Gönderen Konu: Aracımın göğüs içinden gelen rahatsız edici bir ses  (Okunma sayısı 4074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar avensisimi kontağı çevirince veya tamamiye aracı çalıştırınca kısa süreli yoğun cizirti mi sürtünme sesi mi desem ne desem göğsün içinden acayip bir ses geliyor. Motor kaputunu açıyorum disariya ses gelmiyor. Arabanın ön konsoldan ses geliyor. Bu Sesle daha önce karşılaşan çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Ikincisi benzim depom yarısına yakın dolu gözükmesine rağmen yol bilgisayarimda 69 km kaldı gösteriyor. Yol bilgisayari ile kadranin ordaki gösterge bir değil. Üçüncüsü dip gaz yapinca veya  90...120 km üstüne çıkınca anlık kaç litre benzin harcadığım gostergesi bir anda yaa donuyor yada çizgi çiZgi oluyor bu normalmi.. dördüncüsü kadranın far seviyesi otomatik far ayarı uyarı ışığı yanık kalıyor sönmüyor .... bu 4 adet sorunla ilgili videoyu aşağıya ekliyorum bu sorunları  yaşayan bilen çözen varsa mesajlarinizi bekliyorum arkadaşlar...

2004 Toyota avensis 2.0 bilinmeyen ses

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımın göğüs içinden gelen rahatsız edici bir ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2014, 14:33:39 »
Acaip bir ses var arabada 2. Calistirmanizda daha belirgin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2014, 14:34:26 »
Klima kanallarının kapagı açılıp kapanıyor olabilir. İçeriye toz gelmesini engellemek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2014, 14:42:51 »
sanki bir şeyin kapağı açılıyor gibi ses geliyor ama çok garip bir ses.Honda motosikletlerde enjeksiyon sesine benziyor. :argh: :olu:
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2014, 15:16:48 »
Aracı her çalıştırdığımda bu ses 5...10 sn süre ile gelip kesiliyor... arabanın motorumu çalıştırmadan sadece kontagı açayım yine ses geliyor... guzelim arabami bi hevesle çalıştırırken bu ses araba sürme hevesimide kaçırıyor ☺ gıcık bir ses...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2014, 15:18:19 »
Aracınız elegantmı ? far yükseklik ayar motoru marş basınca sönmesi lazım sizde yanıyor acaba motor ayar yapamayıp devamlı çalışıyor olabilirmi. :islik:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2014, 16:58:36 »
Aracınız elegantmı ? far yükseklik ayar motoru marş basınca sönmesi lazım sizde yanıyor acaba motor ayar yapamayıp devamlı çalışıyor olabilirmi. :islik:

Aracim ruhsatta executive olarak geçiyor. Aracım executive elegant serisi diye biliyorum ama executive ile executive elegant arasındaki farkı bilmiyorum hocam... hocam yukseklik ayar motor devreye giremiyor yada devreden çıkamıyor olabilir. Arkadasla araci çalıştırıp farlarin oraya baktik hiç bir hareket yok. Acaba bu icerdeki ses yukseklik far ayar rölesinin motoru olabilir mi.... farlar kapali iken bile uyari lambasi yanmaya devam ediyor hocam. Bu yukseklik ayar motorlari veya rolesi tam nerede acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2014, 17:18:48 »

Aracim ruhsatta executive olarak geçiyor. Aracım executive elegant serisi diye biliyorum ama executive ile executive elegant arasındaki farkı bilmiyorum hocam...

Execuvite Elegant, Elegant'ın bir üst donanımı. Executive diye bir donanım yok. Yani sizin araçta otomatik far yükseklik ayarı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2014, 18:23:40 »
Merhaba arkadaşlar avensisimi kontağı çevirince veya tamamiye aracı çalıştırınca kısa süreli yoğun cizirti mi sürtünme sesi mi desem ne desem göğsün içinden acayip bir ses geliyor. Motor kaputunu açıyorum disariya ses gelmiyor. Arabanın ön konsoldan ses geliyor. Bu Sesle daha önce karşılaşan çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Ikincisi benzim depom yarısına yakın dolu gözükmesine rağmen yol bilgisayarimda 69 km kaldı gösteriyor. Yol bilgisayari ile kadranin ordaki gösterge bir değil. Üçüncüsü dip gaz yapinca veya  90...120 km üstüne çıkınca anlık kaç litre benzin harcadığım gostergesi bir anda yaa donuyor yada çizgi çiZgi oluyor bu normalmi.. dördüncüsü kadranın far seviyesi otomatik far ayarı uyarı ışığı yanık kalıyor sönmüyor .... bu 4 adet sorunla ilgili videoyu aşağıya ekliyorum bu sorunları  yaşayan bilen çözen varsa mesajlarinizi bekliyorum arkadaşlar...

2004 Toyota avensis 2.0 bilinmeyen ses

en kısa zamanda iyi bir elektrikçiye gidin, rastgele değil ama yada servise götürün en iyi servisinde anlarlar önce teşhiş konsun sonrası kolay zaten
muhtemelen ses rolenin takılı kalmasından kaynaklanıyor bu şekilde kullanmak daha büyük hasarlara sebebiyet verebilir, geçmiş olsun.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2014, 20:00:54 »

Anladim hocam... hafta içi toyota plazaya götüreyim, galiba aralığına kadar ucretsiz checkup var. Birde benim aracin uzerine toyota forever kayitli 3001 puan var ama forever kartim yok... inşallah pahalı bir arıza değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2014, 23:38:04 »
Anladim hocam... hafta içi toyota plazaya götüreyim, galiba aralığına kadar ucretsiz checkup var. Birde benim aracin uzerine toyota forever kayitli 3001 puan var ama forever kartim yok... inşallah pahalı bir arıza değildir.

parça lazım olursa forumda ufuk sönmez bey var istanbulda parça tedarikçisi dürüst esnaf, parça konusunda ufuk beyle irtibata geçebilirsin.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2014, 01:38:38 »
arıza lambanız da sönmüyor gördüğüm kadarıyla. aracınızda lpg var sanırım. herhangi bir toyota servisine gidip arıza koduna baktırmanızda yarar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2014, 02:31:47 »
arıza lambanız da sönmüyor gördüğüm kadarıyla. aracınızda lpg var sanırım. herhangi bir toyota servisine gidip arıza koduna baktırmanızda yarar var.

Hocam benzindeyken motor arıza uyari ışığı yanık kalıyor. Lpg ye geçince lamba sönüyor... aracimda xenon kit var... buda arıza ışığı yakarmı...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2014, 02:33:02
parça lazım olursa forumda ufuk sönmez bey var istanbulda parça tedarikçisi dürüst esnaf, parça konusunda ufuk beyle irtibata geçebilirsin.
Tesekkurler hocam. Hafta içi servisten çıkınca ne parçalar gerekiyorsa ufuk beyle iletişime gecerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2014, 03:48:35 »
xenon kitten olur mu bilemiyorum. siz yine de arıza kodunu öğrenmek için bir servise uğrayın bence.