Gönderen Konu: Yaris 1.33 MMT Otomatik Vites ve Aracın Çalışmama Sorunu  (Okunma sayısı 1579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
İyi günler arkadaşlar. Yaris 1.33 otomatik vites aracımın çalışmama sorunu var. Aracımı frene basıp tüm ışıklar yanmasına rağmen kontağı çeviriyorum fakat hiç ses bile gelmiyor. Frenle beraber vites ile oynadıktan sonra yani N'den E'ye aldıktan sonra çalışıyordu. Servise götürdüm sanayideki ustalara götürdüm ama bir sonuç alamadım. Servis hiç bir arıza bulamadı. Fakat çalışmama sorunu devam ediyor ve ben artık daha çok vitesle oynadıktan sonra marş alıyor. Önceden bir kere vitesle oynadıktan sonra marş alıyordu şimdi en az 3 veya 4 defa oynuyorum ve ondan sonra marş alıyor. Aracı stop etmeden önce hem N'de bıraktım hem de E' de bırakarak çeşitli varyasyonlar denedim. Bunlarda bir işe yaramadı. Bu sorunun benim başıma dert açacağından korkarak size yazıyorum arkadaşlar. Sizde böyle sorunlar ile karşılaştınız mı veya duydunuzmu? Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.33 MMT Otomatik Vites ve Aracın Çalışmama Sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2014, 20:06:12 »
Starter/dinamo bozulmuş olmasın?

http://www.docstoc.com/docs/120398849/sistem-of-starting-in-toyota-yaris

Resimdeki kısımda, yağ filtresine yakın yerde, anahtarla bir iki defa vurun, çalışıyor mu? Çalışıyorsa sorun dinamo solenoidi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.33 MMT Otomatik Vites ve Aracın Çalışmama Sorunu
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2014, 20:50:31 »
Tahminimce sanziman vites kutusu uzerinde bulunan "bosta calistirma anahtari" bozulmus olmali.

Yakin zamanda konu ile ilgilenmezseniz olmadik bir yerde mahsur kalmaniz olasi.Gecmis olsun.