Gönderen Konu: Toyota Yaris Xenon ve Park  (Okunma sayısı 3492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • PassatTR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
Toyota Yaris Xenon ve Park
« : Ağustos 21, 2014, 17:40:25 »
Arkadaşlar Merhaba,

2008 model Yaris aracımız mevcut, aslında direk çıkarıp bakabilirim ama maşallah japanlar farları motora sıfır yapmışlar. Kitapçıkta elimizde yok, park ampülleri bu araçta dipsiz t10 mu yoksa duy tipi tarzı bir park ampülü mevcut. Malum pazar günü elektrikçime komple ön takımda değişikliğe giderek farlara Sentinel H4 6000k Xenon Kit taktırıyorum ve taktırdıktan sonra pazar günü inşallah açık far ayarı yapan bir yer bulabilirim, parklarada uyum sağlasın diye ampül alacağım fakat hiç bir yerde bilgi kaynağı yok.

Aynı zamanda amerikan parkta yaptıracağım; yan sinyallerde bağlı kalırsa ön ve yan güzel olur mu yoksa sadece önler mi amerikan park görevi görsün. Hiç bir yaris'te şuana kadar göremediğim için danışmak istedim. İnternette bir tane gördüm bu foruma aitti, gece çekimi olduğu için kötü çıkmış anlaşılmıyordu.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. Xenon Kit'i hepsiburada.com'dan aldım umarım cumartesine kargo yetişir eğer yetişmezse önümüzdeki hafta sonuna kalacak mecbur. Gelişmelerle ilgili resimleri ekleyeceğim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2014, 18:08:56
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58277.0

Bu konu içerisinden kendimi bayağı bilgilendirdim. Yinede teşekkürler. Sadece merak ettiğim acaba tavan aydınlatması 2 adet ve bunlar 36mm yoksa 41mm  diye soracaktımda büyük ihtimalle 36mm'dir.
Daha Çok Viraj, Daha Çok Hız, Daha Çok S..

34 UZ 6804
1.6TDI, Manuel, MegaChips Stage2 150PS - 300NM Hard Software, ITG Air Filter, Custom Exhaust, DPF Cancelled ( Soon ), Eibach Pro Kit Yay, HKS Turbo Timer, 245/45/17 Continental Yaz Lastiği, 245/45/17 Petlas SnowMaster Kış Lastiği

Toyota Club Türkiye

Toyota Yaris Xenon ve Park
« : Ağustos 21, 2014, 17:40:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris Xenon ve Park
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2014, 19:32:41 »
farlarınız mercekli değilse, yıkama aparatı yoksa muayeneden geçemezsiniz. en önemlisi de mercekli değilse trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye atacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2014, 20:48:25 »
farlarınız mercekli değilse, yıkama aparatı yoksa muayeneden geçemezsiniz. en önemlisi de mercekli değilse trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye atacaksınız.

Uyarınız için teşekkürler, mercek kısmını sonraki bütçeye ayırıyorum maalesef; ayrıca haklısınız sonraki bütçeyse o zaman önemli olanı merceği ön plana koy diyeceksiniz ama ben bu süreci en azından far ayarı yaptırarak azaltmak istiyorum. Ne xenon taktırıp dümdüz gözümün anlık kör olmasına ve ciddi ciddi yolu görememelerime sebep olan araçlar gördüm ama önceki bulunan araçlarımda yaptırdığım bu uygulamarda hep ayar yaptırarak kimseden Allah'a şükür uzunları açmadıkca ve yansıma olmadığı sürece dikkat çekecek bir şey veya tepki çekecek bir şey olmadı...

34 UZ 6804
1.6TDI, Manuel, MegaChips Stage2 150PS - 300NM Hard Software, ITG Air Filter, Custom Exhaust, DPF Cancelled ( Soon ), Eibach Pro Kit Yay, HKS Turbo Timer, 245/45/17 Continental Yaz Lastiği, 245/45/17 Petlas SnowMaster Kış Lastiği

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2014, 23:23:53 »
park ampulleriniz dipsiz T10 Xenon sisteminiz çift devre H4 söküp takarken farı sökmeniz gerekecek alan çok dar malum.Amerikan park yarise uyguladım yarın fotograf paylaşabilrim kazasız belasız
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2014, 01:50:16 »
park ampulleriniz dipsiz T10 Xenon sisteminiz çift devre H4 söküp takarken farı sökmeniz gerekecek alan çok dar malum.Amerikan park yarise uyguladım yarın fotograf paylaşabilrim kazasız belasız

Bilgiiçin çok teşekkürler, maalesef cidden alan çok dar, sadece ampül değiştirmek için farı sökmeden yapanlar var cidden helal olsun ben bir 5dk uğraşayım dedim elimin her yeri kedi tırmığı gibi çizik oldu. Fazlada zorlamak istemedim açıkcası, haftaya pazar bütün parçalarım hazır olmuş olacak, aracı nişanlım kullandığı için her tarafı vuruk ve çarpık içinde ama seviyorum tosbağayı;

Pazar günü yapacaklarım sırasıyla
- Xenon ve Led Park Montajı
- İç Aydınlatmalar Komple Led Takılması
- Farlar Acayip Derecede Buğulanmış Bir Şekilde, Far Temizlettirme Polisajla
- İç/Dış Yıkama
- Dışına Wax ve İçine Vinet/Plak2 Gibi Etkenlerle Detaylı Temizlik
- Koltukların Vinet'le Komple Yıkanırcasına Silinmesi ve Paspasların, Yer Halısınında Aynı Durumdan Muzdarip Olması
- Tavan'da Aynı Vinet Yapacağım Ama İnşallah Sarkmaz

Kendi aracım passat'da tüm bunları temizlik açısından 2 haftada bir yapıyorum. Detaylı temizlik hastasıyım. Hayırlısıyla önümüzdeki pazarı bekliyorum.

34 UZ 6804

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2014, 01:03:20 »

Geriye bir xenon set kaldi bekliyorum ve bu cuma aksami montaj yaptiracagim. Cumartesi sabahda far ayarina gidecegim. Parklar ve ic ledler, amerikan park hepsi hazir suan...

34 UZ 6804

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2014, 23:36:15 »
Mercek takma işiyle bende ilgileniyorum harun konu hakkında araştırma yaptın mı? Maliyet kaça ve sağlıklı olur mu? Yoksa hiç uğraşmadan internetten 540 liraya çin malı çift mercekLi olanlarımı alsam bilemedim, Bu arada xenon takmayacağım osram ile devam edeceğim
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2014, 23:50:33 »
Eyup hazirini al , kendin yapmaya kalksan orjinal fari acmak disinda birde 200 300tl de masraf edeceksin ve sonucta iyi olmazsa parana ve ugrastigina yazik olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2014, 00:19:42 »
Mercek takma işiyle bende ilgileniyorum harun konu hakkında araştırma yaptın mı? Maliyet kaça ve sağlıklı olur mu? Yoksa hiç uğraşmadan internetten 540 liraya çin malı çift mercekLi olanlarımı alsam bilemedim, Bu arada xenon takmayacağım osram ile devam edeceğim

Valla aliexpress.com'da bir kaç hazır set gördüm sadece mercek adına onlara yönelmek istiyorum ileri seviyede, bizim Türkiye'de zaten adam sanki bi-xenon yapıyor gibi fiyat alıyor falan, elin çinlisi hazır seti yapmış alıp sadece içini yerleştirmek kalıyor. Gerekli montajları yapmak kalıyor ama iyi bir araştırma gerekiyor su almaması, ısı, kablo demeti falan ama dediğim gibi her şekilde burada yapılan maddeleri aliexpress.com'dan almak daha ucuz ve burada elektrikçime montajını yaptırmak daha maliyetli oluyor abi...

Hatta benim araca uyan set aşağıda direk bunu almayı düşünüyorum, xenon kit içinde aslında bunu en baştan alıp montaj yaptırabilirdim fakat şuan acil olarak seti değiştirmem lazım zaten bu setin içinde gelen xenon güvenmiyorum ileride sadece xenon takmam aracıma taktığım xenon içine takarım...
http://www.aliexpress.com/item/HOT-Free-ship-2007-2009-TOYOTA-YARISHID-Xenon-halogen-Fog-Lamp-daytime-light-CCFL-Optiona-ballast/621788488.html

34 UZ 6804

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2014, 02:12:04 »
mercek takma derken kendim yapmayacağım mesut abi o iş beni çok çok aşar muhtemelen elimde ki farları da mahvederim ;)
işi bilene bırakmak gerek daha önce bizim forumda görmüştüm bu siteyi www.fartemizligi.net  adamlar iyi iş çıkartıyorlar galiba,fiyat makul olursa mercek taktırırım en azından gitmişken farları temizletip karartma yaptırırım

xenona karşıyım yada  apaçilere karşıyım diyelim tek istediğim fara mercek taktıktan sonra normal ampülün (osram nightbreaker) performansı nasıl olur benim asıl merak ettiğim bu,ne dersin mesut abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2014, 13:29:35 »
Xenon Set'de geldi yarin aksam montaj zamani, resimleri ekleyecegim...

34 UZ 6804

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2014, 00:19:41 »
Montaj tamamlandi, amerikan parklar takildi fakat resim cekmeye fazla zamanim olmadi, elimde cektigim 3 resim var sadece bunlara istinaden arabanin sileceklerini degistirmek icin bosch aero twin silecek aldim biri 600mm biri 340mm olmak uzere ( 350mm yoktu ), arka silecegi ise dumankaya pendik'te degistittirdim 35tl'ye; far ayarida yaptirdim xenondan sonra 20tl o tuttu. Arabanin her tarafi vuruk olsada wax attim yinede icinide detayli temizledim yer halisi, tavan ve koltuklar dahil giristim.

Bosch aero twinler ise 600mm olan 29.95, 340mm olan 26.50 olmak uzere 56.45TL gelmis oldu on silecekler. Kozyatagi bauhaus'dan aldim.

34 UZ 6804

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 50000
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2014, 23:36:34 »
Kolay gelsin arkadaşlar belki konumuzla çok alakası yok fakat ben de 1 hafta önce aldığım yaris aracıma bir şeyler yapmak istiyorum aküden içeri nereden kablo çekebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim...teşekkürederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • PassatTR
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2014, 23:50:23 »
Motor tarafından değilde içeride direksiyonun solundan yani sol sütünun altından kaput açma tarafından bir boşluk bulup rehberle aküye doğru çıkış sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

34 UZ 6804

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2014, 01:32:45 »
Konuyu yeniden hortlatayım, ben çin malı mercekli angel eye taktırdım yazın, ampul olarak da osram nightbreaker kullanıyorum. Bakınca beyaz far olarak gözüküyor osram ancak kimsenin de gözünü almıyor. Yeterince iyi aydınlatıyor ancak onun dışındaki başka 6000 kelvinlik farları da denedim onlar mercekli farda çok iyi aydınlatmıyor. Bu arada çin malı farlar normal farlara göre biraz büyük o yüzden ampul değiştirmek için farı sökmek gerekiyor :(
Angelların gece çekilmiş fotoğrafı da var, aracın görüntüsünü oldukça değiştirdi.
2008 Yaris 1.3 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2014, 19:48:00 »
tamda duymak ve yapmak istediğim buydu Yusuf,teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 01, 2014, 21:01:27 »
Ne demek kardeşim her zaman  :)