0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.3 motor ekonomi motoru, ancak Yaris için pek şikayet duymadım açıkçası. Aynı motor C sınıfı Auris ve corollada da kullanılıyor ki aracı tanıyıp kullanılması gerektiği gibi kullanıldığında idare ediyor. Daha önceden daha güçlü bir motordan geçiş yaptıysanız size tatminkar gelmemiş olabilir.
Aytaç,2008 Yariste 1,3 motor var.Corolla ve Auriste sonrasındada Yaristeki motor 1.33Biraz farklı motorlar.
Ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Pek fazla katılım olmadı ama cevap veren arkadaşlardan anladığım kadarıyla araçtan şikayeti olan pek yok gibi. Peki performansı artırmak için önerisi olan varmidir. Farkli marka benzinleri denedim, filtreleri sensorleri kontrol ettirdim, katki maddeleri koydurdum yine de değişen birşey olmadı. Sonucta diğer yarislerde de motor ayni motor (1.33 ler haric). Bu farklılık nedendir.
Katkı maddeleri derken ne tür katkılar? farklı yerlerden alınan yakıtların da performansa pek etkisi olmaz. Aracınıza uyduğunu varsaysak bile chip tuning, açık hava filresi, pedalchip gibi uygulamalar ile en fazla 1-2 hp artış sağlayabilir yine tatminkar sonuç alamazsınız.
Aytaç bey katkı maddelerinden kastım benzincilerde 15-20 liraya satılan yakıt tasarrufu ve performans artışı sağladığı iddia edilen ürünler. Bana göre pek ciddiye alınacak ürünler değil ama denemekten zarar gelmez dedim. Zaten bir faydasını da görmedim. Benzin konusunda da aslında hep ayni istasyondan alırım ama belki istasyonda sorun vardır ya da bu firmanın benzini benim arabaya iyi gelmiyordur diyerek farklı firma ve istasyonları denedim. Sonuçta yine değişen birşey olmayinca eski istasyona geri döndüm. Modifiye konusuna gelirsek pek ilgi duyduğum bir konu değil.
Aracınızı dyno teste sokarak çıkan değerler ile fabrika değerleri arasında karşılaştırma yapmanızı öneririm. Böylelikle performans hakkında en net bilgiye ulaşabilirsiniz.