Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 00:10:49
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Kültür, Sanat ve Hayat
»
Konu:
TCDD Başkent Ekspresi (Haydarpaşa-Ankara-Haydarpaşa)
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: TCDD Başkent Ekspresi (Haydarpaşa-Ankara-Haydarpaşa) (Okunma sayısı 2938 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
:
Kasım 03, 2008, 08:08:32 »
Selam. Biliyorsunuz bende Ankara'da ki buluşmaya katılma fırsatı buldum. Ankaraya ulaşımımı ise Başkent ekspresi ile yaptım. Buradan onada biraz olsun değinmek istedim. Öncelikle servisi ve çalışnaları çok güzel ve kibarlar. Vagonlar oldukça rahat ve yolcuları da çok nezihdi gördüğüm kadarı ile. Sadece yol 6:30 Saat sürmesi gerekirken biraz daha uzun sürüyor ve buda bir nebze olsun insanı sıkıyor. Ancak özellikle İzmit-Bilecik arası camdan gördüğüm dereler, köprüler, bahçeler, irili ufaklı kaya çatlakları, kuşlar, kuzular, yaprakları sarı, beyaz ve yeşile bürünmüş ağaçlar, Ayvalar ve üzerinde ördeklerin yüzdüğü göller. Bunların hepsi tek tek görülmeye değer müthiş enstantanelerdi yol boyunca. Birde İzmit civarlarında salaş ve gri bir köprünün altının Grafiticiler tarafından oluşturulan değişimi. Grafiticiler hiç birşey karşılığında ve sadee sanat için oraya hayat vermişler ve bunu yaparkende yeteneklerini çok iyi sergilemişler. O grafitileri de görmenizi isterdim, körü altında kısada olsa bir sergi gibi olmuş. Eğer bir gün yolunuz düşer ise söylediğim güzergahta sizinde bunları görmenizi isterim. Tabi bunun için gündüz yolculuğu şart.
Tekrar Başkent Ekspresine ve Ankara'da ki arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
Toyota Club Türkiye
«
:
Kasım 03, 2008, 08:08:32 »
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
Ynt: TCDD Başkent Ekspresi (Haydarpaşa-Ankara-Haydarpaşa)
«
Yanıtla #1 :
Kasım 03, 2008, 09:51:22 »
Fatih ekspresi ile ben gece hiçbirşey görememiştim. Bir kere de gündüz gitmek lazım ama kazalardan ve rus demiryollarını gördükten sonra canım pek istemiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Araç: Hilux
Kan Grubu: A-
Kilometre: 184000
Model Yılı: '13
32 kere teşekkür etti
59 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Kasım 03, 2008, 11:23:38 »
tren hattı eskişehire gittiği için zaman kaybı oluyor ancak eskişehir haydarpaşa kısmı otobüs yolculuğuna göre çok çok avantajlı şöyle ki ismail ayaz gibi ortalama bir firmayla harem eskişehir otogar 5.5 saat sürüyor ortalama daha dandik turizmlerde 6saati geçecektir dur kalklarla daha kaliteli firma da pek yok gibi bi ara ulusoy el atıcaktı ama ismail ayaz ve buzlu saat başı seferleriyle istanbul pastasının esas sahibi trende ise bu yolculuk 4 saat gibi bir sürede ve çok daha konforlu bence ( çok geniş büyük koltuklar gezme rahatlığı trene göre yemekli vagon imkanı ) ve maddi olarak öğrenci olarak esk haydarpaşa 12 14 lira civarı otobüs ise 30 ytl yani tren kesinlikle tercih sebebi
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Kasım 03, 2008, 16:43:51 »
Dogan kardes, Baskent Ekspresi, Fatih Ekspresi, Cumhuriyet Ekspresi, Ankara Ekspresi..bunlar cok fazla beklemiyor Eskisehir'de.
Ogrenciligimden beri hep neredeyse hep treni tercih ettim.Hem hesapli, hem rahat. Bir de hizli olsa ucakla yarisir.
Japonya'daki Shinkansen trenleri saatte 400 km'ye varan hizlarda seyrediyor. Dusunsenize istanbul'dan Van'a boyle bir sefer olsa...
Demiryollari hep ihmal edilmis.Uvey evlat muamelesi gormus.Karayollari olsun, en guzeli olsun ama demiryollarini da geri birakmayalim.Osmanli doneminde ve Cumhuriyet'in ilk yillarinda yapilanlarla kalmis ne yazik ki. Ankara Gari, Sirkeci/Haydarpasa Istasyonlari eskiden bugunun Ataturk Havalimani kadar populer bir yermis.Simdi oyle mi?
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Kasım 03, 2008, 22:08:51 »
bende eskısrhde 1 sene okudum ve tren yolculugnun keyfıını fazlasıyla cıkardım ıstanbul bılecık arası hersey gzuel fakat bılecıkten eskıshre ızdırap yukarı bak bak hep dag hıcbısey yok ama haydarpasa sahılden baslıyan seruven bostancı hereke ızmıt sapancada son buluo =)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Kasım 03, 2008, 22:37:21 »
Ruslarin Transsibirya ekspresi var, birkacgun suruyor yolculuk.National Geographic'de okumustum yanlis hatirlamiyorsam.Kompartmanlarda cay demleniyor semaverlerde
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Kasım 04, 2008, 08:14:23 »
Kafile halinde eminim daha da zevkli olur Tren yolculuğu (bunuda eskiden bir kere yapmıştım ve ayrı bir eğlenceyi benim için). Ama gerçektende demiryolları hatlarının artık yayılması gerekli bencede.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 04, 2008, 09:09:15 »
Forza tren o zaman
Opel Astra GTC
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Araç: Hilux
Kilometre: 184000
Model Yılı: '13
32 kere teşekkür etti
59 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Kasım 04, 2008, 11:52:46 »
evet katılıyorum grup halinde gerçekten çok zevkli oluyo antalya istanbul yolculuğunu heycan peşinde antalya- burdur, burdur- dinar dinardan pamukkale ekspresiyle istanbula gittik 5 kişi 2 tane yataklı kompartıman aldık toplamda bi ulusoy parasına yakın geldi ama yatarak camdan manzara seyretmek eşsiz bir zevkti fiyatlandırma hakkında genel bilgi veriyim yataklı kompartımanlar 2 kişilik, wireless bağlantı mevcut küçük bir lavabo ,minibar havalandırma sistemi ,halı kaplı zemin 2 adet de yatak mevcut dinar istanbul 55 ytl çift kişi, o vagonu tek kullanmak isterseniz 70 lira veriyorsunuz özellikle çiftler tercih ediyodu gördüğüm kadarıyla yataklı vagon ve her trende yok ama yemekli vagon da zevkli bir hadise çorba içerken hafif bi sallantı manzara tıkırtı her zaman keyif verir gibime geliyor fiyatlandırmalar ortalama bi lokantadan biraz daha pahalı
(Gizli Üye)
Ziyaretçi
«
Yanıtla #9 :
Kasım 04, 2008, 13:58:06 »
Taaaaa 6 yaşında binmiştim trene: O zaman bu anlatılanlar gibi konfor filan nirdeeee? Nerden nereye gittiğimizi bile hatırlamıyorum inanın. Ama o rık rık, rık rık seslerine sinir olmuştum. geceyi trnde geçirmiştik. Uyuyamamıştım o rık rık lardan. Umarız bi gün grup halinde bi yerlere bi gezi yaparız.
Ankara buluşmasına bende gelmek istedim ama buluşmalara arabasız gitmem abi. Bu da bana tek başıma külfetli olacaktı. Zaten yeni almış dünya masraf etmişiz arabaya. Bi daha ki sefere inşallah....
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Kültür, Sanat ve Hayat
»
Konu: