Gönderen Konu: Askerlik Anıları Köşesi  (Okunma sayısı 1702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Askerlik Anıları Köşesi
« : Kasım 03, 2008, 14:50:32 »
Buyurun askerlikte başınızdan geçen ilginç olayları anlatın. Bana ve benim gibi gideceklere tecrübe olsun. (Fikir Hakkı Saygılı'nındı ama benden rica edince ben açtım.)

Toyota Club Türkiye

Askerlik Anıları Köşesi
« : Kasım 03, 2008, 14:50:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Askerlik Anıları Köşesi
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2008, 15:01:57 »
Anlatacak çok şeyim var ama tavsiye niteliğinde 2 anımla başlayayım. Askerlikle ilgili ilk tavsiyem seni ne kadar heyecanlandırırsa heyecanlandırsın hiç bir soruya balıklama atlama. Acemiliğimi Etimesgut Zırhlı Birlikler'de yaptım. Bir gün "İçinizde Ankara'yı iyi bilen var mı?" diye sordular, Allah'dan evet demedim, diyenlere taşınmakta olan bir komutanın eşyaları için hamallık yaptırdılar :) Bir gün geldiler "Bilgisayarı iyi bilen var mı diye sordular". "Evet" diyen uyanıklara (!) inşaat malzemesi taşıttırdılar, tuvaletleri temitlettiler :) "İyi futbol oynayan var mı?" diye sordular, "Evet" diyen mağdurlara 52 kg'lık tank mermisi taşıttılar  :D Devamını fırsat buldukça anlatırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2008, 16:29:07 »
Aynisi benim de basimdan gecti Hakki kardes :) Ingilizce bilenler kim dediklerinde ben de biliyorum dedim. Acemiligimi Levazim Maliye okulunda yaptim. Birkac arkadas bize Ingilizce talimatname tercumesi yaptirdilar.Kitabi Turkce'ye cevirdik. :) Insaat muhendisi arkadaslar da alanlarinda calisitirildilar acemilikte :) Baska bir arkadas avukat, komutani olan generalin asil gorev yerinde yazdigi bir kitabin calismasini yapti.Tabii kitaba onun ismini eklemediler...

Kimse gocunmadi tabii ki.Hos anilar olarak kaldi hafizalarimizda bunlar.

Komutanlar da bizden birileri.Onlar da insan.Mizahi yonleri de cok guclu cogunun :) Hepsi de 'okumus' adam/kadin. :) Olacak o kadar.
Gel bir daha askerlik yap deseler hic durmam giderim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2008, 18:08:13 »
wallahi askerlikten soğuduum ya :D bakalım biz neler yapıcaz askerde
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2008, 20:23:14 »
wallahi askerlikten soğuduum ya :D bakalım biz neler yapıcaz askerde
eser kardeş hiç soğuma...hepimiz yapacaz yaptık yapıyoruz...orası da bi nevi okul...15 ay sonra mezuniyet...
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2008, 21:17:18 »
işte size birkaç askerlik fotoğrafım nereye gitsem bi araç veriyolar nasılsa bana ama askerde 3 tane değiştirdim

ANTALYA KARPUZKALDIRANDAN BİR GÖRÜNTÜ paşam saolsun beni tatile götürmüştü

buda askerliği tamamladığım aracım 2.0 motor baya iyi gidiyodu ozamanlar tabi TOYOTADAN habersizdim niye askeriyeye toyota vermezlerse anlamadım  gitti

DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2008, 15:21:15 »

Acemiligimi Levazim Maliye okulunda yaptim.

Ahmet bey levazım maliye okulu küçükyalıdaki kenan evren kışlasımı?

ben kenan evren kışlasında hem acemiliği hemde ustalığı levazımcı olarak yaptım.
bizim orası manzara açısından çok güzeldi.
adalar manzaralı idir.
az adalara bakıpta sürünmedik  :D
ama güzeldi askerlik
daghan kardeşim için rahat olsun "bu bayrağın dalgalandığı her yer bizim"
inşallah sorunsuz bir askerlik yaşarsın

toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2008, 19:32:23 »
Ahmet bey levazım maliye okulu küçükyalıdaki kenan evren kışlasımı?

ben kenan evren kışlasında hem acemiliği hemde ustalığı levazımcı olarak yaptım.
bizim orası manzara açısından çok güzeldi.
adalar manzaralı idir.
az adalara bakıpta sürünmedik  :D
ama güzeldi askerlik
daghan kardeşim için rahat olsun "bu bayrağın dalgalandığı her yer bizim"
inşallah sorunsuz bir askerlik yaşarsın

Aynen Mikdat Bey. :)

Istikamet adalar, istikamet sanatoryum :)
Kenan Evren Kislasi kucuk bir sehir gibi.

2004'te oradaydim.3 aylik acemiligimiz orada gecti. Efe'yi bilir misiniz Mikdat Bey? Bolugun unlu kopegiydi :) Ictimadan sonra yemege gecilirken ilk giden o olurdu...

Oruc da tuttuk, komutanlarimizla iftar ettik.Isteyen tutar istemeyen tutmaz.Aynen oyle oldu.

Bir daha gel askere deseler yine giderim :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2008, 11:10:29 »
efenin adını duydum sadece biz gittiğimizde orada yoktu ama akıllı kopekmiş ki bize kadar hikayeleri dilden dile dolaştı geldi  :)
ben kısa donem yaptım butun askerliğim orada geçti.
esasında çok güzel bir yer ama biz tam denetlemeye denk geldiğimiz için pek de güzelliklerinin farkına varamadık :(
sabah akşam eğitim içtima vs. ama sonunda bizim boluk kışla birincisi oldu  :D şimdi bununla iftihar ediyorum :P
ama denetlemeden sonra kalan  2 ay paşalar gibi geçti
şimdi beni çağırsalar (milattan once milattan sonra gibi) denetlemeden sonraki kısmına varım derim  :D
neyse askerlik deyince erkeklerin ağzı kapanmıyor şimdilik bu kadar
selamlar
toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2008, 16:28:20 »
askere gitmeden bir gün önce arabayla gezdiğim arkadaşım boğaz köprüsünün tam orta yerinde durup oğlum askere gideceğine aşağı atla demişti hadi be demiştim devam et askere gittim geldim ağrı da 8 ay dönüşte direk arkadaşımı buldum lan oğlum ben eşeklik ettim atlamadım yaşım küçüktü :) sen benı nıye atmadın dıye sıtemde bulundum..
kıssadan hıse kendını köprüden at!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2008, 21:37:29 »
askerde işine yaricak en iyi şey K.K.K yani kaçma, karışma,konuşma. emret komutanım emret komutanım. emredersin değil kesinlikle  başka birşey yok :) van jandarma asayişte yaptım geleli 1 sene oldu orda emredersin lafı küfür gibi geliyordu valla komutanlara.ayrıca ne yap ne et başçavuşlarla iyi geçin o zmn senden kralı olmaz.
ben askeri lojmanlardaydım. takım çavusuydum bir nevi amelelik hizmeti. lojman deyince herkes rahat bir askerlik yaptıgımı sanıyordu ama birde şöyle düşünmek lazım bölüklerde en fazla 10 tane rütbeli olsa akşam lojmanda 200 oluyordu bu sayı bende o cehennemin içinde :) tabi eşlerini ve çocuklarını bu sayıya dahil etmiyorum.
yaşadıgım en kötü şeylerden biri de heralde gecenin 2sinde bir albay tarafından uyandırılıp asker 1-2 parça eşya var taşıyalım hemen deyip benden asker istemesi ve 4 askerle - 19 derecede terlik eşofman dışarı çıktıktan sonra o 1-2 parça eşyanın koca bi kamyon dolusu ev eşyası ve 1 kamyonet dolusu koli oldugunu görmetki :) tabi asker yargılamaz itaat eder zihniyetiyle sabah 6 ya kadar eşya tasıdıktan sonra 7 de kahvaltı yaparak hiç uyumadan güne devam ettim :)