık. ASX e baktık ,C4 picassoya baktık Opel ,Chevrolet ,Ford derken son durak olarak Toyota'ya geldik. bizimkiler bir hafta önce Advance manuel Corolla fiyatı almışlar ben gittim otomatik olsun dedim sonra bunun en fulü hangisi ne var ne yok fiyat farkı derken bi baktık Premium Multidrive S Nav almışız :) aynı fiyata Avensis vardı ama otomatik yok diye 1.6 da bakmadık bile ki aslında otomatik olmasada değerdi :D bi söz vardır hani,insanın basireti bağlanmıştır ya işte öyle bişi :)

ama yinede hayırlı uğuurlu olsun :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2014, 23:14:32 »
  Aslında sıfır araç almak aklımda yoktu eşimin gazına gelip sıfır aldım..Haa arabamdan memnunum hiçbir sıkıntı duymuyorum bu konuda.Sonuçta 2005 yılından beri babamın 1991 Corollasına binerim bu yüzden markaya güvenimde de bir sıkıntı yok..Sadece premium almadığım için pişmanım hepsi bu..Mesela benim adanadaki satış elemanım da F1 vites kollarının sadece dizellerde bulunduğunu ve haftaya benzinli modelin geleceğini ve bunda bulunmadığını söylemişti ben adanada yaşıyorum ve mersini arayıp bu paketin ve istediğim rengin ellerinde olup olmadığını sordum var dediler gittim aldım..A a bir baktım F1 vites varmış  :alkis: bunun gibi şeyler işte.Ama en yıkıldığım an hangi kapının açık olduğunu göstermediğini gördüğüm andı  :-\ ve tabi ki otomatik veya kumandadan kapanmayan camlar...
  Sonuç olarak 4 yıl kredili olduğu için arabama en az 4 yıl bineceğim bu sürede benim ve herkesin keyifle binmesini diliyorum.
  Bu arada ilk otomatik vites arabam..O nasıl bişeydir öyle yağ gibi geçiyor vitesler  :alkis:
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2014, 10:34:59 »
  Aslında sıfır araç almak aklımda yoktu eşimin gazına gelip sıfır aldım..Haa arabamdan memnunum hiçbir sıkıntı duymuyorum bu konuda.Sonuçta 2005 yılından beri babamın 1991 Corollasına binerim bu yüzden markaya güvenimde de bir sıkıntı yok..Sadece premium almadığım için pişmanım hepsi bu..Mesela benim adanadaki satış elemanım da F1 vites kollarının sadece dizellerde bulunduğunu ve haftaya benzinli modelin geleceğini ve bunda bulunmadığını söylemişti ben adanada yaşıyorum ve mersini arayıp bu paketin ve istediğim rengin ellerinde olup olmadığını sordum var dediler gittim aldım..A a bir baktım F1 vites varmış  :alkis: bunun gibi şeyler işte.Ama en yıkıldığım an hangi kapının açık olduğunu göstermediğini gördüğüm andı  :-\ ve tabi ki otomatik veya kumandadan kapanmayan camlar...
  Sonuç olarak 4 yıl kredili olduğu için arabama en az 4 yıl bineceğim bu sürede benim ve herkesin keyifle binmesini diliyorum.
  Bu arada ilk otomatik vites arabam..O nasıl bişeydir öyle yağ gibi geçiyor vitesler  :alkis:

Auris gerçekten çok beğendiğim bir araba. 2013 skywindow highline dizel golf ü de kullanma imkanım oldu. Ama auris bana daha cazip ve güzel geldi. Özellikle otomatik vitesi manuele aldığınızda sabit viteste istediğiniz hıza çıkabiliyorsunuz. Gerçekten şanzumanı da çok hoş ve sağlam bir araba. Tekrar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2014, 13:17:59 »
Maalesef satış elemanları bunu yapıyor...
Ilk gün dizeline paramızın yetmediğini benzinli alabileceğimizisöylediğimizde dizel motor farkının çok fazla olduğunu benzinli almanın daha mantıklı olduğunu anlattı durdu...
Ertesi gün dizele çevirdiğimizde ise daha mantıklı olduğunu, dizelin hem tasarrufu olduğunu hem değerini koruduğunu falan anlattı...
Yani sizi bütçenizi de göz önüne alarak çok doğru bir karar vermiş gibi hissettirmek istiyorlar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2014, 13:20:41 »
Maalesef satış elemanları bunu yapıyor...
Ilk gün dizeline paramızın yetmediğini benzinli alabileceğimizisöylediğimizde dizel motor farkının çok fazla olduğunu benzinli almanın daha mantıklı olduğunu anlattı durdu...
Ertesi gün dizele çevirdiğimizde ise daha mantıklı olduğunu, dizelin hem tasarrufu olduğunu hem değerini koruduğunu falan anlattı...
Yani sizi bütçenizi de göz önüne alarak çok doğru bir karar vermiş gibi hissettirmek istiyorlar...

Burada maharet müşteride, pazarlama taktiklerine karşı uyanık olmak lazım. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2014, 13:56:51 »

F1 vites dediniz beni can evimden vurdunuz :( bize benzinlide F1 vites olduğunu söylediler Auris ve Corollada mevcut dediler araba gelmiş babamı aramışlar almış aracı,telefon ettim " direksiyonda vites pedleri var mı? yani + / - işaretle kol sağ ve solda var mı? " dedim,yok cevabı aldım. kan beynime fırladı bir anda , aradım hemen servisi,ne iş bu durum dedim ,zaten böyleydi dediler. itiraz ettim siz bize böyle demediniz var dediniz dedim,biz öyle birşey demedik dediler. Bende hemen Toyota Türkiyeyi aradım bize ayıplı mal sattılar kandırdılar dedim,nasıl olur dediler anlattım durumu servis müdürü arıyor sahibi arıyor açtım ne var dedim,niye böyle yaptınız fln mavra yaptılar. sonra babamı aramışlar böyle durum olmuş diye babam beni arıyor niye böyle dedin diye.şikayetimide geri almadım öyle kaldı :(
sadece satış felsefesi,özellikle Wagon hangilerinde var dedim,Avensis 2.0 da (!) var dediler sadece, 1.6 da mevcutmuş dedim yok 2 ayda araç gelir fiyatı artar şöyle böyle dediler,Auris touring sport çıkacağını söylemediler bile !
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2014, 14:04:02 »
 Öncelikle o profildeki tatlı bebeciğin yanaklarına kocaman öpücük.

Şimdi konuya gelebiliriz sanırım. Açıkçası bu tarz satış personeli ile karşılaşmayan yoktur sanırım son yıllarda. Tam olarak neyi sattıkları! tartışılır. Günümüz endüstri dünyasının en önemli parametrelerinden birisi Müşteri Memnuniyetidir ve üretimi de yönlendiren bir unsurdur. Bir şeyi mükemmel şekilde üretseniz bile yanlış ve demode pazarlama taktikleri! nedeni ile onu ucuz gösterebilirsiniz. Bunun tam tersi de olabilir. Bu yüzden satış yöntemleri çok önemlidir bir firma için. Özellikle PR'ı gerçekten anlamış, uzun dönemli düşünce yapısına sahip organizasyonlar için.

Alım yapmadan önce derin araştırma yapılması ve alış-verişe tek başına gidilmemesi ve karar anında her türlü oldu bitti, acele ettirme oyunlarına karşı biraz zaman istenip, ortam dışına çıkılıp karar verilmesi faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2014, 19:14:35 »
Burada maharet müşteride, pazarlama taktiklerine karşı uyanık olmak lazım. :)

müşteri alacağı aracı iyi tanımalı ve ihtiyaçlarını güzel belirlemeli...
yoksa sırf parası var diye senede 5000 km yapmayan adama satıverirler dizeli :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2014, 19:26:04 »
Araba alcak olsam su kadar param var demem yada para cokta demem 1 2 gun icerisinde karar kilipta almam bi ton para veriyoruz her yerini incelerim tekte gitmem cunku benim goremedigim seyleri yanimda goturcegim cok yakin arkadaslarim gorur 2 kisi 3 kisi kac tane yakin arkadas varsa  benim arkadaslarim boyle bak bunda bu yok sunda var yada su markada var kiyaslama yapmadan kesinlikle alamam s
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2014, 20:51:06 »
Ne olursa olsun dersine iyi çalışıp gitmeli,servise girdikten sonra deplasman sahasında oynuyor gibi bir durum yaşanıyor sonuçta onların işi satmak ve iyi yapıyorlar ama işi bilerek gidip fazla hevesli değilmiş gibi konuşmayı başarırsaniz bu sefer satıcı yan çizmeye IK mık etmeye başlıyor,arkadaş yanında yanci olarak gidipte terlettiğim görevliler bilirim :) tabi iyi insanlarda var hakkını yememek lazım "abi sen 2 ay bekle şu donanım eklenecek veya benden duymuş olma ama şu tarihte indirim gelecek yada istersen hanımla konuşun birlikte gelin bak ileride bu araba size küçük veya büyük gelebilir gibi tavsiyede bulunanlarda var
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new