0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araba işi şans herhalde Ben aracımı alalı 1,5 yıl oldu ki sıfır aldım. Sese karşı aşırı hassaslığım var. Sesi sürekli duyuyorsam arabadan soğuyorum. Avensisi herkes çok övüyor, sessiz diyor. Bende beğeniyorum amaaaaaa:2) Arabayı aldığımdan beri ilk çalıştırmadan sonra vitesi atıyorum debrajı bırakınca alttan lank diye sanki bir yay sesi geliyor. Servis ise olmaz, bilmiyorum vb konuşuyor ama çözüm veya net cevap yok.
bu emniyet kemeri olayından bende bir önceki aracımda çok çekmiştim çok şükür bu aracımda yok.acaba şunu sorucam.sesin geldiği yer emniyet kemeri yükseklik ayarı değilde kemerin takılı olmayan tarafın tokasının aracın o bölgesindeki yan plastik aksamına aracın sallanmasıyla vurup çıkardığı ses olmasın arkadaşlar???
murat bey bilmediğim için soruyorum diğer araçlarda da böyle bir lank diye ses geliyormu yoksa bu avensise özgü bir durummu?çünkü bu durum benim araçtada var.ama ben bir sorun olduğunu düşünmedim hiç ancak merakta etmedim değil.motoru ilk çalıştırmada özelliklede motor soğukken sanki sağ ön teker veya o taraflardan gelen aynen Lank diye bir ses sanki alt tarafta birşeyler birbirne sürttü veya kırıldı gibime geliyor hep
Tevfik Bey, şöför koltuğunun sol yan tarafından gelen ses kesinlikle emniyet kemeri metalinin çarpmasından değil. Çünkü ben sürekli takıyorum yolcu koltuğu tarafından sizin bahsettiğiniz ses gelincede emniyet kemerini düzeltiyorum:)Can Doğan Duran Bey'in park sensörü meselesi ise nerden gelen sesle ilgili bir belirtirseniz belki de doğru olabilir.İlk çalışma sırasında debraj bırakınca gelen ses ise Murat Bey2in söylediği gibi ABS kontrol sesi olur mu bilmiyorum. Ama arabanın altında gergin bir yay bırakılmışta ses yapıyor gibi. Öyle bir sesin nedeni olabilir mi ki? Araçlar konusunda teknik bilgim sıfır. Sadece kullanıyorum:)
Murat abimin dedigi sesten bahsediyorum.Araç çalıştırılıp tekerlek 1 tur attıgında ABS pompası 1 defa yaklaşık 1 saniye çalışır.Böylece sistem canlı test edildigi gibi balataların disklerden uzaklaşmış ise ve fren zamanı kaybolmaması için balatalarıda yaklaştırır.Eger bu test sırasında frene basıyor iseniz ABS sisteminin devreye girdigindeki tepkiyi ayagınızda hissedersiniz.Tüm Toyotalarda bu vardır.