0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
otomatik vitesli bir aracı hill holder olmasa bile yokuşta geri kaçırmayı başaran kişiyi trafiğe çıkarmak büyük risktir
merakımdan denedim,eğimin fazla olduğu yerde durdum ayağımı frenden çektim bir müddet savaştı gitmemek için tam bırakacağını hissettim (devir çok düştü) gaza bastım devam ettim bu anlık olan bi olay
Biraz da eleştirelim yurt dışındaki yeni yarislerde okuduğum kadarıyla arka frenler de disk miş, malum bize kampana göndermişler.! Vw polo gibi b sınıf araçta ön-arka ne güzel disk fren olan ikinci bir seçeneğimiz daha oldu diye sevinirken, yeni yarisleri incelemeye gittiğimiz gün bunun hayal kırıklığını yaşamak iyi olmamıştı pek :/
bu sinifta bi aracta arka disk varsa tamamen goruntu dur amac , frenlemeye etkisi nekadar olabilirki , on %70 arkalar %30 gibi bir frenleme soz konusudur ayrica poloda 4 disk var ama sadece 2 hava yastigi var
Vw yeni pololara yasal zorunluktan dolayı ESP koydu, hill hold da ayrıca ilave etti. Ama fiyatlar da malum. Yoksa polo'ya hayatta koymazdı bunları. Kampana olyına gelince bence çok da önemli değil arkaların kampana olması. Ama şu yeni Yaris' e HAC koymaları lazımdı.
Aytaç abi sanırım HAC olması için arka frenlerde teknik olarak disk fren olması gerekiyor. Hybrid'lerde HAC var arka frenlerde disk de var. Birde opel astraların bir önceki jenerasyonda standart kampana vardı ancak yokuş kalkış desteği opsiyonlar arasındaydı eğer yokuş kalkışı alırsan arka frenlerinde kampana yerine disk fren geliyordu buradan bir mantık yürüterek kampana ile yokuş kalkış bir arada olamıyor sanırım.
ford fiesta'da yokuşta kalkış desteği mevcut ve arka fren sistemi kampana.
İki gün önce eşim için sipariş ettik.
Mustafa bey yeni yarisiniz şimdiden hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız
bizim yeni yaris de gelmiş bakalım elhamdülillah kirli kirli plazada duruyordu, darısı almak isteyen kardeşlerimize diyelim, yarın teslim olur gibi inşallah.inşallah hanıma karşı mahcup olmayız polo dan vazgeçirdim onu inşallah toyota pişman etmez beni
Hybrid mi aldınız acaba?
o zaman foto bekleriz