Gönderen Konu: Yakıt Sarfiyatı  (Okunma sayısı 1619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yakıt Sarfiyatı
« : Ağustos 25, 2014, 13:28:20 »
Aracımın lastiklerini temmuzun başı gibi değiştirdiğimde 25 kuruşları görmüştüm. O zamanlar lpg filtresi ve yağ yeni değişmiştim. Aradan 2 aya yakın zaman ve 5 binden fazla km geçti şu an durum 28-29 kuruş. Acaba diyorum bir sıkıntı mı var? Servis de yok yakın yerlerde, yetkili servisler de Elbistanda bir işe yaramaz. Aklıma bazı şeyler geliyor:

1) Bir gün işim aceleydi, aracı evin önüne geldiğinde durmasını tam beklemeden (2 saniyelik durma noktasına geldiğinde) P konumuna aldım. 2-3 kez dişli sesi duymuştum tırt tırt diye. O günden sonra araç dik olmasa da normal rampalar da bile geri kaçırır oldu. Bu yaptığım acemilik şanzımanıma zarar mı verdi acaba. Dolayısıyla yakıt sarfiyatım mı arttı?

2) Vites geçişlerinde 1'den 2'ye, 2'den 3'e geçişlerde sanki bazen sıkıyor sonra bırakıyor gibi hissediyorum.

3) Burayı da siz doldurursanız sevinrim. Söylediğim şeylerden yola çıkacak olursak, 3-4 kuruşluk farkın sebebi ve şanzımanın yokuşlarda geri kaçırması ne olabilir? Duruma göre bir servise gideyim. Ya da rav4 kullanan varsa bana yakıt değerini yazsın ben de kuruntu yapmayayım.

Mesela 30 32 lt arası lpg alan tankım var, önceleri 320  330 km giderdim. Şimdilerde 270 290km arası değişiyor.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2014, 23:41:54
Pek bir fikrimiz yok galiba.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2014, 13:09:39
Haydi arkadaşlar, 40 kişinin içinde otomatik vitesten anlayan bir arkadaş olduğunu biliyorum. Bir cevap lütfen.
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Toyota Club Türkiye

Yakıt Sarfiyatı
« : Ağustos 25, 2014, 13:28:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2014, 02:15:15 »
abi 2005 rav4 otomatik var bende de.

sen iyi 330 gidiyomuşsun ben 250 de bitiyorum 40 lt ile.

geri kaçırma bende de oluyor umarım bilen birisi faydalı bir yardımda bulunur..