Gönderen Konu: 2500- 3000 Devir arasında motor titremesi sorunu  (Okunma sayısı 40466 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
Ynt: 2500- 3000 Devir arasında motor titremesi sorunu
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2014, 23:00:08 »
Mustafa bey araçta LPG var
Bugün sorunun çözümünü buldum galiba dediğim gibi 3-4 gündür bu sıkıntı başladıydı. devir saati ne bakmasam bile 2600 -3000 arasına geldiğini anlıyordum.
Sabah sağ lastiğin havasını iyice azaldığını okulun önüne gittiğimde farkettim büyük ihtimalle bir şey batmış diye akşam üstü ön sağ lastiğe işlerimde yoğun olduğundan ( Babamda bu gün ameliyat olduğu için ) benzinlikte 35 ps hava bastım. yola çıkınca titremenin yarısından fazlasının azaldığını hissettin o yoğun titreme yumuşamış ve azalmıştı. Bir sonraki benzinlikte sol ön tekeri kontrol edeyim dedim oda 29ps ye inmiş onuda 35 yaptım yola çıkınca titremeden eser kalmadı. Yarın okula giderken daha fazla test ederim. Ama akşam 3-4 km lik mesafede hiç sıkıntı kalmadı hatta devir saatine bakmadan vites değiştirdim kaç kez 2600-3000 arasına geldiğini hissetmedim. İnşallah sizin de sorununuz böyle kolay düzelir. Denemekte fayda var.
Acaba o devirde krangın yada şanzumanın çıkardığı bir vibrasyon varda lastik basınçları düşük olunca bu titreşim mi hissediliyor ?
İyi akşamlar

Hocam sorun devam ediyor. Lastik ile alakası olmadığını düşünmekteyim. Kışlıkları taktırdım herhangi bir değişiklik yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2014, 23:00:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 01, 2014, 00:17:19 »
Mustafa bey şanzıman demişsiniz acaba lale dediğimiz akis lalelerinin şanzımana girdiği yerde boşluk oluşmuş olabilir mi? Ve direk gaz pedalında hissediyorsanız bu ihtimalide araştırın isterseniz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 01, 2014, 00:25:01 »
Mustafa bey şanzıman demişsiniz acaba lale dediğimiz akis lalelerinin şanzımana girdiği yerde boşluk oluşmuş olabilir mi? Ve direk gaz pedalında hissediyorsanız bu ihtimalide araştırın isterseniz

sadece gaza bastığında titreme varsa iç aks sorunu olabilir. hızdan bağımsız devir aralığında ise motordan olabilir.
aks lalesi bozulduysa bunu ayak bastığınız yerde vuruntu şeklinde hissedersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 01, 2014, 00:25:09 »
Aynı problem bendede vardı iç akis lalelerinin yuvaları bozulmuş tornada dolduruldu problem kalmadı kontrol ettirmenizde fayda var
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2014, 20:52:12 »
Cavit Bey,

En kısa sürede kontrol ettireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2015, 16:01:47 »
Geçenlerde Şaşmaz'da bir tamirciye gittim. Bilgisayarda baktı acaba motor ile alakalı bir durum var mı diye. Ama motorda da sorun olmayınca sorunun motor kulağında olabileceğini söyledi. Daha önce motor kulağının değiştirilerek denendiğini ancak sonuç vermediğini söyledim.Usta, muhtemelen daha önce yan sanayi motor kulağı takarak denediklerini orijinal kulak ile tekrar denenmesi gerektiğini söyledi.

Bir kaç gün sonra orjinal kulağı takıp denedik. Titreşim gerçekten de bitti. Tam emin olamadım ama kulak değiştikten sonra titreşim alamadım. Nihayet, sorunun motor kulağında olduğu tespit edildi. Ancak motor kulağı için 550 TL gibi bir fiyat duyunca şimdilik titreşimle yaşamaya karar verdim ::)