Gönderen Konu: rölanti devirlerinde klima problemi  (Okunma sayısı 20623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 5 kere teşekkür etti
rölanti devirlerinde klima problemi
« : Ağustos 22, 2014, 14:58:50 »
herkese merhaba arkadaşlar

benim aracım 2008 corolla mmt ve manual bir klimaya sahip
ben 3. sahibiyim aracı aldığımdan beri zaman zaman meydana gelen bir sorundan bahsetmek istiyorum
aracım kliması normal çalışma esnasında güzel bir şekilde soğutma yapıyor ancak zaman zaman özellikle
rölanti devirlerinde fazla beklemelerin olduğu sıkışık trafikte klima kendiliğinden devreden çıkıyor ve bir daha
devreye girmiyor. ancak aracı 3000 devirin üzerine çıkartırsam klima tekrar devreye giriyor ve güzel bir şekilde soğutuyor.
bu arada aracın klima gazına ve kaçak olup olmamasına baktırdım herhangi bir problem görülmedi. ayrıca benden önceki sahibi servise
sorduğunda kompresör arızası olabileceği ve muhtemelen değişmesi gerektiği söylenmiş .

acaba bu konuda bilgisi olan yada daha önce böyle birşey yaşayan arkadaşlar var mı?

Toyota Club Türkiye

rölanti devirlerinde klima problemi
« : Ağustos 22, 2014, 14:58:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: rölanti devirlerinde klima problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2014, 15:22:55 »
Sıkışık trafikte motor çok ısındığından motora zarar vermemek adına kendini korumaya alıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2014, 15:55:46 »
Sıkışık trafikte motor çok ısındığından motora zarar vermemek adına kendini korumaya alıyor olabilir.

Hiç alakası yok.

Büyük ihtimal kompressör arızası
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2014, 15:57:51 »
Bendede 2006 Corolla var ışıklarda falan durduğumda dikkat ediyorum klima belli aralıklarda durup tekrar devreye giriyor ama normal hareket halindeyken böyle bir durum yok sanırım yakıt tasarrufu ve motoru yormamak adına böyle bir durum olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2014, 21:59:58 »
otomobillerin %95 inde klimalar bu şekide çalışır.düşük devirlerde devreden çıkar tekrar devreye girer.ama 2008 mmt arabanızda klimayı sürekli aktif tutmakiçin zaten Toyota rölanti devrini 950 rpm e çıkararark sorunu çözmüştür.yeni araçlarda genelde çözülmüştür.sizin probleminiz şayet gaz kaçağı yoksa kompressörden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.950rpm de ki soğutma ile 2000 rpm deki soğutma tabiiki farklı olur.ama şuan klmalar pek kapanmıyor rölantide.kompressörün performansına bir baktırın.gaz miktarı v.s.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2014, 22:16:11 »
Saffet beye katiliyorum , 2012 yariste durum boyle sıkışık trafikte rolanti 950 devirlerde duruyor , klima hep devrede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2014, 13:32:19 »
rölantide devreye girip çıkmasını bilmem ama, araç dururken veya yavaş hareket ederken, klima verimli çalışmaz, klima radyatörünün içine giren hava ile doğru orantılıdır soğutma. (aracımda fan pervanesi kırılmasına rağmen (ki ben bunu farketmeden 200 km yol geldim), araç hareket halinde iken klima buz gibi yapıyordu). araç dururken sadece pervanenin içine çektiği hava ile soguturken, hız arttıkça dışardan hava girişi arttıgından soğutmada artacaktır. ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2015, 11:49:24 »
Benim arabada da benzer bir sorun var ya da aynı sorun. Ama klima devreden çıkmıyor. Sadece verdiği havanın soğukluğu azalıyor rölantide. Ama arabanın hareket etmesiyle de alakalı olmadığını anladım, çünkü arabayı kenara çekip sadece gaz verdiğimde de çok soğuk üflüyor, gazı kesip rölantiye bırakınca veya düşük devirle hareket halindeyken az soğutuyor.  Onarılması gereken birşey yok mu diyorsunuz? Geçenlerde klima açık halde terledim arabanın içinde, bunun haziranı temmuzu var...  :wacko:
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2015, 21:51:11 »
klima soğukluğu motor devri ile ilgildir.900 rpm 2000rpm farklı olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2015, 14:23:48 »
klima soğukluğu motor devri ile ilgildir.900 rpm 2000rpm farklı olur...

ben süleyman beyin dediğine aynen katılıyorum aracı park halinde klima çalışırken bir süre gayet güzel soğutuyor ancak belli bir süre sonra aracın içerisi hamam gibi oluyor :) ve terliyorum. bence bu bir arızadan meydana geliyor antalya sıcaklarında hiç çekilmiyor. bu hafta düzgün bir usta bulabilir isem göstericem servis komp. değiştirelim dedi. tabi parası onlardan çıkmıyor ya hemen değiştirelim :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2015, 14:24:27
Benim arabada da benzer bir sorun var ya da aynı sorun. Ama klima devreden çıkmıyor. Sadece verdiği havanın soğukluğu azalıyor rölantide. Ama arabanın hareket etmesiyle de alakalı olmadığını anladım, çünkü arabayı kenara çekip sadece gaz verdiğimde de çok soğuk üflüyor, gazı kesip rölantiye bırakınca veya düşük devirle hareket halindeyken az soğutuyor.  Onarılması gereken birşey yok mu diyorsunuz? Geçenlerde klima açık halde terledim arabanın içinde, bunun haziranı temmuzu var...  :wacko:

ben süleyman beyin dediğine aynen katılıyorum aracı park halinde klima çalışırken bir süre gayet güzel soğutuyor ancak belli bir süre sonra aracın içerisi hamam gibi oluyor :) ve terliyorum. bence bu bir arızadan meydana geliyor antalya sıcaklarında hiç çekilmiyor. bu hafta düzgün bir usta bulabilir isem göstericem servis komp. değiştirelim dedi. tabi parası onlardan çıkmıyor ya hemen değiştirelim :)