Gönderen Konu: emniyet kemeri yükseklik ayarından gelen ses  (Okunma sayısı 5731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
emniyet kemeri yükseklik ayarından gelen ses
« : Eylül 02, 2014, 21:23:35 »
 :rofl: emniyet kemeri yükseklik ayarından gelen ses  beni delirtiyor. hemen başımın sol tarafında kulağımın yanında tıkır tıkır ses duymak istemiyorum. aynı sorunu olup çözebilen varsa yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler :rofl:
2011 avensis BÜYÜKSÜN

Toyota Club Türkiye

emniyet kemeri yükseklik ayarından gelen ses
« : Eylül 02, 2014, 21:23:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: emniyet kemeri yükseklik ayarından gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2014, 21:55:47 »
Allaha şükürler olsun ki böyle bir ses aracımda yok. Tıkırtı gelirken hiç tıkırtı gelen tarafta sıkma tutma vb gibi şeyler yaptınız mı? Yaptığınızda ses kesildi mi? Tıkırtının kaynağı plastik aksamdan mı yoksa kapak altından gelen somun vb birşey gevşemesi gibi bir ses mi araştırdınız mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2014, 22:03:11 »
Hop geldim epeydir yoktum.Kemer sesi tabi ki var.Bu sitede çok yazdık.Çözümü kemer değişimi.O da çok paradır.Bir diğer çözüm kemeri takmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2014, 22:23:10 »
Demek ki ben kemeri her daim taktığımdan o sesi duymuyorum.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2014, 23:37:28 »
Aynısı benim yariste de var. o sıkılan/çekilen yeri tutunca ses kesiliyor. sanki içindeki yay daha sert bir yayla değiştirilse sorun hallolacak gibi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2014, 23:03:21 »
kemeri sürekli bende takarım. sanıyorum içerideki plastik aksamdan geliyor. süngerle destelemek suretiyle kesmeye çalışıcam.
2011 avensis BÜYÜKSÜN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2014, 20:00:12 »
Araba işi şans herhalde !!! Ben aracımı alalı 1,5 yıl oldu  ki sıfır aldım. Sese karşı aşırı hassaslığım var. Sesi sürekli duyuyorsam arabadan soğuyorum. Avensisi herkes çok övüyor, sessiz diyor. Bende beğeniyorum amaaaaaa:

1) Aydın Beyin ki ile aynı yerden benimde araba hafif sallansa ses geliyor. Yine daha önce servise götürdüm. Yalıtım yaptık, yok fitillerden geliyor gibi bir şeyler söylediler ama 3 ay sonra yine aynı ses gelmeye başladı. Geçenlerde yine götürdüm şimdi sıkışığız 10 gün sonra getir iyice kontrol edelim dediler. Korkum kontrol edeceğiz diye her yerini sökerlerse yeni sorunların oluşması.

2) Arabayı aldığımdan beri ilk çalıştırmadan sonra vitesi atıyorum debrajı bırakınca alttan lank diye sanki  bir yay sesi geliyor. Servis ise olmaz, bilmiyorum vb  konuşuyor ama çözüm veya net cevap yok.

3) Arabayı aldığımdan beri emniyet kemerini takınca kemerin takıldığı yerden sürekli gıcırdama sesi geliyor.  Yine ilk kontrolde belirtmeme rağmen yağladık deyip geçiştirdiler ama ses hiç kesilmedi. Geçenlerde gittiğimde ise sonra geldiğinizde garantiden bir haftada değiştirirler dediler:)) Ama sorunu çözmediler yine gideceğim bir haftada diyorlar incelenecekmiş :o Bir hafta kemer takmayacakmıyım diye şimdi aklıma geliyor >:(

Bide gaza geldim şimdi lpg taktırdım haydi başının çaresine bak tarzı tamamen ipe un sererlerse şaşırmam >:(
En önemlisi ise servis şimdi böyle bizi geçiştiriyor ama garanti bitince her sorunu çözmek ister ve iyi bir maliyet çıkarırsa............Konya otojene çokkkk dua ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2014, 20:47:41 »
bu emniyet kemeri olayından bende bir önceki aracımda çok çekmiştim çok şükür bu aracımda yok.

acaba şunu sorucam.sesin geldiği yer emniyet kemeri yükseklik ayarı değilde kemerin takılı olmayan tarafın tokasının aracın o bölgesindeki yan plastik

aksamına aracın sallanmasıyla vurup çıkardığı ses olmasın arkadaşlar???
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2014, 20:56:17 »
Araba işi şans herhalde !!! Ben aracımı alalı 1,5 yıl oldu  ki sıfır aldım. Sese karşı aşırı hassaslığım var. Sesi sürekli duyuyorsam arabadan soğuyorum. Avensisi herkes çok övüyor, sessiz diyor. Bende beğeniyorum amaaaaaa:

2) Arabayı aldığımdan beri ilk çalıştırmadan sonra vitesi atıyorum debrajı bırakınca alttan lank diye sanki  bir yay sesi geliyor. Servis ise olmaz, bilmiyorum vb  konuşuyor ama çözüm veya net cevap yok.

Şakir Bey bu ses ABS kontrol sesi olmasın?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2014, 21:26:13 »
murat bey bilmediğim için soruyorum diğer araçlarda da böyle bir lank diye ses geliyormu yoksa bu avensise özgü bir durummu?

çünkü bu durum benim araçtada var.ama ben bir sorun olduğunu düşünmedim hiç ancak merakta etmedim değil.

motoru ilk çalıştırmada özelliklede motor soğukken sanki sağ ön teker veya o taraflardan gelen aynen Lank diye bir ses sanki alt tarafta birşeyler birbirne

sürttü veya kırıldı gibime geliyor hep  :D :D
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2014, 21:28:50 »
bu emniyet kemeri olayından bende bir önceki aracımda çok çekmiştim çok şükür bu aracımda yok.

acaba şunu sorucam.sesin geldiği yer emniyet kemeri yükseklik ayarı değilde kemerin takılı olmayan tarafın tokasının aracın o bölgesindeki yan plastik

aksamına aracın sallanmasıyla vurup çıkardığı ses olmasın arkadaşlar???

+ 1

Bazen kemer tam toplanmazssa o sesi duyup hemen kemeri düzeltiyorum. Sonra ses gelmiyor.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2014, 21:30:35 »
Park sensörünün ikazını oraya gizliyorlar genelde. Park sensörü varsa aracınızda bunu da ekleyin listeye. Belki bu kadar basit olabilir çözüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2014, 21:34:39 »
murat bey bilmediğim için soruyorum diğer araçlarda da böyle bir lank diye ses geliyormu yoksa bu avensise özgü bir durummu?

çünkü bu durum benim araçtada var.ama ben bir sorun olduğunu düşünmedim hiç ancak merakta etmedim değil.

motoru ilk çalıştırmada özelliklede motor soğukken sanki sağ ön teker veya o taraflardan gelen aynen Lank diye bir ses sanki alt tarafta birşeyler birbirne

sürttü veya kırıldı gibime geliyor hep  :D :D

Bilmiyorum ki hocam diğer araçlarda durum nedir. Bende bu ses olayını bu forumdan öğrendim. ABS çek etmesinde bu şekilde bir ses geliyormuş ama o ses nasıl bir ses bilmiyorum. Ben hiç daha duymadım :) ABS lerde sıkıntımı varki diye düşünmüyor değilim ama o sesi de bilmediğimden nedir ne değildir anlayamadım. Ama bu şekilde bir sesin varlığından bahsedilmişti. @Ahmet Güve (8047) üstad daha iyi açıklamasını yapar.

Bende bazen şöyle bir durum oluyor , sert vites geçirmemden mi kaynaklı yoksa debriyaja hala daha çok alışamamaktanmı kaynaklı nedir, sanki fren yaparken yada kalkarken arabanın bagajda bir bidon varda momentten dolayı çarpıyor gibi oluyor. Her zaman olan bir durum değil ama hatırladığım kadarı ile bir kaç kez başıma geldi.  :nija:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2014, 22:39:17 »
emniyet kemeri yükseklik ayarını en aşağı alın ses kesilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2014, 23:00:28 »
Murat abimin dedigi sesten bahsediyorum.

Araç çalıştırılıp tekerlek 1 tur attıgında ABS pompası 1 defa yaklaşık 1 saniye çalışır.
Böylece sistem canlı test edildigi gibi balataların disklerden uzaklaşmış ise ve fren zamanı kaybolmaması için balatalarıda yaklaştırır.

Eger bu test sırasında frene basıyor iseniz ABS sisteminin devreye girdigindeki tepkiyi ayagınızda hissedersiniz.

Tüm Toyotalarda bu vardır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2014, 23:06:56 »
Tevfik Bey, şöför koltuğunun sol yan tarafından gelen ses kesinlikle emniyet kemeri metalinin çarpmasından değil. Çünkü ben sürekli takıyorum yolcu koltuğu tarafından sizin bahsettiğiniz ses gelincede emniyet kemerini düzeltiyorum:)

Can Doğan Duran Bey'in park sensörü meselesi ise nerden gelen sesle ilgili bir  belirtirseniz belki de doğru olabilir.

İlk çalışma sırasında debraj bırakınca gelen ses ise Murat Bey2in söylediği gibi ABS kontrol sesi olur mu bilmiyorum. Ama arabanın altında gergin bir yay bırakılmışta ses yapıyor gibi. Öyle bir sesin nedeni olabilir mi ki? Araçlar konusunda teknik bilgim sıfır. Sadece kullanıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2014, 06:00:24 »
Tevfik Bey, şöför koltuğunun sol yan tarafından gelen ses kesinlikle emniyet kemeri metalinin çarpmasından değil. Çünkü ben sürekli takıyorum yolcu koltuğu tarafından sizin bahsettiğiniz ses gelincede emniyet kemerini düzeltiyorum:)

Can Doğan Duran Bey'in park sensörü meselesi ise nerden gelen sesle ilgili bir  belirtirseniz belki de doğru olabilir.

İlk çalışma sırasında debraj bırakınca gelen ses ise Murat Bey2in söylediği gibi ABS kontrol sesi olur mu bilmiyorum. Ama arabanın altında gergin bir yay bırakılmışta ses yapıyor gibi. Öyle bir sesin nedeni olabilir mi ki? Araçlar konusunda teknik bilgim sıfır. Sadece kullanıyorum:)

Geçenlerde park sensörü arızasından servise gitmiştim ve yapılan işlemleri anlık takip ettim. Tam olarak sürücünün sol kulağına denk gelecek şekilde yani aracın sol orta direğin içerisine ki bu tam olarak emniyet kemer ayarına denk geliyor, park sensörünün ikaz sesini veren cihazı yerleştirmişlerdi. Benim de kulağıma bu ses bazen geliyor ve araçtan bağımsız bir ses olduğu belli. Özellikle de kulağa bu kadar yakın olunca rahatsız etmemesi işten bile değil. Denilenler gibi ciddi bir sorundan önce eğer varsa park sensörünün kontrol edilmesini tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2014, 22:36:03 »
Murat abimin dedigi sesten bahsediyorum.

Araç çalıştırılıp tekerlek 1 tur attıgında ABS pompası 1 defa yaklaşık 1 saniye çalışır.
Böylece sistem canlı test edildigi gibi balataların disklerden uzaklaşmış ise ve fren zamanı kaybolmaması için balatalarıda yaklaştırır.

Eger bu test sırasında frene basıyor iseniz ABS sisteminin devreye girdigindeki tepkiyi ayagınızda hissedersiniz.

Tüm Toyotalarda bu vardır.

Ben bunu hiç farkedemedim. Belki benimki zaten az önce baktık çalışıyodur diye tekrar test yapmıyordur. ABS her teker için ayrı ayrı çalışıyor onu farkettim.  ABS ışığının yandığını hiç görmedim. Umarın arıza lambası yanıyor diye ampülü sökülmüş değildir. Yani kontak açınca yanmasa öyle düşüneceğim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 22:39:15

Şakir bey uzun zamandır araç kullanıp tamircilere bir sürü para vermiş çeşitli arabaları uzun zaman kullanmış birisine test ettirin bence. Ses tarifle bulunmaz. Bulunması için bilen birinin anlatması lazım. Mesela Ön sağ aksdan ötme sesi geliyor diye yerini parçasını söyleyen birisi olursa sesin sebebi detaylandırılabilir.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2014, 23:07:37 »
park sensörü olma ihtimali aklıma yattı. servisle tekrar görüşmekte fayda var sanırım.
2011 avensis BÜYÜKSÜN