Gönderen Konu: Corona hakkında bilgi.  (Okunma sayısı 7529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Corona hakkında bilgi.
« : Ağustos 19, 2014, 08:08:54 »
Değerli forum üyeleri merhablar benim bi Toyota aracım yok fakat bugün sanayide gezerken usatanın birinde corona gördüm ve çok hoşuma gitti biraz inceleye bilirmiyim diye sordum içi ve özellikleride ğerçekten çok güzel aracı eve geldiğimde araştırdım fakat çok net bilgilere ulaşamadım ben aslında Golf4 veya 2000 Civic almayı düşünüyordum fakat fiyatlar çok uçuk 13-14 bin tl bütçe var ve bu araçların fiyat aralığına yetiyor gelelim merak ettiğim konulara
-Bu araçlar neden bu donanıma rağmen bukadar ucuzlar?
-Arçların kronik sorunları sıkıntıları varmı?
-İnternette baktığımda araç km leri çok fazla hep düşük km li araç yok bu sıkıntı yaratırmı?
-Araçta parça sıkıntısı var diyorlar bu doğrumu parçasını bulmakta zorluk çekermiyim?
-Bu aracın ikinci el piyasası nasıl?
-Araç şehir içi -şehir dışı yakıt tüketimi nedir ?
-Corona sahibi veya daha önce Corona kullanmış arkadaşlar aracı tavsiye ederlermi?

Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

NOT: Sorduğum sorular manuel Coronolar için otomatik istemiyorum

Toyota Club Türkiye

Corona hakkında bilgi.
« : Ağustos 19, 2014, 08:08:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2014, 08:47:19 »
1- Bu araçlar 2000cc motor olduklarından özellikle vergi, yakıt ve parça fiyatlarından dolayı fiyatları daha uygundur. Örneğin ford mondeo 1997-2001 kasaları tam donanım olarak 14-15 binliraya rahatlıkla alınabilir.

2-Coronaların kronik problemi var mı yok mu daha bilgili arkadaşlarımız paylaşımda bulunabilirler ancak sorunlu bir araç olmadığını biliyorum.

3-Doğal olarak bu araçlar özellikle asfalt ve uzun yol arabalarıdır. Yaşlarından dolayı da yüksek km de olmaları çok normaldir. Nadir düşük km de olanlarını bulabilirsiniz.

4-Bir corolla kadar parçasını ucuz ve kolay bulacağınızı zannetmiyorum. Ancak forumda size yardımcı olabilecek güvenilir ve özellikle toyota parçaları üzerine anlaşmalı firmalarda var. Örn. Ufuk Sönmez.

5-Her ürünün alıcısı vardır. Toyotalar bu konuda ülkemizde ikinci el değeri ve piyasası çok yüksek bir marka. Şayet alacağınız araç gerçekten temiz ve bakımlı ise satışı hızlandıracaktır.

6-Şehir içi 2.0 motor 1.6 motora göre biraz daha fazla yakıt tüketiyor. Ancak şehirler arası yolda en az 1.6 kadar yakıt tüketir ve motoru daha rahat ivmelenir. Yani şehir içi ister istemez daha çok yakıt tüketimi olacaktır ancak korkulacağı gibi bir değer alınacağını zannetmiyorum.

Ancak burada şunu belirtmek gerekir: Motor gerçekten bakımlı olmalı. Mümkünse benzinli kullanılmış olmalı ve lpg sini ilk kez siz taktırın. Yoksa o sınıf bir araç hangi marka olursa olsun parçaları fiyat yönünden pahalı olacaktır. Mondeo'nun sadece hava akış metresinin orjinali 750,00tl civarıydı. Evet bu araçlar konforludur, zamanına göre güvenlidir fakat arıza vermesi durumunda parça fiyatları açısından hatırı sayılır da farkları vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 7800
  • Model Yılı: '15
  • 22 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona hakkında bilgi.
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2014, 08:53:55 »
merhabalar 2 yıla yakın 1994 model corona kullandım. su an carin  kullanıcısıyım(bu 2 araç aynı sayılır). sorularına inşaallah yeterli cevap verebiliriz...
-Araçlar donanımına göre evet gerçekten ucuzlar. bu durum arz talep meselesi gibidir. bu araçlar piyasada çok el değiştirmez ve 2.0 cc motor oldukları için bir ön yargı hakimdir. alırsam son sahibi ben olurum gibi düşünceler zihinleri bulandırır. çok kimse talep etmeyince fiyat düşer. mesela broadway öyle değildir...
- kendim kronik bir sorunla karşılaşmadım. pek de duymadım.
- km uygun bakımları yapılmışsa bir problem çıkarmaz. model ve km yılda 10-15 bin km baz alarak hesaplama yapılabilir. bu motorlar yıllarca sorunsuz toytanın ak yüzü olmuştur.
- parça sıkıntısı kesinlikle yaşamazsın. örnek yan sanayi fiyatlarını vereyim: far-85 tl, ön z rot-15, rot başı-20, ateşleme bobini-50, radyatör-110, ön salıncak-60, ön aks başı-50 tl gibi.....
- önerim corona alacaksan en dolu olan apex modelini alman. yada carina e alabilirsin. bu araçlar hemen hemen her şeyiyle aynıdır.
- normal kullanımda şehir içi lpg 11-13 lt, ş dışı 8-9 lt dir. tabi yol durumu, kullanılan vites aralığı vs vs değişkenler olabilir. ama 1.6 arabalara göre daha az yaktığı kesindir. bizzat kendim ölçtüm. 45 bin km falan yaptım herhalde.
- kesinlikle tavsiye ederim. neden dersen bu fiyatlara bu konfor ve lükste başka bir araba bulman biraz zor. bir de toyotaya biniyorsun...
saygılar...
Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol,
ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2014, 09:49:24 »
  Arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişler.
 Sizden de profil bilgilerinizi doldurmanızı isteyeceğim, bu sayede daha sağlıklı ve samimi bir ortam olur.

Bahsettiğiniz aracın ikinci elini şu anda zaten direk siz tecrübe etmektesiniz. D sınıfı araçlar genelde ülkemizde C sınıfına göre daha çok değer kaybeder ancak konforlu ve keyifli araçlardır.
 Bu araç özellikle sağlamdır ancak aynı dönemin Corolla 1.6 sından 2.000 motor dahi olsa biraz daha ataletlidir ve biraz daha fazla yakıt tüketimi vardır, buna karşı konforu daha fazladır.
 Özellikle bazı parçalarının fiyatı aracın fiyatı ile karşılaştırınca oldukça yüksek bir meblağa ulaşabilmektedir.
 Bu araçlarda km ile bence fazla ilgilenmek doğru olmaz, aracın genel yapısına bakmak(motor, yürüyen, kaporta ve donanım) çok daha sağlıklı olur. Yoksa çok yüksek km lerde bile iyi bakılmış ise sağlıklı olarak hizmet edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2014, 23:35:49 »
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekür ediyorum arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 223500
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2014, 08:53:09 »
Ercan bey,

Temizini bulursanız güvenerek kullanabileceğiniz bir araçtır. Ben şubat ayında 94 corona 2.0gli apex aldım. Aldığımda 45 tlye rot balans ve susturucudaki çatlağı kaynattırdım bir fiil şantiyede kullandım aracı ve rotunu geçen günlerde kontrol ettirdiğimde gram kaçmamıştı. Bir kere aracım beni yarı yolda bıraktı oda distribütör bobini yanmış ama dert etmedim üstünde yanan orjinal 20 yıllık bobin çıktı. Daha bir kere aracım hararet yapmadı, bir kere aldığıma pişman etmedi. Aracın tek sorunu yaşı itibariyle kapı fitilleri eskidiğinden 120 km nin üstüne hıza çıkınca çok rüzgar sesi geliyor. Yakıt tüketimide uygun ankarada ben şehiriçi lpg ile 100 km de 9lt benzinde 100 kmde  7,5lt şehirler arası yolda max 120 km hızla giderkende lpg ile 100 km de 7,5 lt yakıt sarfiyatı yapıyorum. Bir başka değişle istanbul-ankara klima açık 120 km sabit hızla 100 TL yakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2014, 11:29:11 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim değerli forum üyeleri araç anladığım kadarıyla sorunsuz ve konforlu bir araç bütçemede çok uygun bize corona yolu gözüküyor galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2014, 22:55:31 »
selam arkadaşlar 12-13 civarı arac bakıyorum 1ör.3 corolla bakıyordum ama ilanda coronalarıda gördüm fiyat olarak aynı gibi sizce hangisini düşünmeliyim