Gönderen Konu: TOYOTA 98 GLİ SPESİAL SORUNUM VAR.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM  (Okunma sayısı 2251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Aracımda yaklaşık 10 gündür bi sorun var.Rolantisi sürekkli değişiyor.Aracın çalışması gayet normal.Ancak hareket ettikten kısa bi süre sonra rolanti çok düşüyor ve vites değiştirirken bile stop ediyor.Tekrar çalıştırmaya uğraştığımda da çok zor çalışıyor.Bi süre sonra(motor ısınınca diye düşünüyorum) normala dönüyor.Ustaya gösterdim gaz ayarı yaptılar sorun çözülmedi.Bu arada benzindeyken aynı şeyi yapmıyor. Sorun ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
Ynt: TOYOTA 98 GLİ SPESİAL SORUNUM VAR.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2008, 22:01:00 »
murat bence ya gaz kelebenden yada bujı bujı koblosundan yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2008, 22:06:00 »
murat bence ya gaz kelebenden yada bujı bujı koblosundan yapar

buji kablosu olsa eğer benzinde ikende yapar. bence gaz ayarında bi sorun var.

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2008, 22:26:52 »
yorumlarınıza teşekkürler.Gaz ayarı yapan usta buji kablolarında sorun olabileceğini, oksitlenme olduğunu söledi.İlk başta benzinde ikende tam olarak gaz yemiyordu,gaza basınca sallıyozdu.Usta pas çözücü bi jel sürdü simdi benzinde sorun kalmadı ama gazda iken sorun devam ediyor. Ama benim anlamadığım bu kablolarda sorun olsa ilk çalıştırmada sorun olmaz mı yada motor tam ısındıktan sonra neden bu sorun kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2008, 09:29:30 »
unutmayalımki lpg de buji çok önemli lpg benzinin yandığı gibi yanmıyor buji acayip ön plana çıkıyor lpg de !!
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2008, 20:50:55 »
bugün bi iki ustaya daha uğradım birisi gaz aldığın yeri değiştir dedi birisi de rolanti ayarını yapan bi parça varmış araçta sorun ondadır dedi.benimde iyice kafam karıştı.toplan 4 kişiye danıştım hepside farklı şeyler sölediler.böle oluncada hiçbirisine güvenim kalmadı.en iyisi bayram tatilinde bi toyota servisine gitmek galiba. şimdilik sadece benzinde kullanmam gerekiyo. yorumlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2008, 21:29:54 »
İşte malesef arabanın yağını, suyunu değiştirene usta dememek lazım! Bana böyle sorunları çözebilecek usta lazım...

bugün bi iki ustaya daha uğradım birisi gaz aldığın yeri değiştir dedi birisi de rolanti ayarını yapan bi parça varmış araçta sorun ondadır dedi.benimde iyice kafam karıştı.toplan 4 kişiye danıştım hepside farklı şeyler sölediler.böle oluncada hiçbirisine güvenim kalmadı.en iyisi bayram tatilinde bi toyota servisine gitmek galiba. şimdilik sadece benzinde kullanmam gerekiyo. yorumlarınız için teşekkürler.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2008, 00:28:10 »
arkadaşım buji kablolarını akım gönderme sorunu olabilir bir ohmmetre ile sinyal direnci ölçülmelidir.kablonun  vermesi gereken gerilim değerleri üretici firma tarafından kataloglarda belirtilir. Benzin ve lpg nin tutuşma sevileri farklıdır, Ateşleme ( İndüksiyon ) Bobini Akünün 12 V’luk gerilimini 15000 ile 20000 V’a yükseltir, Benzin varsayalım 14.000 voltta sorunsuz çalışabilir. fakat otogaz 18.000 voltta çalışıyorsa, 14.000 volta bu şekilde ateşlemede tekleme yapabilir. sorunun bu olabilir sadece tahmin.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2008, 09:57:14 »
ha birde regülatör beyninde gövdede saplı olarak bulunan, elle çevrilebilen vida gibi kalınca bir somun var rölanti ayar vidası, onunda ayarı kaçmış bozulmuş olabilir.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • otomüziksistemlerisorunuolanhaberversin 5352900287
  • Araç: Corona
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2008, 13:57:59 »
murat kardeşim benim coronamda otomatik stop ediyordu ontane ustaya gitim hepsi sansür element uyduruyordu adamlar 1,5 ile2,5 milyar arasında masraf çıkarıyorlar basit bir usta emme monifoltuna bağlı bir hortumun çatladığını söyledi ve yaptı bi lira para almadı sende bahsettiğim bölüme baktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2008, 16:58:27 »
yorumlarınız için teşekkürler. Sorun hallondu. Yaklaşık 1 haftadır da kalorifer çalışıyor ama sıcak hava vermiyordu. dün bi ustaya gittim yine. tarmostatı temizlemek için söktü ve arabada hiç su olmadığını fark etti. Kışlık antifirizini doldurdu, termostatı temizledi. bugün tekrar denedim gazda. aynı sorunu yapmadı.arabayı daha yakında aldığım için pek bilmiyorum. pek fazla binmediğin için hararette yükselmedi. yani sorun arabada değil benim araba hakkında bilgisizliğimdeymiş. herkeze teşekkürler