Gönderen Konu: Yeni Corolla Elegant VSC D.4D – ilk izlenimler, km: 606  (Okunma sayısı 6106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Herkese selamlar,
Arkadaslar 1 hafta once yeni corolla’mi bayiden teslim almistim. Aracim Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC. Su ana kadar 606 km. yaptim, ilk izlenimlerimi paylasayim.

Teslimat: Aracimi Kocaeli Kaya’dan teslim aldim. Kocaeli Kaya’nin guleryuzlu ve iyi personeli var. Arac teslimatini hizli ve sorunsuz sekilde yaptilar.

Pozitif yonler: Guleryuzlu personel, islemlerin hizli sekilde gerceklestirilmesi, ismime ozel, ismimle uyumlu plaka cikartilmasi.

Negatif yonler: 1. Araci anahtar teslim almama ragmen, aracimda trafik seti ve yangin tupu gibi zorunlu donanimlar yoktu. Eger anahtar teslimse ve bu haliyle ruhsat aldiysa, nasil olur da zorunlu ekipmanlar aracta yer almaz anlayamiyorum. Toyota’nin 30-40 YTL’lik bir ekipman icin bu pazarligi yapmasi beni cok sasirtti.
2. Aracın teslimat esnasında tanıtılması sırasında personelin cok aceleci ve amatorce davranmasi. Standart bir tanitim sekli yok. Adam resmen bu gaz, bu fren diye tanitti araci. Bende ehliyetim var biliyorum demek zorunda kaldim tabi. Halbuki kaportadan baslayarak, ic ve dis donanimlar daha sonra da motor ve surus ozellikleri sirasiyla tanitilsaydi daha bilgilendirici olurdu.   

Aracla ilgili goruslerim:
Pozitif yonler: Arac zaten guzel ve olumlu yonleri hepimiz biliyoruz ben sadece ozellikle vurgulamak istediklerimi belirtecegim.

1. Yakıt tuketimi: Inanilmaz derecede az yakit tuketiyor. Ben genelde defansif bir surucuyumdur, cok hiz yapmam. 90-95 km. suratlerle giderim sehirlerarasi yolda. Bu hizda ortalama yakit tuketimi 4.3 lt / 100 km. Belki ileride bu tuketim daha da artabilir ama bu haliyle cok cok iyi.

2. Yol tutus: Harika bir yol tutusu var. Eski aracim Dogan SLX’ti. Ondan sonra bu araba cok cok farkli.

3. Ses izolasyonu: Camlar kapali oldugunda aracin calisma sesi zorlukla duyuluyor.

Negatif yonler:
1. Surucu cami (otomatik cam) yukari kalkarken vizildiyor. Boguk bir ses cikariyor. 1000 km. bakiminda mutlaka kontrol ettirecegim.

2. Dusuk suratle giderken yavasca frene bastigimda frenler islik caliyor. Bunu da soyleyecegim.

3. Aracimin motor kaputunun ici bana asiri isiniyor gibi geldi. Normal mi diye soracagim.

4. Silecek yagmur sensoru hassaslik ayari cok iyi yapilamiyor. Mist veya high arasinda pek fark yok gibi. En kucuk bir damlada bile silecekler calisiyor.

Son yorum: Ahh bir de Cruise Control olsaydi varyaaa...Tadindan yenmezdi bu arac.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla Elegant VSC D.4D – ilk izlenimler, km: 606
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2008, 10:29:10 »
  Altan bey öncelikle detaylı paylaşımınız için size kendi adıma çok teşekkür ederim. Eminim bu bir çok arkadaşımıza çok faydalı olacaktır.
 Aracın teslim anında daha detaylı tanıtılması konusunda size aynen katılıyorum. Bencede bir araç teslimatta daahi personelce gerekli özen gösterilerek alıcıya teslim edilmeli.
 Bu modelde bencede Cruise kontrol olması gerekirdi. Yakıt tükeitmi ise bir süre sonra daha da azalabilir bence.
 Yeni aracınız hayrılı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2008, 10:48:29 »
Hakan bey çok sağolun. Aracın yakıt tüketimi ile ilgili biraz daha dikkatli davranırsam daha çok düşecektir diye bende umuyorum.
Benim aslı merak ettiğim konu ise garanti extra. Acaba garanti extra almalimiyim diye dusunuyorum. Sanirim alacagim boylelikle kendimi daha rahat hissedecegim. Mekanik'te bu kadar basarili corolla'nin garanti suresi gercekten cok az. Bu da toyota'larin bir deger olumsuz ozelligi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2008, 11:31:49 »
Mutlaka garanti extra alın, hele şimdi aldığınızda en ekonomik oluyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2008, 11:50:02 »
aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. güzel noktalara değinmişsiniz yazınızda. trafik seti yangın tüpü yüzünden firma kendini resmen rezil ediyor bence. itibarına yazık firmanın. 0 almışım arabayı (16.06.2008 de) 40500 ytl vermişim, arkadaşım arabana bi bakayım dedi, al bak dedim. onunda gözüne çarptıydı bu trafik seti, yangın tüpü vs. eksikliği. bu kadar para ver olması gereken 3 kuruşluk şey eksik olsun. toyota markası adına arkadaşımdan ben utandım vallahi. markayı ne kadar benimsemişsin diyeceksiniz :) erkeğin tutkusu arabasıdır hatırlatayım :) yetkili satıcı araç bizede öyle eksik geliyor dediydi. hatta paspasları bile muhabbetimize istinaden aldım. paspas bile yokmuş normalde. sağolsun yetkili satıcım paspası kendinden verdi. (erzurum ikbal teşekkür ederim :) ) ana distrübitörün bu eksikleri gidermesi iyi olur diye düşünüyorum. iyi sürüşler dilerim arkadaşlar
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2008, 12:06:16 »
Ben toyota kavacık'tan almıştım.
trafik seti,  ekstra paspas seti (normalde mevcutun uzerine) vermişlerdi.
Yangın tüpü yoktu sanırım.

Ben depo da 1lt yakıt ile teslim etmelerine uzuluyorum. Hemen çık benzinciye , en azından bi 10-15 lt olsa da 30-40km gitsek.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2008, 13:43:35 »
hayırlı olsun aracınız :) vsc hakkında daha detaylı test sonuçlarınızıda yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2008, 14:50:29 »
hayırlı olsun arkadasım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2008, 15:31:47 »
Arkadaslar iyi dilekleriniz icin herkese tesekkur ederim. bende herkese kazasiz belasiz keyifli surusler dilerim.
aracla ilgili goruslerimi aktarmaya devam ediyorum.araca 3+2 garanti extra opsiyonu satin alacagim. ayrica bagaj havuzu almayi da dusunuyorum. ilerleyen zamanda da on park sensoru satin alacagim. zaten mevcutta arka park sensoru var.

vsc’yi dene imkanim olmadi ama acikca soyleyeyim denemeyecegim de.umarim hic ihtiyacim olmaz ama almisken en full opsiyonlari alayim istedim.

1000 bakimina gittigimde servise soracagim sorular sunlar.

1. kis geliyor araci kisa hazirlamak icin ne gibi tedbirler alacaklar.
2. cam silecek suyu antifrizli mi?
3. kis lastigi tavsiyeleri var mi?
4. araca gps takilmasi serviste mumkun olabiliyor mu?

acaba bu sorulardan baska akliniza gelen  baska seyler var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2008, 17:28:55 »
corollaya uygun gps li teypler tartışılmıştı forumda.haliyle pahallı ama bir bakın isterseniz.fikir açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2008, 23:06:33 »
güle güle kullanın...kazasız belasız...paylaşım için teşekkürler...
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 01, 2008, 10:45:43 »
Güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin İnşaallah.
VSC sistemini boş bir yerde denemenizi tavsiye ederim. Belki günün birinde umulmadık bir yerde lazım olur. En azından nasıl tepki verdiğini görmüş olursunuz.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2008, 11:19:28 »
güle güle kullanın allah kaza bela vermesin bir dahaki kocaeli buluşmasında hepinizi aramızda görmek isteriz :D
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2008, 15:56:44 »
Cruise Control tam olarak nedir arkadaşlar?  :-\
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2008, 16:37:17 »
  Cruise kontrol ile mesela şehirler arası yolda 90Km/s. sabit hız ayarlanır (direksiyon yanında bir koldan) ve araç o hızda siz gaza basmadan ister rampa yukarı, ister düz, ister rampa aşağı sabit hızda gider. Siz gaza ya da frene basarsanız otomatik olarak devreden çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2008, 17:51:15 »
Arabadan hiç memnun değilim.
ön konsol ötüyor,
frenler ötüyor,
ön cam ötüyor...
Bir arkadaşım arabada kuş mu besliyorsun dedi, yerin dibine girdim. Aracı alırken VW Passat ile bunun arasında ikilemde kalmıştım, şimdiki aklım olsa Passat alırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2008, 18:32:58 »
  Bu sorunları serviste giderirler tahminimce Altan. Ayrıca Passat ile Corolla zaten aynı segmentte de değil ama emin ol dikkatli bakarsan ondada eksiklikler görebilirsin ve bu doğal. Ama insanın sıfır araç alınca kafası rahat etmek istemesi çok doğal ve sana hak veriyorum bu konuda. Umarım kısa zamanda sorunları kolayca hallederler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2008, 18:34:21 »
Arabadan hiç memnun değilim.
ön konsol ötüyor,
frenler ötüyor,
ön cam ötüyor...

passatta tıkırtı vs. yokmu sanıyorsunuz

2007 model passatı olan arkadaşım hiç öyle demiyor :)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2008, 21:17:56 »
Hakan bey çok sağolun. Aracın yakıt tüketimi ile ilgili biraz daha dikkatli davranırsam daha çok düşecektir diye bende umuyorum.
Benim aslı merak ettiğim konu ise garanti extra. Acaba garanti extra almalimiyim diye dusunuyorum. Sanirim alacagim boylelikle kendimi daha rahat hissedecegim. Mekanik'te bu kadar basarili corolla'nin garanti suresi gercekten cok az. Bu da toyota'larin bir deger olumsuz ozelligi.

Altan Bey,

Kia 10 sene/160,000 km   garanti veriyor, Toyota'dan daha uzun sureli garanti ama sebebi de acik: Markaya olan guven eksikliginin tamamlanmak istenmesi, musteri tereddutlerinin ortadan kalidirilmak istenmesi. Toyota zaten guvenilen bir marka.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Kasım 08, 2008, 15:50:13 »
Bence Toyota garanti suresi cok kisa. Ben acikcasi garanti suresinin rakiplerine gore bu kadar kisa olmasindan dolayi biraz killandim yani. Neyse umarim ilerde sorun yasamayiz, gerci ben garantisi biter bitmez satmayi dusunuyorum.
Herseye ragmen Corolla kotu bir arac degil, aracimi sevdim. Keske Elegant'larda Cruise Control olsaydi, o zaman ilerde satmayi dusunmeyebilirdim.