Gönderen Konu: t 27 arka koltuk sökümü  (Okunma sayısı 3162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
t 27 arka koltuk sökümü
« : Eylül 03, 2014, 18:28:29 »
arkadaşlar dün bir arkadaşımın tarlasına gittik toz toprak çocuklar arabanın içi rezil oldu bir gün önce  pasta cila yapmıştım nasılsa dışı  cilalı diye  sadece su tutarım dedim ama arka koltuk özellikle çocuklardan ve kalabalıktan berbat oldu
yavaş yavaş temizlerken ucundan ucundan arka koltugu söktüm sonrada kılıfı çıkartıp yıkadım kuruyuncada geri taktım daha önceki arabalarımda da  söküp taktığım için genel bilgi vardı avensisin kini biraz daha iyi yapmışlar
 arka koltugu çıkartırken  diz seviyesinden kuvvetlice yukarı kaldırarak söküyoruz işin ilgince araya bar koymuşlar muhtemelen güvenlik için dikkatimi çekti sırtlığı sökmedim daha temiz diye ama  onu sökmekte basit altta iki civata var
aşağıdan sökmeye başlayıp yukarı dogru iterek komple koltuklar çıkar
biraz el becerisi ister önlere gelince orada airbag var orası biraz riskli ellemedim hiç
merak edenler olur diye bir sökmek isteyen olur diye resimlerini çektim

Toyota Club Türkiye

t 27 arka koltuk sökümü
« : Eylül 03, 2014, 18:28:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: t 27 arka koltuk sökümü
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2014, 18:49:01 »
çok faydalı paylaşım teşekkür ederim.
aslında bende kurcalarken fark etmiştim koltuğun ön köşesinden tutup hafif yukarı kaldırınca tık tık atıyor ve usul usul yukarı kalkıyordu demekki hepsi dediğiniz gibi elle kaldırarak çıkabiliyormuş.

Peki takarken nasıl oturttunuz hocam?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2014, 19:05:38 »
arka emniyet kemerinin uçlarını elle dışarı alıyoruz sonra koltugu komple arkadan iterek takıyorsunuz çok basit yani söktüğünüzün tersi
enson tam oturması için pimlere geçsin diye diz seviyesine egilip klipsleri oturtmak için kuvvetlice itip yukarıdan basarak oturtuyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2014, 20:37:36 »
arka emniyet kemerinin uçlarını elle dışarı alıyoruz sonra koltugu komple arkadan iterek takıyorsunuz çok basit yani söktüğünüzün tersi
enson tam oturması için pimlere geçsin diye diz seviyesine egilip klipsleri oturtmak için kuvvetlice itip yukarıdan basarak oturtuyoruz

peki üstündeki kumaşı sökmek ve gerdirmek sıkıntı yaratmıyor değil mi? yani tekrar eskisi gibi gergin şekilde rahatlıkla takabildiniz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2014, 20:47:53 »
gerdirmelerde zaten plastik kelepçe var sadece oturak yerindeki gerdirme çubukları zor çıkıyor onuda sondan bir önceki resimde görürsünüz iki kırmızı nokta arasından asılarak çıkartıyosunuz takarkende tersi aslında avensisinki çok basit corolla k berbattı kancalar vardı kılıfı sökmedende su tutup sünger üzerinde yıkayabilrsiniz sadece kuruması uzar  hatta kılıfı makinada yıkabilirsiniz
endişe etmeyin araba kıllıfları sentetik  kumaştan üretiliyor leke ve kir tutmaz çekmede uzamada olmaz  30-40 derecede yıkayın birşey olmaz

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 20:54:34
buda bitmiş hali