Gönderen Konu: yeni corona ma yardım lazım  (Okunma sayısı 2314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona apex
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
yeni corona ma yardım lazım
« : Ağustos 27, 2014, 01:30:36 »
merhabalar 94 corona apex imi dün aldım 206.000 de (doğru olduğunu sanmıyorum) yeni sevgilimle birkaç sorunumuz var sizlere birkaç sorum olacak

1.aracım lpg li fakat sıralı sistem değil çekiş benzinde de lpg de de aynı gibi fakat performans fabrika verilerinden çok uzak örneğin 0-100 km hızlanma bu günki ölçümlerime göre 13 saniye(benzinde ölçtüm) sizce bu performans yaşına göre normalmi değilse nasıl geliştirilebilir neleri değişmeli yada nerelerine bakılmalı vs.
2.lpg de iken 1000 3000 devir arası hızlanma normalken 3000 3500 devir arasında tam gaz yaptığımda motor boğuluyor çok yavaş devirleniyor 3500 ü geçtiğinde devirlenme hızlanıp normale dönüyor sebebi sizce ne olabilir gaz ayarıyla alakalı olabilirmi fazla açık yada kısık vs.
3. vites değiştirmelerde bazen cartlama diye tabir edilen dişli sürtme sesi oluşuyor bazende hiç olmuyor debriyaja tam bastığımdan eminim özellikle hızlı vites değiştirmelerde duyuluyor şanzımanımda büyük bir problem olasımı canımı sıkmaya başlamalımıyım?
4.hararet göstergesi bazen dibe kadar düşüyor sonra tekrar eski yerine geliyor arıza hararet müşüründen mi yoksa göstergedenmi?
5.bu sorunlar dışında araçta başka bir problem şimdilik görünmüyor kaporta ve boyası gayet düzgün 12.000 tl gibi bir rakama bu sorunları olan bir aracı almakla sizce iyimi ettim kötümü ettim?

sorularımı cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1994 toyota corona apex

Toyota Club Türkiye

yeni corona ma yardım lazım
« : Ağustos 27, 2014, 01:30:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corona ma yardım lazım
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2014, 09:08:20 »
Hayırlı olsun.
Bence zamanının güzel araçlarından. Bu sürede nasıl ve hangi kalitede parçalar ile bakım yapıldığına bağlı olarak aracın hala % kaç Corona olduğuna bakmak lazım. ;)

Şanzıman senkromeçleri yıpranmış olabilir bazen geçişlerde sorun oluyorsa. Bir ihtimal de baskı ve balata iyi ayırmıyordur. Sorun büyürse baktırılabilir bence.
 Lpg ile araç zaten özünü kaybediyor, yani lpg sonrası supaplar vs sağlık durumuna göre çekiş düşüklüğü açıklanabilir. Araç hava emiş vs ayarları lpg ve benzinde tam aynı değildir, bu durumda her iki yakıtta farklı tepkiler oluşabilir devire de bağlı olarak.
Özellikle bazı parçalarına itina gösterilmeli, çünkü hala aynı mı bilmiyorum ama aracın size maliyetinin yanında önemli meblağlara ulaşabilen parçaları vardı/dır. Ama iyi bakıldığında keyif verecek bir araçtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona apex
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2014, 21:28:10 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler sorularıma cevap verebilecek başka arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin özellikle kafama takılan şanzımandaki cartlama bu gün yine oldu sadece araç devri düşükken 1000 devirdeyken 3 üncü vitese atmak istediğimde oluyor  normal 2 den 3 e atarken devir yüksekken hiçbirşey olmuyor başına gelen yada bir tahmini olan varmı?
1994 toyota corona apex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 265700
  • Model Yılı: '98
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2014, 00:00:11 »
benzin filtrelerini degistirip benzin bakimlarini yaptiriniz, gazi sirali sistem oneririm ama mevcut olani degistirmek istemiyorsaniz güzel bi gaz bakımı yaptirin. cartlamalar muhtemelen senkromectendir, hararetin düşmesi muhtemelen termostat arizasi, fiyat uygun geliyor ama modeliniz düşük ve km giderek artiyor zaman zaman sorun yasayabilirsiniz, bunlarida hesap ederseniz cokta hesaplı olmadığı konusunda bana hak verirsiniz. filtreler, bujiler, senkromec, termostat ve aracin istediginiz gibi olması icin yapilacak bakimlar falan nerden baksaniz 1000-1500 tl civari tutar, yada bu haliyle kullanacaksiniz tercih sizin
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona apex
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2014, 01:32:24 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ancak hala 3000 devirde aracımın tıkanması 3500 devirden sonra tekrar açılmasına bir anlam veremedim kontrol etmem gereken yada değişmesi gereken parça hangisi bilmiyorum. Forumu komple okudum bu sorunla karşılaşan bir kişi sadece buji kablosuyla sorunu çözdüğünü söylemiş ateşleme sisteminde sorun olması ara devirlerde gaz yememesine neden olurmu kanımca ateşleme sisteminde sorun olsa 1000 3000 devir arasında da araç gaz yememesi lazım 1000 3000 ve 3500 ve sonra normal fakat 3000 3500 arası devirlenme çok yavaş başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
1994 toyota corona apex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona apex
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2014, 21:14:48 »
Bujiler, buji kabloları, hava filtresi, yağ, yağ filtresi, değiştirdim E1 TE1 arıza tesbiti yaptım arıza yok, boğaz kelebeğini temizledim sorun devam ediyor 3sfe den anlayan yokmu?
1994 toyota corona apex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona apex
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2014, 11:45:45 »
Sorunlarimin buyuk bir kismini kendim cozdum, bu tur arizalarla karsilasabilecek arkadaslar icin nasil cozdugumu yazmak istedim. Triger setini degistirdim degistirirken sente atlatildigini farkettim ve duzelttim. Yalniz egzoz supaplarinin uzerindeki egzantriğin duzgun takilmadigini da gordum torkmetrem olmadigi icin sokemedim o sekilde kapattim. Arabanin cekisi devasa artti fakat tabiki  0-100 hizlanmayi 9 saniyelere cekemedim nedeni ise sebebini anlayamadigim dusuk devirlerde olusan tekleme. Bunun sebebinin de egzantrik ayari oldugunu dusunuyorum fakat olmayabilirde onuda halledince burada paylasmayi dusunuyorum.

Hararet gostergesi problemide musur uzerindeki kablo temassizligiymis.

Şanzimandaki cartlama devam ediyor

Tekleme sorunu da sadece motor tam isininca ve tam gaz yaptigimda olusuyor tahminlerinizi alabilirim herkese iyi forumlar.
1994 toyota corona apex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2014, 11:49:56 »
Sorunlarimin buyuk bir kismini kendim cozdum, bu tur arizalarla karsilasabilecek arkadaslar icin nasil cozdugumu yazmak istedim. Triger setini degistirdim degistirirken sente atlatildigini farkettim ve duzelttim. Yalniz egzoz supaplarinin uzerindeki egzantriğin duzgun takilmadigini da gordum torkmetrem olmadigi icin sokemedim o sekilde kapattim. Arabanin cekisi devasa artti fakat tabiki  0-100 hizlanmayi 9 saniyelere cekemedim nedeni ise sebebini anlayamadigim dusuk devirlerde olusan tekleme. Bunun sebebinin de egzantrik ayari oldugunu dusunuyorum fakat olmayabilirde onuda halledince burada paylasmayi dusunuyorum.

Hararet gostergesi problemide musur uzerindeki kablo temassizligiymis.

Şanzimandaki cartlama devam ediyor

Tekleme sorunu da sadece motor tam isininca ve tam gaz yaptigimda olusuyor tahminlerinizi alabilirim herkese iyi forumlar.

Bu sorun için öncelikle hava akış metresini kontrol ettirmeniz gerekir.  Bazı durumlarda temizletseniz dahi belli bir km den sonra aynı sıkıntılar başgösterebilir. Sorun LPG kaynaklı da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona apex
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2014, 12:03:20 »
Ben de lpg ayarlarindan kaynaklandigini dusunmustum fakat benzinde yuksek devirlerde sıkıştirdigimda da guc bazen kesik kesik gelmeye basladi yani sadece dusuk devirlerde oldugunu sandigim tekleme yuksek devirlerde de olusabiliyor sogukken hicbir sorun yok
1994 toyota corona apex