Gönderen Konu: 2008 model 1.3 motor gücü  (Okunma sayısı 1898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2008 model 1.3 motor gücü
« : Eylül 06, 2014, 17:22:45 »
Arkadaşlar Yaris performanstan ziyade ekonomi aracı olarak bilinir dolayısıyla çok fazla bir şey beklememek gerekir biliyorum ama benim aracım kağnı gibi derler ya aynı o durumda. Yaris'le ilgili yorumlara baktığımda seri olduğundan bahseden birçok kişi var. Benim aracımda bundan söz etmek mümkün değil. Bildiğim kadarıyla atik olmasında torkun çok etkisi var ve Yaris'lerde tork çok düşük (121/4200 nm) ama benzer torklu araçlarla kıyasladığımda bile araç çok hantal kalıyor. Bakımdan yeni çıktığında bile değişen birşey olmuyor. Aynı aracı kullananların da böyle bir şikayeti varmıdır yoksa benim arabada mı sorun var? (Düz vites - 70.000 km - 87hp)

Toyota Club Türkiye

2008 model 1.3 motor gücü
« : Eylül 06, 2014, 17:22:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 model 1.3 motor gücü
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2014, 00:18:46 »
1.3 motor ekonomi motoru, ancak Yaris için pek şikayet duymadım açıkçası. Aynı motor C sınıfı Auris ve corollada da kullanılıyor ki aracı tanıyıp kullanılması gerektiği gibi kullanıldığında idare ediyor. Daha önceden daha güçlü bir motordan geçiş yaptıysanız size tatminkar gelmemiş olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2014, 00:20:55 »
1.3 motor ekonomi motoru, ancak Yaris için pek şikayet duymadım açıkçası. Aynı motor C sınıfı Auris ve corollada da kullanılıyor ki aracı tanıyıp kullanılması gerektiği gibi kullanıldığında idare ediyor. Daha önceden daha güçlü bir motordan geçiş yaptıysanız size tatminkar gelmemiş olabilir.

Aytaç,
2008 Yariste 1,3 motor var.
Corolla ve Auriste sonrasındada Yaristeki motor 1.33

Biraz farklı motorlar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2014, 01:01:41 »
Aytaç,
2008 Yariste 1,3 motor var.
Corolla ve Auriste sonrasındada Yaristeki motor 1.33

Biraz farklı motorlar.

Öyle olsa bile hayal kırıklığı yaratacak kadar performans düşüklüğü olmaz gibi Ahmet. Keza benim arkadaşta 1.0 motor Yaris var gayet memnun, gerçi beklenti önemli tabi kişiden kişiye değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2014, 11:11:58 »
Kardeşimin 2009 model Yarisi var, 1.3 benzinli manuel. Bana gayet tatminkar gelmisti, motor gayet güzel devirleniyordu.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2014, 16:57:25 »
Ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Pek fazla katılım olmadı ama cevap veren arkadaşlardan anladığım kadarıyla araçtan şikayeti olan pek yok gibi. Peki performansı artırmak için önerisi olan varmidir. Farkli marka benzinleri denedim, filtreleri sensorleri kontrol ettirdim, katki maddeleri koydurdum yine de değişen birşey olmadı. Sonucta diğer yarislerde de motor ayni motor (1.33 ler haric). Bu farklılık nedendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2014, 02:33:06 »
Mert bey benim atom karınca 2007 model benzinli manuel ama oldukça tatminkar en azından kendi sınıfına göre ;)  benim arabayı kullanan bir arkadaşım daha sonra 1,3 corolla kullandı yaris'in daha seri olduğunu söylemişti aradaki farkı ağırlığa bağlıyorum ben,sonuç olarak yarisi ezik gören bir bmw 116 tokatlamışlığım var :) bu utançtan sonra satmıştır herhalde arabayı
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2014, 09:27:42 »
Ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Pek fazla katılım olmadı ama cevap veren arkadaşlardan anladığım kadarıyla araçtan şikayeti olan pek yok gibi. Peki performansı artırmak için önerisi olan varmidir. Farkli marka benzinleri denedim, filtreleri sensorleri kontrol ettirdim, katki maddeleri koydurdum yine de değişen birşey olmadı. Sonucta diğer yarislerde de motor ayni motor (1.33 ler haric). Bu farklılık nedendir.

Katkı maddeleri derken ne tür katkılar? farklı yerlerden alınan yakıtların da performansa pek etkisi olmaz.  Aracınıza uyduğunu varsaysak bile chip tuning, açık hava filresi, pedalchip gibi uygulamalar ile en fazla 1-2 hp artış sağlayabilir yine  tatminkar sonuç alamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2014, 09:37:39 »

Aracınızı dyno teste sokarak çıkan değerler ile fabrika değerleri arasında karşılaştırma yapmanızı öneririm. Böylelikle performans hakkında en net bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2014, 15:48:51 »
Katkı maddeleri derken ne tür katkılar? farklı yerlerden alınan yakıtların da performansa pek etkisi olmaz.  Aracınıza uyduğunu varsaysak bile chip tuning, açık hava filresi, pedalchip gibi uygulamalar ile en fazla 1-2 hp artış sağlayabilir yine  tatminkar sonuç alamazsınız.
Aytaç bey katkı maddelerinden kastım benzincilerde 15-20 liraya satılan yakıt tasarrufu ve performans artışı sağladığı iddia edilen ürünler. Bana göre pek ciddiye alınacak ürünler değil ama denemekten zarar gelmez dedim. Zaten bir faydasını da görmedim. Benzin konusunda da aslında hep ayni istasyondan alırım ama belki istasyonda sorun vardır ya da bu firmanın benzini benim arabaya iyi gelmiyordur diyerek farklı firma ve istasyonları denedim. Sonuçta yine değişen birşey olmayinca eski istasyona geri döndüm. Modifiye konusuna gelirsek pek ilgi duyduğum bir konu değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2014, 15:54:02 »
Aytaç bey katkı maddelerinden kastım benzincilerde 15-20 liraya satılan yakıt tasarrufu ve performans artışı sağladığı iddia edilen ürünler. Bana göre pek ciddiye alınacak ürünler değil ama denemekten zarar gelmez dedim. Zaten bir faydasını da görmedim. Benzin konusunda da aslında hep ayni istasyondan alırım ama belki istasyonda sorun vardır ya da bu firmanın benzini benim arabaya iyi gelmiyordur diyerek farklı firma ve istasyonları denedim. Sonuçta yine değişen birşey olmayinca eski istasyona geri döndüm. Modifiye konusuna gelirsek pek ilgi duyduğum bir konu değil.

Bor katkılı ürünlerin özellikle yüksek km'li araçlarda motor sesini azalttığı söylense de performansa ve yakıt tüketime olumlu etkisini duymadım. Denildiği gibi dyno testi size fikir verebilir en azından aracınızdan ne kadar güç aldığınızı öğrenirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2014, 16:02:15 »
Aracınızı dyno teste sokarak çıkan değerler ile fabrika değerleri arasında karşılaştırma yapmanızı öneririm. Böylelikle performans hakkında en net bilgiye ulaşabilirsiniz.
Mustafa bey tam ihtiyacım olan şeyi önermişsiniz. Açıkçası bilgi sahibi olduğum bir test değildi. Biraz araştırınca ne olduğunu öğrendim ancak birçok kişi test sonuçlarının doğruluğu hakkında biraz tereddütlü. Gerçi sorunuma çözüm bulmaz belki ama en azından sorun olup olmadığı hakkında fikir verebilir.