Gönderen Konu: Fazla yakan Yaris yoktur; çok yolcu ve trafik vardır! :)  (Okunma sayısı 1138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Bu cumartesi bizim ufaklığın bagajını fulledik, arkaya iki yetişkin, biri 6 diğeri 2 yaşında güzellik olmak üzere toplamda 5 kişilik bir ağırlıkla maltepe-eskihisar-topçular-balıkesir yolu yaptık... Topçulardan yalova merkeze kadar korkunç bir trafik vardı. Trafik olmadığı süre zarfında ortalama hızım 100-110 civarıydı. Balıkesire girdiğimizde ortalama yakıt tüketimi 5.9 idi

Dönüş, pazar akşam... Ekip aynı ama bagaj full+full :) (köy pazarları sağolsun) trafik mahşer... Hayatımın en kötü yolculuğu... Akşam 17:30 da Balıkesirden çıktık gece 2.30 gibi evdeydik... Yalova merkezden topçulara yaklaşık 2 saatte varabildik ve içeride sıra beklemeyi gözüm yemedi körfezi dolandım... Ortalama tüketim 6.9-7

Bu yolculuğu saadece eşimle ve normal bagajımızla yapmış olsaydım gidiş en fazla 5 dönüş ise 6 olurdu diye düşünüyorum...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Fazla yakan Yaris yoktur; çok yolcu ve trafik vardır! :)
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2014, 01:05:47 »
Bahsettiğiniz koşullarda bike tüketim makul seviyelerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2014, 09:11:45 »
Bu cumartesi bizim ufaklığın bagajını fulledik, arkaya iki yetişkin, biri 6 diğeri 2 yaşında güzellik olmak üzere toplamda 5 kişilik bir ağırlıkla maltepe-eskihisar-topçular-balıkesir yolu yaptık... Topçulardan yalova merkeze kadar korkunç bir trafik vardı. Trafik olmadığı süre zarfında ortalama hızım 100-110 civarıydı. Balıkesire girdiğimizde ortalama yakıt tüketimi 5.9 idi

Dönüş, pazar akşam... Ekip aynı ama bagaj full+full :) (köy pazarları sağolsun) trafik mahşer... Hayatımın en kötü yolculuğu... Akşam 17:30 da Balıkesirden çıktık gece 2.30 gibi evdeydik... Yalova merkezden topçulara yaklaşık 2 saatte varabildik ve içeride sıra beklemeyi gözüm yemedi körfezi dolandım... Ortalama tüketim 6.9-7

Bu yolculuğu saadece eşimle ve normal bagajımızla yapmış olsaydım gidiş en fazla 5 dönüş ise 6 olurdu diye düşünüyorum...

Değerler yine de yüksek değil, gidiş 5.9  yüke rağmen iyi. Dönüşte biraz bastın her halde yoksa 7 ye çıkmazdı. O da anormal değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2014, 09:50:53 »
Değerler yine de yüksek değil, gidiş 5.9  yüke rağmen iyi. Dönüşte biraz bastın her halde yoksa 7 ye çıkmazdı. O da anormal değil.

Trafik çok çok fazla idi... Köprü trafiğinden kötü bir trafik vardı dönüş yolunda... Trafiği atlatınca bir de Tem'de evet biraz bastım psikolojik olarak onun da etkisi vardır...

Bir de Balıkesir'de aracı resmen stress-test'e soktuk :)

Ben dahil olmak üzere 6 yetişkin ve iki çocuk ile Balıkesir'den Edremit, Akçay tarafına doğru gittik. Sığıldı mı sığıldı... Ben asıl 1.33 lük motor yetecek mi diye düşündüm :)  Yolu bilenler bilir; yer yer rampaların olduğu bir yol çünkü... Benzin sarfiyatı dışında bu kadar yüke ki -dönüş yolunda totalde 30 litrelik zeytin yağı da eklendi bagaja- gıkını çıkarmadı...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2014, 09:58:08 »

Trafik çok çok fazla idi... Köprü trafiğinden kötü bir trafik vardı dönüş yolunda... Trafiği atlatınca bir de Tem'de evet biraz bastım psikolojik olarak onun da etkisi vardır...

Bir de Balıkesir'de aracı resmen stress-test'e soktuk :)

Ben dahil olmak üzere 6 yetişkin ve iki çocuk ile Balıkesir'den Edremit, Akçay tarafına doğru gittik. Sığıldı mı sığıldı... Ben asıl 1.33 lük motor yetecek mi diye düşündüm :)  Yolu bilenler bilir; yer yer rampaların olduğu bir yol çünkü... Benzin sarfiyatı dışında bu kadar yüke ki -dönüş yolunda totalde 30 litrelik zeytin yağı da eklendi bagaja- gıkını çıkarmadı...

1.33 lük motoru yabana atmayın yeter merak etmeyin. O yolu iyi bilirim. 30 Kg zeytinyağı afiyet olsun :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2014, 21:05:11 »

Cagatay bey sizinkisi her ne kadar fiziki olarak s.disi gozuksede belirttiginiz gibi ist. sehirici trafigi kivaminda olmus ve birde arabanin dolulugunuda gozonunde tutunca  cok gormemek lazim. Ust limitlerde yapmis oldugunuz bu realistik olcumlemeyi paylastiginiz icin tesekkurler.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2014, 01:13:29 »
Tüketim çok çok iyi. Hatta aracı dizel sandım, daha sonra 1.33 olduğunu farkettim.

BALIKESİR-EDREMİT arası malum. Siz bir de BALIKESİR ve YALOVA trafiğine yakalanmışsınız.

Ben 7 LT'leri ancak araçta yalnız olursam ve çok kasarsam görebiliyorum.
1.6 VVT-i