Gönderen Konu: toyota avensis t25 motordan gelen ses sorunu  (Okunma sayısı 1992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
toyota avensis t25 motordan gelen ses sorunu
« : Eylül 03, 2014, 21:41:30 »
Arkdaşlar ses için video linki eklemiş bulunmaktayım. Aracın şarj dinamosundan ses gelmesi üzerine sanayiye çektik bilyaların değişimi sağlanarak ses kesilmiş oldu. Kullanılan bilya markası ‘orf’ adındaydı. Sevincimiz fazla uzun sürmeden arkasına bu ses dile geldi. Usta devirdaimından şüpelenerek baktı devirdaimdan değilmiş ve sanayide bakan ustamız sesin sebebini bulamadı. Şuan araç kapının önünde yatmakta ihtimallere karşı kullanmıyoruz. Yetkili servise götürmeyi düşünüyoruz. İstanbul avrupa yakasında bana hangi yetkili servisi önerirsiniz ve site sakinleri arasında başına bu denli bir olay gelen var mı diye sormak istedim.

Toyota Avensis T25 Motor Sesi
Toyota Avensis 2006 1.6 Elegant
Brc Lpg

Toyota Club Türkiye

toyota avensis t25 motordan gelen ses sorunu
« : Eylül 03, 2014, 21:41:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota avensis t25 motordan gelen ses sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2014, 22:13:35 »
aracınızla ilgili genel bilgi verirseniz bilgili arkadaşlar daha detaylı yardımcı olacaklardır. örneğin aracınız kaç model ve kaç km'de en son bakımı ne zaman yapıldı ve neler yapıldı. bana trigerle alakalı gibi geldi trigeri en son ne zaman değişti? umarım büyük bi sorun değildir geçmiş olsun.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota avensis t25 motordan gelen ses sorunu
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2014, 21:53:51 »
Motor haricindeki sistemlerin hepsinin bilyalarını değiştirin. Kafanız rahat olsun. Bana kalırsa klima kasnağının bilyası ötüyor.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant