Gönderen Konu: 5bin km olmadan polen hava filitresi görevini tamamlamış  (Okunma sayısı 1243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar aracımı 131bin kmde iken uzun yola çıkacağım için onbin bakımını yaptım. Malzemeleri sağolsun Ufuk beyden temin ettim. Bakımdan sonra yaklaşık 5bin km yol yaptım 1 ay içinde. Gittiğim yollarda genelde yol yapımı olduğu için aşırı tozluydu. Vel hasılı şu sıralar klimadan çok pis koku geliyor çöp gibi ama iç sirkilasyondayken 5-10 dk sonra koku gidiyor. Grçenlerde filitrleri gözden geçirmek için açtım ki ne göreyim leş gibi olmuşlar hem polen hrm hava filitresi.

Normalde onbinde değiştirdiğiö filitreleri şimdi değiştirsem mi bilemedim. Astı astarı 50 lira felan tutacak ama 1 ayda aynı şey i ğara vermek zoruma gidecek.

Diyeceğim şu ki filitreleri yıkayp kurutsam tekrar kullnsam 5bin daha götürürmü beni.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: 5bin km olmadan polen hava filitresi görevini tamamlamış
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2014, 15:09:19 »
O filtreler yikanmaz abi. Ancak hava akis yonunun tersine bir hava tabancasiyla tutarsaniz bir sure daha gider fakat tavsiyem yeni filtre alin. 50tl degildi abi ya.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2014, 15:12:39 »
Merhaba arkadaşlar aracımı 131bin kmde iken uzun yola çıkacağım için onbin bakımını yaptım. Malzemeleri sağolsun Ufuk beyden temin ettim. Bakımdan sonra yaklaşık 5bin km yol yaptım 1 ay içinde. Gittiğim yollarda genelde yol yapımı olduğu için aşırı tozluydu. Vel hasılı şu sıralar klimadan çok pis koku geliyor çöp gibi ama iç sirkilasyondayken 5-10 dk sonra koku gidiyor. Grçenlerde filitrleri gözden geçirmek için açtım ki ne göreyim leş gibi olmuşlar hem polen hrm hava filitresi.

Normalde onbinde değiştirdiğiö filitreleri şimdi değiştirsem mi bilemedim. Astı astarı 50 lira felan tutacak ama 1 ayda aynı şey i ğara vermek zoruma gidecek.

Diyeceğim şu ki filitreleri yıkayp kurutsam tekrar kullnsam 5bin daha götürürmü beni.

Filtreler kötü durumdaysa değiştirmek en mantıklısı, zaten aşırı kirliyse hava tutsan bile uzun vadeli çözüm olmayacak. Filtreye vermek istemediğin para fazla yakıt tüketimi olarak cebinden çıkacak. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2014, 15:20:35 »
Filtrelerin markasi nedir yapmis olduğun km gore erken özeliğini yitirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2014, 15:31:02 »
Dediğiniz gibi yenisini alıp takmak en mantıklısı ama hani dedim belki yıkanıyodur :)

Ya birde hava filitresinin kapağındaki kilitleme klipsler biraz gevşek gibi kapağı elle oynattığımda açılmıyor ama hafif oynama oluyor. Bu durumun bi zararı olur mu?

Filitre markası asakashi. Son bir buçuk iki yıldır Ufuk beyden temin ediyorum ve kalitesi forumca tastiklenmiş ürünler. Ama bahsettiğim gibi  yaptığım yollar aşırrı toz topraklı yollar. Öyle 50-60 kmlik kısa mesafede olan toz toprak değil. Yaptığım 5bin kmlik yolun en az 400-500 kmsi tozların içinde geçti. Özellikle büyük araçlar geçtiğinde göz gözü görmüyordu ve o durmda da klima sürekli açıktı.

Dediğiniz gibi normalden erken bitti ama düz asfalt olsa bu şekilde olmazdı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2014, 15:32:30 »
Dediğiniz gibi yenisini alıp takmak en mantıklısı ama hani dedim belki yıkanıyodur :)

Ya birde hava filitresinin kapağındaki kilitleme klipsler biraz gevşek gibi kapağı elle oynattığımda açılmıyor ama hafif oynama oluyor. Bu durumun bi zararı olur mu?

Filitre markası asakashi. Son bir buçuk iki yıldır Ufuk beyden temin ediyorum ve kalitesi forumca tastiklenmiş ürünler. Ama bahsettiğim gibi  yaptığım yollar aşırrı toz topraklı yollar. Öyle 50-60 kmlik kısa mesafede olan toz toprak değil. Yaptığım 5bin kmlik yolun en az 400-500 kmsi tozların içinde geçti. Özellikle büyük araçlar geçtiğinde göz gözü görmüyordu ve o durmda da klima sürekli açıktı.

Dediğiniz gibi normalden erken bitti ama düz asfalt olsa bu şekilde olmazdı.

Bahsettiğiniz yol şartlarında kirlenmesi normal, orjinalde olsa akasakhi de olsa belli bir yere kadar dayanır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2014, 15:35:38 »
Abi ben meslegimden tecrubelerimle yazayim filtrenin bu derecede kiri tutmasi iyidir. Niye derseniz bu filtre motora veya klimaya verseydi kiri dahami iyi olacakti ;)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2014, 15:37:34 »
O kokunun sebebi polen filtresinin dediğiniz gibi kirlenmesinden değil daha çok klimanın düzgün kullanılmayışından olabilir. Klimanızı aracınızı stop etmeden öncesinde kapattınız mı? yoksa ne zaman araba durdu klima durdu, ne zaman araba çalıştı klima çalıştı gibimi kullandınız?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2014, 16:18:46 »
O kokunun sebebi polen filtresinin dediğiniz gibi kirlenmesinden değil daha çok klimanın düzgün kullanılmayışından olabilir. Klimanızı aracınızı stop etmeden öncesinde kapattınız mı? yoksa ne zaman araba durdu klima durdu, ne zaman araba çalıştı klima çalıştı gibimi kullandınız?

Genellikle aracı stop etmeden klimayı ac düğmesinden kapatırım içindeki soğuk havanın bitmesini beklerim. Ama bazen aceleyle kapatmadan stop ettiğimde oldu. Ancak araca bindiğimde klima düğmesi açıksa onu kapatıp öyle marşa basarım klimayıda direk açmam normal fanı açarım 30-40 sn sonra klimayı açarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2014, 17:15:30 »
Toz,toprak yada sıkışık trafikte klimayı iç sirkilasyon modunda kullanmak daha sağlıklı.benden tavsiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2014, 17:36:38 »
Geçen hava filitresini soktüm 6 7 bin km olmustu degiseli ben açik hava filitresi takmistim  arabaya kutunun icinde bir suru kirinti toz kir mevcutu 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 26, 2014, 18:34:23 »
Filtreyi değiştirin ve klima dezenfektesi için spreyler var, kullanin sorununuz duzelecektir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 26, 2014, 22:19:33 »
arkadaşlar şaka gibi bugün özellikle koku var mıdır diye denedim hiç kötü koku gelmedi.

Acaba şu bir etken olabilir mi? Dün araç güneş altında çok kaldı Diyarbakır sıcağı malumunuz çok beter. O sıcaklıkta koku çok kötüydü ama bugün işten eve dönerken denedim(iş yerinde gölge yer buluyorum) koku vs. yok.

Filitreleri söktüğümde temiz bir yere vurarak tozunu sirkelemiştim(ama tahminimde çok toz çıktı) şuan filtre renk değiştirmiş durumda eğer bu şekilde koku olmazsa 3-4bin dha devam ederim.

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 26, 2014, 22:28:22 »
Arkadaslar ,  filtrelere hava vurulmaz  ! ne tersten nede duzden , filtreden gececek olan basincli hava , filtredeki gozenekleri buyutur ve tozlarin bu deliklerden rahat gecmesine neden olur ! ! !