askerde işine yaricak en iyi şey K.K.K yani kaçma, karışma,konuşma. emret komutanım emret komutanım. emredersin değil kesinlikle başka birşey yok

van jandarma asayişte yaptım geleli 1 sene oldu orda emredersin lafı küfür gibi geliyordu valla komutanlara.ayrıca ne yap ne et başçavuşlarla iyi geçin o zmn senden kralı olmaz.
ben askeri lojmanlardaydım. takım çavusuydum bir nevi amelelik hizmeti. lojman deyince herkes rahat bir askerlik yaptıgımı sanıyordu ama birde şöyle düşünmek lazım bölüklerde en fazla 10 tane rütbeli olsa akşam lojmanda 200 oluyordu bu sayı bende o cehennemin içinde

tabi eşlerini ve çocuklarını bu sayıya dahil etmiyorum.
yaşadıgım en kötü şeylerden biri de heralde gecenin 2sinde bir albay tarafından uyandırılıp asker 1-2 parça eşya var taşıyalım hemen deyip benden asker istemesi ve 4 askerle - 19 derecede terlik eşofman dışarı çıktıktan sonra o 1-2 parça eşyanın koca bi kamyon dolusu ev eşyası ve 1 kamyonet dolusu koli oldugunu görmetki

tabi asker yargılamaz itaat eder zihniyetiyle sabah 6 ya kadar eşya tasıdıktan sonra 7 de kahvaltı yaparak hiç uyumadan güne devam ettim