Gönderen Konu: kredi ile alınan 0 araca LPG takılması  (Okunma sayısı 1892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
kredi ile alınan 0 araca LPG takılması
« : Eylül 04, 2014, 10:32:15 »
Hiç uzatmadan; konu hakkında bilgim olmadığından sorayım;

Dün akşam bir arkadaşımla sohbet ederken, kredi ile alınan 0 araçlara LPG taktırmak için çok fazla masraf edilmesi gerektiği gibi bir laf söylendi bana (rehinden düşmesi vs gerekiyormuş, kredi bitene kadar lpg taktırmamak daha doğruymuş vs...)

Ben ilk defa böyle bir şey duyduğum için bir şey diyemedim her ne kadar saçma gelse de bana... Şimdi üstadlardan detaylı bilgi rica ediyorum ki hemen bizim elemanı arayayım, "yok oğlum öyle değilmiş..." diyebileyim :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

kredi ile alınan 0 araca LPG takılması
« : Eylül 04, 2014, 10:32:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: kredi ile alınan 0 araca LPG takılması
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2014, 10:33:38 »
Yok oğlum öyle bir şey diyebilirsin :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2014, 10:50:23 »
Aslında olma ihtimali var. Sonuç olarak araç sizin değil başkasının aracı konumunda. Değer kaybettirecek işlemlerin yapılmaması lazım.

Aynı mantıkla gider isekte Ev kredileride aynı konumda, kimse ben bu evi kredili aldım kalorifer klima vb tadilatlar yaparken yukarıda arkadaşınızın dediği işlemleri yaptırmıyor. Tuhaf bir durum. Ama iş hukuki bir durum olduğunda ne olacağına bakar.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2014, 11:00:24 »
Aslında olma ihtimali var. Sonuç olarak araç sizin değil başkasının aracı konumunda. Değer kaybettirecek işlemlerin yapılmaması lazım.

Aynı mantıkla gider isekte Ev kredileride aynı konumda, kimse ben bu evi kredili aldım kalorifer klima vb tadilatlar yaparken yukarıda arkadaşınızın dediği işlemleri yaptırmıyor. Tuhaf bir durum. Ama iş hukuki bir durum olduğunda ne olacağına bakar.

Mantıken olabilir ancak pratikte zor. Ne kadar kredi aldığın da önemli, sonuçta bankanın verdiği kredi+faizi kadar alacağı olur. Zaten yeni düzenleme ile 50Bin TLnin altındaki araçlar için araç bedelinin %75'ine kadar, 50Bin TL'nin üzerindekiler için %50'sine kadar kredi kullanılabiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2014, 11:16:23 »
Kredi ile alınan araç sizindir ancak banka rehni vardır.satış hariç tercih sizindir.leasing ile alınan araçlarda ise durum farklıdır. Firmanın yazılı izni dışında hiç bir işlem yapamazsınız. Bu tarz sorunlardaha çok arasın garantisi ile ilgilidir. Benzine göre set edilmiş motora lpg takarsanız evet garanti dışı olur ama bunu çözen firmalarda var. Örnek Hyundai size sıfır araçta lpg seçeneği sunarken  brc firması motor garantisi verir
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2014, 11:33:02 »
Rehin sözleşmesinin içeriği belirleyicidir. Aksi belirtilmediyse ileride borcun tahsisinde sıkıntılar doğabilir. Medeni Kanun 686. madde; ''Bir şeye ilişkin tasarruflar, aksi belirtilmedikçe onun eklentisini de kapsar.'' LPG takılıp takılmaması taşınır üzerinde tasarruf sahibini ilgilendirmez ama sonradan yaptığınız eklentiler üzerinde sizin de bir hakkınız olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2014, 11:37:16 »
Hiç uzatmadan; konu hakkında bilgim olmadığından sorayım;

Dün akşam bir arkadaşımla sohbet ederken, kredi ile alınan 0 araçlara LPG taktırmak için çok fazla masraf edilmesi gerektiği gibi bir laf söylendi bana (rehinden düşmesi vs gerekiyormuş, kredi bitene kadar lpg taktırmamak daha doğruymuş vs...)

Ben ilk defa böyle bir şey duyduğum için bir şey diyemedim her ne kadar saçma gelse de bana... Şimdi üstadlardan detaylı bilgi rica ediyorum ki hemen bizim elemanı arayayım, "yok oğlum öyle değilmiş..." diyebileyim :)

Konuyu görünce henüz başlığı okurken kredi ile alınan 0 araçlara lpg takılması caiz midir diye soracağınızı düşündüm bir an :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2014, 11:39:19
Bende böyle bir şey hiç duymadım. Hatta araç muayenesi esnasında son model bir honda civic'in (koltuk poşetleri bile hala üzerindeydi) lpg den dolayı muayeneye girdiğini görmüştüm. Bahsettiğiniz bir durum olsaydı galiba yapmazlardı diye düşünmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2014, 11:40:55 »
Konuyu görünce henüz başlığı okurken kredi ile alınan 0 araçlara lpg takılması caiz midir diye soracağınızı düşündüm bir an :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2014, 11:39:19
Bende böyle bir şey hiç duymadım. Hatta araç muayenesi esnasında son model bir honda civic'in (koltuk poşetleri bile hala üzerindeydi) lpg den dolayı muayeneye girdiğini görmüştüm. Bahsettiğiniz bir durum olsaydı galiba yapmazlardı diye düşünmekteyim.
Zinhar caiz değildir ve dahi uzak durulmalıdır.... Şaka bir yana zaten lpg dönüşüme vereceğiniz para ile dizel farkına vereceğiniz yaklaşık olarak aynı
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2014, 11:55:22 »
Büyük konuşmayayım ama benim zaten LPG'de gözüm yok şimdilik. her ne kadar 9 ayda 17.000 km yapmış olsam da :) Bu kadar kullanacağımızı hiç düşünmüyorduk arabayı o yüzden dizele hiç bakmamıştık bile... Aracımın yakıt ekonomisinden gayet memnunum zaten ama aile bireylerinden; hem eşimden hem babamdan taktır lpg'yi kafan rahat olsun demelerini es geçiyorum şimdilik. :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2014, 12:57:48 »
Büyük konuşmayayım ama benim zaten LPG'de gözüm yok şimdilik. her ne kadar 9 ayda 17.000 km yapmış olsam da :) Bu kadar kullanacağımızı hiç düşünmüyorduk arabayı o yüzden dizele hiç bakmamıştık bile... Aracımın yakıt ekonomisinden gayet memnunum zaten ama aile bireylerinden; hem eşimden hem babamdan taktır lpg'yi kafan rahat olsun demelerini es geçiyorum şimdilik. :)

Şimdilik... :) Bir 17bin km. sonra yorumlarınızı görmek isterim. Bir de lpg taktırdıktan sonraki tasarruf babındaki düşüncelerinizi. 

LPG yi sevmiyorum ancak ülkemiz koşullarında şart. Çünkü ben norveç kronu kazanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2014, 14:42:31 »
Tercih meselesi tabi ama lpg taktırmış olsaydınız şu anda kit parasıni çikarmıştınız  :tamam: Arkadaşınız nereden ulaşmış bu fikre. Şaşırdım. Arabayada binmesin o zaman borcu bitene kadar  :rofl:
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2014, 19:21:06 »
Sizin arkadaşta baya sağlam nefes varmış anlaşılan, boşa harcamasın bence, klarnet falan alsın, ona üfürsün...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2014, 20:41:55 »
Benim bildigim kadariyla daha cok garanti ile ilgili ama mehmet ali abi demis sanirim bazi firmalar bu sorunu cozuyor diye aldiginizda dedigi gibi lpgli olarakda yapiyolar.ole bisey bende duymadim cok zor yani ole bisey kimse ugrasmaz o isle turkiyede bence tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2014, 01:20:07 »
Ben kredi ile aldım ve lpg taktırdım. Banka nerden bilecek ki hatta jant kapı bandı CC  ve multimedya da takıldı.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2014, 10:28:18 »
basının uydurması deyin o arkadaşa. rehinden nasıl düşürecekmiş ayrıca ?
banka lpg için teminat çıkışı yapacak araç lpg takıldıktan sonra teminat girişi yapacak oldu başka derdi. ya adam teminat çıkışı yapıp rehni kaldırıp aracı satarsa :)