Gönderen Konu: Yeni Auris Klima da gelen pis koku  (Okunma sayısı 2141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Yeni Auris Klima da gelen pis koku
« : Ağustos 27, 2014, 16:18:40 »
Merhabalar yeni auris kullanıcısıyım aracımı 10 bin bakımından hemen sonra 1000 km lik bir seyehat etme durumum oldu ve bu esnada şunu fark ettim klimayı ne zaman olursa olsun ilk açtığımda 1 dk boyunca çok pis bir koku yayıyor sanki adeta kokmuş çorap ve nem kokusu şeklinde fakat 1 dk sonra normale dönüyor soğutmasında hiç bir sorun yok servisle görüştüm polen filitresinden kaynaklanmış olabilir uğrayın bakalım dediler oysa bakımda filitre değişmişti ilk fırsatta servise gideceğim bu arada konu ile bilgisi olan arkadaşlardan görüş ve önerilerinize ihtiyacım var saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris Klima da gelen pis koku
« : Ağustos 27, 2014, 16:18:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris Klima da gelen pis koku
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2014, 17:07:37 »
klimayı sürekli iç sirkülasyonda tutmayın. yaz aylarında motor sıcakken en sıcak konuma getirip son fazda bir süre çalıştırın. Bütün hava çıkışlarını kapatım, sadece birini tek tek açarak, tüm kanallardan sıcak ve basınçlı hava geçmesini sağlayın. bunu 3-4 dk yapın. Her koku yaptığında bu işlemi yapın, polen filtrenizi temizleyin veya yenileyin. Sürekli iç sirkülasyonda kullanmayın, özellikle dış hava temizken, uzun yolda iç sirkülasyonda hiç kullanmayın. Sadece çok aşırı sıcak ve dış hava kirliyken iç sirkülasyona alın.
Muhtemelen koku falan kalmaz.
 Klima temizleyici sprey satmak için servisler bu tip tavsiyeler vermiyor.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2014, 17:11:37 »
Merhabalar yeni auris kullanıcısıyım aracımı 10 bin bakımından hemen sonra 1000 km lik bir seyehat etme durumum oldu ve bu esnada şunu fark ettim klimayı ne zaman olursa olsun ilk açtığımda 1 dk boyunca çok pis bir koku yayıyor sanki adeta kokmuş çorap ve nem kokusu şeklinde fakat 1 dk sonra normale dönüyor soğutmasında hiç bir sorun yok servisle görüştüm polen filitresinden kaynaklanmış olabilir uğrayın bakalım dediler oysa bakımda filitre değişmişti ilk fırsatta servise gideceğim bu arada konu ile bilgisi olan arkadaşlardan görüş ve önerilerinize ihtiyacım var saygılarımla.

Ben böyle bir koku sorunu yaşamadım. Klimayı dışarıdan hava alacak şekilde çalıştırmak lazım arada, devamlı iç sirkülasyonda çalıştırmak nem yapmakta ve bu da kokuya neden olmakta. Klimanın sadece yaz aylarında değil, sistemin sağlığı açısından kış aylarında da arada bir çalıştırılmasında fayda var. Klima dezenfeksiyonu için henüz çok erken.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2014, 21:30:27 »
Benim aractada ayni sorun vardı.  Klima dezenfekte ile çözdüm.  Her yolu denedim baska türlü duzelmedi
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2014, 21:49:22 »
Hocam bu kokuyla klımayı dırek kapatırsanız karsılasırsınız.Durdugunuza klımayı kapatıp normal fanda bır dakıka kadar calıssın.daha ııyı olur.
Ic surkulasyonda kullanın ama baz agrısı yapabılır.ya arada ıcerdekı oksıjenı artırmak ıcın camı kısa surelı ac kapa yapın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2014, 09:40:55 »
Önerileriniz için çok teşekkür ederim hafta sonu 600 km lik bir yolculuk sırasında ve sabah erken olduğu için fanı en yüksek konuma getirip dış havayı açarak klima kapalı bir şekilde 20 dk çalıştı tertemiz çam kokuları arasında ve şuan sorun kalmadı önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaaaa
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2014, 07:04:27 »
aracım 30 bin km de aynı sorun şuan bendede var(30bin bakımına sokmadım henüz)buradaki bilgilerden yararlanacagım en kısa zamanda.
2013 Toyota Auris 1.4d4d otomatik active.