0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar aracımı 131bin kmde iken uzun yola çıkacağım için onbin bakımını yaptım. Malzemeleri sağolsun Ufuk beyden temin ettim. Bakımdan sonra yaklaşık 5bin km yol yaptım 1 ay içinde. Gittiğim yollarda genelde yol yapımı olduğu için aşırı tozluydu. Vel hasılı şu sıralar klimadan çok pis koku geliyor çöp gibi ama iç sirkilasyondayken 5-10 dk sonra koku gidiyor. Grçenlerde filitrleri gözden geçirmek için açtım ki ne göreyim leş gibi olmuşlar hem polen hrm hava filitresi.Normalde onbinde değiştirdiğiö filitreleri şimdi değiştirsem mi bilemedim. Astı astarı 50 lira felan tutacak ama 1 ayda aynı şey i ğara vermek zoruma gidecek. Diyeceğim şu ki filitreleri yıkayp kurutsam tekrar kullnsam 5bin daha götürürmü beni.
Filtrelerin markasi nedir yapmis olduğun km gore erken özeliğini yitirmiş.
Dediğiniz gibi yenisini alıp takmak en mantıklısı ama hani dedim belki yıkanıyodur Ya birde hava filitresinin kapağındaki kilitleme klipsler biraz gevşek gibi kapağı elle oynattığımda açılmıyor ama hafif oynama oluyor. Bu durumun bi zararı olur mu? Filitre markası asakashi. Son bir buçuk iki yıldır Ufuk beyden temin ediyorum ve kalitesi forumca tastiklenmiş ürünler. Ama bahsettiğim gibi yaptığım yollar aşırrı toz topraklı yollar. Öyle 50-60 kmlik kısa mesafede olan toz toprak değil. Yaptığım 5bin kmlik yolun en az 400-500 kmsi tozların içinde geçti. Özellikle büyük araçlar geçtiğinde göz gözü görmüyordu ve o durmda da klima sürekli açıktı. Dediğiniz gibi normalden erken bitti ama düz asfalt olsa bu şekilde olmazdı.
O kokunun sebebi polen filtresinin dediğiniz gibi kirlenmesinden değil daha çok klimanın düzgün kullanılmayışından olabilir. Klimanızı aracınızı stop etmeden öncesinde kapattınız mı? yoksa ne zaman araba durdu klima durdu, ne zaman araba çalıştı klima çalıştı gibimi kullandınız?