Gönderen Konu: E12 arka kapı kilit sorunu  (Okunma sayısı 2340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
E12 arka kapı kilit sorunu
« : Ağustos 18, 2014, 16:21:02 »
Arkadaşlar 3 haftadır babamın Ford Connect bende idi 2 aile tatile gitti anca sığdık zaten her neyse gelir gelmez arabama kavuşma hayali ile hemen köye gittim babama abrasını teslim edip arabamı aldım.Oradan kayınpederiler gittik şuna inanın arabam o kadar yumuşak geldi ki anlatamam serilik çekiş gidiş gerçekten müthiş geldi .Neyse gel gelelim dönüşte babamların kapının önünde bizim ufaklık ben kapıları içeriden açma tuşuna basmadan gene kolu çekmiş bende o esnada durdum ve kapıları açma tuşuna bastım .sag arka kapıdan tırrrrrrr diye bir ses kapı açılmadı kitle aç yok kapı açılmıyor .Ney yaptıysam kapı açılmadı daha sonra bir şekilde açtım ama gel gelelim bir daha ne açıldı ne kitlendi .Babam eski kaportacıdır ama baya eski 56 şavrole düzeltenlerden .tabi hayat şartları devlet dairesine felan girmiş meslek orda kalmış.Gel gelelim ben moral sıfır .

Kapı içini söktüm zift naylonun klit tarafını çıkardım kilidi falan söktük baya uğraştık ama neyse kilit içinde tırrrr diye ses geliyor ama çalışmıyor kapı açılma kapanmada sıkıntı yok ama kitleme açma çalışmıyor .Komple sökmeye karar verdik babam olum teknik adamsın sök bak yapılabilecek bir şey varsa biz yaparız dedi neyse kilidi söktüm mekanizmayı çözdüm çalışma prensibini her şey yerli yerinde ama voltaj gelince bir tırıltı geliyor işlem yapmıyordu Buraya dikkat motor bağlı dişlini ileri ve geri hareketi yaptırdığı plastik bir parça var bu parça alt ve üst tarafta bir yatağa oturmuş ve bolca gresli hareket ediyor parçanın üst yatağı sağla alt yatağı plastik dibinde kırılmış ve ben a kapa için motor hareketi verdiğinde kol yatağında olmadığından boşa düşüp dişlinin sıyırmasına neden oluyor ve kapı açılıp kapanamıyor bizde yatağa çelik somun yapıp aynı yatağa oturduk kolu mekanizmayı geri topladım ve 4 saatlik uğraş sununda klit çalıştı ve rahat nefes aldım aynı incelikle hiçbir ayrıntıyı atlamadan kapıyı geri topladım çok şükür hiçbir sıkıntı yok şimdilik internetten bugün baktım ebay satış fiyatı 170 $ olan bir parça Allah bilir servislerde kaç paradı ufacık bir plastiğin kırılması bilmeyen anlamayan insan için çok tuzlu bir tamirata neden olur. Konuyu yazmamın sebebi birilerinin başına da gelebilir yenisini almaya uğraşmayın kesinlikle tamiri mümkün
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

E12 arka kapı kilit sorunu
« : Ağustos 18, 2014, 16:21:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 arka kapı kilit sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2014, 21:36:05 »
keşke adımları fotoğraflasaydınız da daha iyi anlardık. :-[
Ama sevindim size bir zarar çıkartmamasına
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2014, 22:47:09 »
Yucel, eline saglik, tamir ettigin kilit degil kilidin motoru (merkezi kilit pompasi derler piyasada) sanirim.Gerci E12'de motor kilide entegre, sanayide tamirini yapiyorlar yenisi serviste 400 lira civarinda.Kilit kapiya geri montaj yapilirken ayara dikkat etmek gerekir, karsiliga carpma yapabilir, ek olarak civatalarinin darbeli tornavida ile sıkılması yada loctite civata kenetleyici kullanilmasi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '07
  • 11 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2014, 10:53:18 »
Elineze saglık.
Güzel bilgiler paylaşmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2014, 17:11:58 »
Ufuk muhtemelen senin dediğin sebepten 3-4 defa kilidi sök tak yapmak zorunda kaldık dışarda çalışan mekanizma montaj sonrası tam çalışmıyordu en son montajda vidaları tam sıkmadık yavaş yavaş sıkaraktan denedik şu an arıza yapmadan önceki hali gibi çok şükür sıkıntı yok ama çok uğraştık. Sanayicilerin hepsine sözüm yok ama artık insanlara pek güvenim kalmadı usta diye gidiyorsun eline parçayı tutuşturup git yenisini al ge l takalım diyor yani sök takçılar zaten olmasaydı senin kapını çalacaktım. Veya yıldız sanayiden çıkma bakacaktım şu an 400 lira bir kilide veremem .Ama yapılmayacak bir sorun kesinlikle değil hatta şu an bana çok basit bir sorun şunu da ek olarak belirteyim kesinlikle arıza yapacak içerisinde çok fazla parça yok .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "