Forumdaki diğer benzer konuları okudum. Link aşağıdadır. merak eden okuyabilir.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54340.160Sayın Ahmet GÜVE beyin verdiği bilgilerden çok faydalandım sağ olsun.
Benim aracımda da benzer bir sorun var.
Bu gün bi el atacaktım. Önce foruma bakayım dedim. Zaten ne yapacağıa da karar veremiyordum çünkü problemin sebebini kestirememiştim.
Daha önce bi yere yazmıştım. Aracımın dijital otomatik kliması şöför tarafına ılık yolcu tarafında soğuk üflüyor diye. Hemen Türk usulü çözüm ile sorunu halletmiştim. Motordan çıkan hortuma vana takıp vanayı da kapatıp yaz sıcağında ısıtmayıversin diyip sıcak suyu tamamen kesmiştim.
Artık bazı akşamlar serin olmaya başladı. Özellikle yağmur yağınca.
Bu kadar serinlikte ısıtmaya ihtiyaç yok tabii. Ancak yağmurda camlar acayip buhar yapıyor. Soğutma yaptırmadan normal havayı cama veriyorum açılmıyor. Gündüzden klima kullanılmış olduğu için zaten çok aşırı buhar yapıyor. Klimayı devreye alınca cam anında açılıyor ama yüzümüze soğuk hava çarptığı gibi camın dışı buhar olmaya başlıyor. İki de bir silecekle silmem gerekiyor. Öyle böyle değil dışı resmen görüşü kapatıyor ve 20 - 30 sn de.
Demekki ısıtmayı devreye almam gerekecek.
Dijital otomatik çift bölgeli kliması olan aracımda sürücü tarafı yolcu tarafına göre belirgin az soğutuyordu. Bunu çeyrek bilgili klimacıyla test edip onaylamıştık.
Bu ısıtma sisteminin şöfor tarafının kaloriferinin vanasını açıp kapatan motor işlemiyor diye düşünüp suyu tamamen kesmiştim.
Yukarıdaki linklen okudum ve Ahmet GÜVE bey sistemde vana olmadığını yazmış. Birazdan benim taktığım vanayı açıp arabayı iyice bir test edeceğim.