Gönderen Konu: Paraşütle atlayış. Fethihiye Babadağı'ndan. Ölüdeniz semaları....  (Okunma sayısı 3051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Bu sene çok farklı bir tatil deneyimi yaşadım. Üç arkadaş tatile çıktık. Hanımlar ve çocukları maalesef götürmedik. Yamaç paraşütünden raftinge, windsurften safari turuna kısacası fethiye bölgesinde yapılabilecek bütün aktiviteleri gerçekleştirdik.

Paraşüt atlayışıyı finalimiz oldu. 1700 metre yükseklikten havaya süzülme apayrı bir duygu. Atlayışla yere iniş ortalama yarım saat kadar sürüyor. Ölüdeniz ve civarını kuşbakışı görmek apayrı bir güzellik. Herkese tavsiyemdir...

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Yasin bey tebrik ediyorum çok güzel bir tatil yapmışsınız. foto çok güzel, başka fotolar varsa görmek isterim.

böyle bir tatil de bize kısmet olur inşallah.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Yasin bey tebrik ediyorum çok güzel bir tatil yapmışsınız. foto çok güzel, başka fotolar varsa görmek isterim.

böyle bir tatil de bize kısmet olur inşallah.

Teşekkür ederim Yusuf bey. İleriki zamanlarda böyle bir şey planlarsanız birikimlerimi paylaşırım. Hatta çocuksuz eşler de vardı bunu belirteyim :)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Yusuf bey. İleriki zamanlarda böyle bir şey planlarsanız birikimlerimi paylaşırım. Hatta çocuksuz eşler de vardı bunu belirteyim :)

yakında zor ama ilerde özellikle yamaç paraşütü yapmayı çok istiyorum. ne kadara mal oldu yamaç paraşütü ve genel olarak tatil masrafı.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Harika bir şey bu yaa. Hep hayalimdir paraşütle atlamak bir gün nasip olur inşallah. Çok güzel bir tatil yapmışsınız.

Özel değilse paraşütle atlamanın maliyeti ne kadar acaba?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Haydikampa diye bir program var. Herşey dahil 3 gece 4 gündüz 370 tl verdik kişi başı. Aktiviteleri 1. gün istuzu plajı, 2. gün rafting, 3. gün windsuf ve 4. son gün göcek oniki adalar tekne turuydu. Otel ortacanın dalyan beldesindeydi.

Daha sonra fethiyeye geçtik. Üç gün apat otel de kaldık. Orda da yamaç paraşütüyle safari tur yaptık. Safari turun içinde Saklıkent kanyonu ile gizlikent de vardı. Ayrıca ben girmedim ama çamur banyosu yeri de vardı. En pahalısı yamaç paraşütü 200 lira. Fotoğraf ve videoları ise 100 lira alıyorlar. Jip safari 40 liraydı sanırım.

Son gün pamukkaleyi de gördük. Denizlinin meşhur dondurmalı irmik tatlısı (hacı şerif) ile kebapçı kadirini ihmal etmedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Eşim ile birlikte tekne ile çekilen paraşüte binmiştik.
Onun heyecanın yanında bu çok daha fazladır.

Evimin hemen üst tarafındanda paraşüt ile atlıyorlar. Birgün kayış atarsa alacam bi paraşüt takımı bende başliyacagım atlamaya.

Hatta geçen hafta sonu bi bayan paraşütçü yüksek gerilim hattına takılıp kaldı. Garibim kurtarılmayı bekleti çaresiz. Tabii bu sırada elektrikleride kestiler.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Adrenalin başkadır ;) dikkat edin bağımlılık yapar ;)
Haydikampa organizasyonu fethiye programına iki kere katıldım çok çok çoook eğlenceliydi meraklısına tavsiye ederim. Paraşütü sevdim ama az geldi dersen birde bunge jumping dene yasin :)
Bu arada tekirdağ'da yamaç paraşütü yapılıyor arkadaşlar özellikle istanbul'dan çok gelen oluyor,600 m'den ganoz dağından yapılıyor yanlış bilmiyorsam fotoğrafla birlikte 150 tl
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Motorla çekilen paraşüte bende binmiştim(Parasailing) Yok böyle bir heyecan her yeri kuş bakışı seyrediyorsunuz.Rüzgarı hissediyorsunuz.Bu daha iyidir eminim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Motorla çekilen paraşüte bende binmiştim(Parasailing) Yok böyle bir heyecan her yeri kuş bakışı seyrediyorsunuz.Rüzgarı hissediyorsunuz.Bu daha iyidir eminim :))

Parasailingi de biliyorum. Ancak bu bambaşka bir şey. Babadağına araçla çıkış yarım saat sürüyor neredeyse ve sürekli dik çıkıyorsunuz. Zirveye vardığınızda iki adım koşmayla birlikte gökyüzündesiniz ve 1700 metre yükseklikte inanılmaz bir duygu kaplıyor sizi. Altınızda da eşsiz ölüdeniz manzarası cabası. Sanki gökyüzünden bir sandelyede oturuyormuşsunuz gibi. Ve uçak/helikopterden apayrı olarak kabin vs yok direk rüzgarı hissediyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
Okulum yakın Fethiye tarafına bakalım nasip olursa bende deneyeceğim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Okulum yakın Fethiye tarafına bakalım nasip olursa bende deneyeceğim :))
Biz gravtiy tandem firmasıyla atladık. Tavsiye ederim. Ben ve arkadaşlarım hiçbir sorun yaşamadık. Misal benim paraşütün pilotu türk hava kurumundan ayrılmış onbeş yıllık hizmetten sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
Biz gravtiy tandem firmasıyla atladık. Tavsiye ederim. Ben ve arkadaşlarım hiçbir sorun yaşamadık. Misal benim paraşütün pilotu türk hava kurumundan ayrılmış onbeş yıllık hizmetten sonra.

Benimde bir tanıdığım var Focus paragliding'de çalışıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Benimde bir tanıdığım var Focus paragliding'de çalışıyormuş.
Duyduğum kadarıyla focus pargliding de 6 tane pilot varmış. Benim önerdiğim firmanın 60'a yakın pilotu var. Büyüklüğünü siz düşünün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Tam da kış moduna girmişken yapılır mı be hocam ?  :)

Fiyat biraz yüksekmiş ama düşününce değer sanırım.

Karaya indiğinizde sizi karşılayan oluyor mu ? Herhangi bir mesuliyet sözleşmesi imzaladınız mı ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Yakın olanlar tekirdağa gelsin hava iyi olduğu sürece sürekli uçuş yapıyorlar,fethiyenin yerini tutmaz belki ama deniz üzerinde yamaç paraşütü yapabileceğiniz 2. Yerdir Türkiye'de
E gelmişken köftemizide yersiniz artık ;)
Tekirdağ buluşmasımı yapsak ne :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Tam da kış moduna girmişken yapılır mı be hocam ?  :)

Fiyat biraz yüksekmiş ama düşününce değer sanırım.

Karaya indiğinizde sizi karşılayan oluyor mu ? Herhangi bir mesuliyet sözleşmesi imzaladınız mı ?

Aslına bakarsanız pilotaj, organizasyon ve yol giderlerini düşündüğümüz de çok ta maliyetle sayılmaz. Yarım saate yakın sürüyor arabayla çıkmak.  Karaya iniş biraz meşakkatli. Bizi karşılayan olmadı ama paraşütü toplamak için bekleyenler var. Atlamadan evvel de yardımcılar va ama çok iş düşmüyor. Ortak alan belirlenmiş oraya ve civarına iniş yapılıyor. Yoğunluğa denk gelirseniz ki biz geldik çünkü babadağından belli saatlerde atlayışlar yapılıyor. Net söyleyim pilot o kadar iyiydi ki indiğimi bile anlamadım. Ama diğer arkadaş sahile indi. O biraz hissetmiş.

Herhangi bir sözleşme vs. imzalamadık.  Dalaman çayında rafting yapmadan evvel imzalamıştık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Ölüdeniz de yamaç paraşütü yapmak, oraya gidilip de yapmadan dönülmemesi gereken bir aktivite.
2011 yılında ben de Focus firmasıyla 140 tl'ye atlamıştım. Hayatımın en güzel, en keyifli 30 dakikasıydı diyebilirim.Arkadaşın dediği gibi, bu konuda en donanımlı firma Gravity ile Sky Sport'dur. Ölüdeniz semalarında en çok bunların paraşütlerini görürsünüz.
Bu sene de kaş'da atlamayı düşündüm ancak 90 euro fiyat bana çok geldi. Üstelik atlayış Babadağ'daki gibi 1700 metreden değil 1000 metreden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Ölüdeniz de yamaç paraşütü yapmak, oraya gidilip de yapmadan dönülmemesi gereken bir aktivite.
2011 yılında ben de Focus firmasıyla 140 tl'ye atlamıştım. Hayatımın en güzel, en keyifli 30 dakikasıydı diyebilirim.Arkadaşın dediği gibi, bu konuda en donanımlı firma Gravity ile Sky Sport'dur. Ölüdeniz semalarında en çok bunların paraşütlerini görürsünüz.
Bu sene de kaş'da atlamayı düşündüm ancak 90 euro fiyat bana çok geldi. Üstelik atlayış Babadağ'daki gibi 1700 metreden değil 1000 metreden.

Evet 90 Euro çokmuş.  Birde Fethiye bu konuda profesyonelleşmiş. Gerek pilotaj gerekse de organizasyon yönünden bu işi denemek isteyenler için en ideal yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
vallaha da tam benlikmiş yaa.. çok hoşuma gitti :)