Gönderen Konu: konsoldan gelen tuhaf bir ses daha  (Okunma sayısı 4807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
konsoldan gelen tuhaf bir ses daha
« : Eylül 06, 2014, 23:38:28 »
merhaba arkadaşlar..
aslında aracımın ön konsolundan gelen seslere alıştım. artık çok üzerinde durmuyorum.
ancak bir ses varki diğerlerinden farklı. trim sesi gibi gıcırtı felan değil kasislerden bağımsız.
klima/fan sistemiyle bir alakası olduğunu düşünüyorum..
çünkü uzun yolculuklarda klima kullanımı sonrasında belli bir süre geçtikten sonra oluyor.
ilk defa nisan ayında duymuştum yandaki arkadaşın telefonu çalıyor sandım. araç 4 aylıktı.
bu ses giderek daha uzun ve yüksek sesli olmaya başladığı için konu başlığı açma ihtiyacı duydum.
en kısa zamanda kayıt altına almaya çalışacağım.
teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

konsoldan gelen tuhaf bir ses daha
« : Eylül 06, 2014, 23:38:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Mehmet Alp
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 71500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: konsoldan gelen tuhaf bir ses daha
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2014, 21:19:27 »
Klima havalandırmasından geliyor olmasın kıstıysan ses yapabilir perdeler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2014, 22:12:17 »
Tapatalktan goremıyorum ama Arac muhtemelen aurıs ve bıp seklınde gelen ses.Forumda var.servısler balatalara kanal acıyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2015, 22:02:06 »
arkadaşlar sonunda fandan geldiğini tahmin ettiğim sesi videoya kaydettim.
zip formatıda yükledim..
özellikle 40. saniyeden sonra daha belirginleşiyor
klimayı çalıştırıp kapattığımda oluyor. haliyle sıcak havalarda daha fazla oluyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 23:37:47
arkadaşlar bu ses nerden geliyor olabilir? tahmini olan varmı?
kışın klimayı çok kullanmadım. ses yoktu.
havalar ısındıkça seste artıyor.
malum önümüz yaz klimayı her açtığımda bu sesi dinlemek istemiyorum.
ne yapsam servise gidip bu kaydı dinletsem nerden geldiğini bulabilirlermi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2015, 10:33:05 »
selam  Adem bey, yüklemiş olduğunuz sesi dinledim, ama ben bir anlam veremedim sese. Ses konusunda ben de çok hassas bir insanım. Gün geçmiyor ki yeni corolla'nın ön konsolundan farklı bir ses, tıkırtı ve vızırtı gelmesin. Ben Antalya'lıyım. Klimayı ben de çok kullanırım özellikle de havaların ısınmasıyla. Eğer bu sese benzer bir ses duyarsam inanın hemen size dönerim. Benim araçta da şu anda sert asfaltta ve kilitli taşlı yolda sinyal kolundan arı vızırtısı şeklinde ses geliyor. Sesi bulmak için çok uğraştım ve sonunda buldum. Kolu hafif kendime doğru çeker gibi yaparsam vınlama kesiliyor. Önce aracımın lastiklerini değiştirecem, eğer ses gene de kesilmezse servise sinyal kolunu söktürüp yağlattırıp izole etmelerini isteyecem  o kısımları da. Saygılar,sevgiler.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2015, 11:22:14 »
selam  Adem bey, yüklemiş olduğunuz sesi dinledim, ama ben bir anlam veremedim sese. Ses konusunda ben de çok hassas bir insanım. Gün geçmiyor ki yeni corolla'nın ön konsolundan farklı bir ses, tıkırtı ve vızırtı gelmesin. Ben Antalya'lıyım. Klimayı ben de çok kullanırım özellikle de havaların ısınmasıyla. Eğer bu sese benzer bir ses duyarsam inanın hemen size dönerim. Benim araçta da şu anda sert asfaltta ve kilitli taşlı yolda sinyal kolundan arı vızırtısı şeklinde ses geliyor. Sesi bulmak için çok uğraştım ve sonunda buldum. Kolu hafif kendime doğru çeker gibi yaparsam vınlama kesiliyor. Önce aracımın lastiklerini değiştirecem, eğer ses gene de kesilmezse servise sinyal kolunu söktürüp yağlattırıp izole etmelerini isteyecem  o kısımları da. Saygılar,sevgiler.
teşekkür ederim. benimde ön konsola silikon sıkarak, tavandan gelen tıkırtıları oradaki kabloları izole ederek tıkırtıları çözdük sonunda. ama bu sese bende bi anlam veremedim tahminmce fan sesi diye düşünüyorum. ama buna ne çözüm bulabilirim bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2015, 11:39:59 »
Bu hafta sonu klimayı kullandım bol bol. En fazla 2. kademe de kullandım ve daha çok 1. kademe işimi gördü İstanbul da hava 21 - 23 derece sıcaklık aralığında olduğundan. Açıkçası harici bir ses algılayamadım. Ehi daha yeni başladık bu 6 aylık süreçte klimayı. Ancak küllük tıkırtısı başladı bu hafta sonu. Sigara içmiyorum. Küllüğün içi genelde yeşil renk naneli Olips ile dolu olur. Cumartesi 2 tane Olips kalmıştı ve bozuk zeminlerde bir tıkırtı duymaya başladım. Ama konsoldan gelmiyor, ortadan geliyor. Küllüğü kaldırdım ki ses kesildi. Daha sonra gidip bir paket Olips aldım ve doldurdum küllüğün içini ve ses kesildi. Birde bazen sol emniyet kemeri tarafından acayip sesler geliyor.

Yine klima sesine dönersek. Bir önce ki arabam Symbol'de klima açınca yazın çok sıcak havalarda bazen konsol da zırıltı gelirdi. Elimi konsolun üzerine koyup biraz güç uygulayınca ses kesilirdi. Dediğim gibi o zırıltı sesi anlık ve bazen olurdu ve geçerdi sonra. Duyduğunuz ses de buna benzer anlık olabilir.  Ve maalesef klimayı kapatınca yine çok pis bir koku geliyor peteklerden. Eski arabamda da öyleydi. Çözümü yine onda uyguladığım yöntem ile hallettim. Klimayı kapatıp yani AC'ye basıp off edip hava üfleyici fanı bir müddet normal doğal hava ile çalıştırıp kapayınca koku vs. gelmiyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2015, 11:47:13 »
@Burak Atılgan (32862) Klima kullanırken önce dış hava girişini açıp sistem içerisinde kalan nemi kurutmak lazım, bu koku oluşumunu engelleyecektir. Daha sonra iç sirkülasyonda daha verimli soğuma elde edilir ancak dış hava girişi belirli aralıklarla açılmalı. Klima açık iken sıcak/soğuk farkından dolayı ön konsoldan bir takım cızırtılar gelebilir ama bu uzun süre ve rahatsız edici boyutta olmamalı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2015, 11:49:05 »
@Burak Atılgan (32862) Klima kullanırken önce dış hava girişini açıp sistem içerisinde kalan nemi kurutmak lazım, bu koku oluşumunu engelleyecektir. Daha sonra iç sirkülasyonda daha verimli soğuma elde edilir ancak dış hava girişi belirli aralıklarla açılmalı.

Zaten öyle kullanıyorum. İlk önce dışarıdan hava alırım hep. İç havayı sonradan devreye alıyorum. Şehir içinde genelde iç hava, şehirler arası yolda genelde dış hava ile gidiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2015, 11:52:23 »
Zaten öyle kullanıyorum. İlk önce dışarıdan hava alırım hep. İç havayı sonradan devreye alıyorum. Şehir içinde genelde iç hava, şehirler arası yolda genelde dış hava ile gidiyorum.

Ş. arası yolda da ağırlıklı olarak iç sirkülasyonu kullanabilirsin, o zaman daha düşük kademede kullanma şansı oluyor. Dış hava modunda, çok sıcak havalarda dışarıdan gelen havanın da soğutulmaya çalışılmasından dolayı daha düşük sıcaklığa ve daha yüksek kademe kullanıma ihtiyaç duyuluyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2015, 11:57:15 »
Ş. arası yolda da ağırlıklı olarak iç sirkülasyonu kullanabilirsin, o zaman daha düşük kademede kullanma şansı oluyor. Dış hava modunda, çok sıcak havalarda dışarıdan gelen havanın da soğutulmaya çalışılmasından dolayı daha düşük sıcaklığa ve daha yüksek kademe kullanıma ihtiyaç duyuluyor.

Evet, iç hava da daha güçlü soğutuyor ve 2'de kullanacağıma 1'de veya 3'de kullanacağıma 2'de kullanabiliyorum. İşte bunlar hep Renault alışkanlığı. Bana ilk Symbol'ü aldığım zamanlar da servis de ki adam iç havayı bence şehir içinde kullan, mazot kokusu vs. gelmez içeri önde ki arabadan demişti. Dış havayı da şehirler arası yolda kullan, iç havaya gerek yok pek şehirler arasında demişti. Oradan kalma alışkanlık.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2015, 11:58:32 »

Evlerdeki split klima mantığı, gerçi tüm klimalardaki mantık aynı. Kapı pencere açarsan içerisi soğumaz çok fazla elektrik yakarsın  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2015, 17:09:01 »
merhaba arkadaşlar.
az önce ekteki sesi servisteki usta dinledi balatalardan geliyor bu ses dedi.
balataları değişeceklermiş.
bakalım işe yarayacakmı ?
mevsimsel olarak balatalardan ses gelmesi çok ilginç...

(!!!bu arada değişimin 20.000 km veya 18 ay sınırı varmış!!!)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2015, 17:28:43 »
merhaba arkadaşlar.
az önce ekteki sesi servisteki usta dinledi balatalardan geliyor bu ses dedi.
balataları değişeceklermiş.
bakalım işe yarayacakmı ?
mevsimsel olarak balatalardan ses gelmesi çok ilginç...

(!!!bu arada değişimin 20.000 km veya 18 ay sınırı varmış!!!)

Aracımın ön fren balataları yüksek hızlarda duyulan ıslık sesinden ötürü bu gün serviste değişti.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2015, 17:34:23 »

Aracımın ön fren balataları yüksek hızlarda duyulan ıslık sesinden ötürü bu gün serviste değişti.

üstteki mesajlardan birinde fan sesi.zip dosyasında (ben fan sesine benzetmiştim) videodaki gibi bir sesmi vardı sizde de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2015, 18:31:59 »
üstteki mesajlardan birinde fan sesi.zip dosyasında (ben fan sesine benzetmiştim) videodaki gibi bir sesmi vardı sizde de?
Evet kesinlikle aynı ses!  https://www.youtube.com/watch?v=Gi2n5qiPhrg bu videoyu da ben kaydetmiştim. Ön fren balatalarından geliyormuş. 100 km hızın üzerine çıktığınızda duyuyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2015, 21:02:45 »
videoyu şimdi izledim, tespitleri okumadan izledim. direkt balata sesi dedim içimden sizde yazmışsınız.

forumda aurisler için tartışılmıştı bayaaa
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2015, 09:34:57 »
Evet, balatalar değişti, iyileştirilmiş balatalar takıldı. Göreceğiz bakalım ne kadar iyileştirilmiş bu balatalar.  Bir de anlamadığım bu ses yapan balataları haala yeni araçlarda kullanıyorlar.