0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam Adem bey, yüklemiş olduğunuz sesi dinledim, ama ben bir anlam veremedim sese. Ses konusunda ben de çok hassas bir insanım. Gün geçmiyor ki yeni corolla'nın ön konsolundan farklı bir ses, tıkırtı ve vızırtı gelmesin. Ben Antalya'lıyım. Klimayı ben de çok kullanırım özellikle de havaların ısınmasıyla. Eğer bu sese benzer bir ses duyarsam inanın hemen size dönerim. Benim araçta da şu anda sert asfaltta ve kilitli taşlı yolda sinyal kolundan arı vızırtısı şeklinde ses geliyor. Sesi bulmak için çok uğraştım ve sonunda buldum. Kolu hafif kendime doğru çeker gibi yaparsam vınlama kesiliyor. Önce aracımın lastiklerini değiştirecem, eğer ses gene de kesilmezse servise sinyal kolunu söktürüp yağlattırıp izole etmelerini isteyecem o kısımları da. Saygılar,sevgiler.
@Burak Atılgan (32862) Klima kullanırken önce dış hava girişini açıp sistem içerisinde kalan nemi kurutmak lazım, bu koku oluşumunu engelleyecektir. Daha sonra iç sirkülasyonda daha verimli soğuma elde edilir ancak dış hava girişi belirli aralıklarla açılmalı.
Zaten öyle kullanıyorum. İlk önce dışarıdan hava alırım hep. İç havayı sonradan devreye alıyorum. Şehir içinde genelde iç hava, şehirler arası yolda genelde dış hava ile gidiyorum.
Ş. arası yolda da ağırlıklı olarak iç sirkülasyonu kullanabilirsin, o zaman daha düşük kademede kullanma şansı oluyor. Dış hava modunda, çok sıcak havalarda dışarıdan gelen havanın da soğutulmaya çalışılmasından dolayı daha düşük sıcaklığa ve daha yüksek kademe kullanıma ihtiyaç duyuluyor.
merhaba arkadaşlar.az önce ekteki sesi servisteki usta dinledi balatalardan geliyor bu ses dedi.balataları değişeceklermiş.bakalım işe yarayacakmı ?mevsimsel olarak balatalardan ses gelmesi çok ilginç...(!!!bu arada değişimin 20.000 km veya 18 ay sınırı varmış!!!)Aracımın ön fren balataları yüksek hızlarda duyulan ıslık sesinden ötürü bu gün serviste değişti.
Aracımın ön fren balataları yüksek hızlarda duyulan ıslık sesinden ötürü bu gün serviste değişti.
üstteki mesajlardan birinde fan sesi.zip dosyasında (ben fan sesine benzetmiştim) videodaki gibi bir sesmi vardı sizde de?