Gönderen Konu: işe yarayabilecek bi bilgi  (Okunma sayısı 1690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
işe yarayabilecek bi bilgi
« : Ağustos 17, 2014, 20:38:38 »
cuma günü 2011 avensis extra arcımızı muayenesi vardı gittim fardan dolayı geçirmediler öncelikle bu araca sahip abilerim önce farı normal sarı ampül takıp gidin boşuna gününüz heba olmasın

2.husus yetkili amirle baya tartıştım ama orjinal xenon olmadığı için geçimez dediler nitekim sarı ampül alıp geçtim ama sizin bu konuda ki yorumlarınız nedir  :argh:
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

işe yarayabilecek bi bilgi
« : Ağustos 17, 2014, 20:38:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
Ynt: işe yarayabilecek bi bilgi
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2014, 20:54:07 »
keşke o ampülü sökmeninde bir yöntemi olmasa. tüpü söktürüp giren var ya , bu ne düzendir anlamadım. farları normale çevirip sonra aynı gün tekrar zenonlara dönüyorlar..

kusura bakmayın ama o farlar beni çok rahatsız ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2014, 20:58:20 »
Beyaz ampul var bizde bir sorun çıkmamıştı.Parklarda turuncu hafif kusurlu geçti sanırım :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2014, 21:02:20 »
keşke o ampülü sökmeninde bir yöntemi olmasa. tüpü söktürüp giren var ya , bu ne düzendir anlamadım. farları normale çevirip sonra aynı gün tekrar zenonlara dönüyorlar..

kusura bakmayın ama o farlar beni çok rahatsız ediyor.

yok haklısınız bi yerde ama biz 2.el aldık ve orjinal fabrika çıkışlı böyle dediler yetkili amirden aldığım bilgiye göre bunlar farika çıkışı değilmiş aracı 0 aldığımızda servisin verdiği park sensörü gibi ekmiş sadece benim sorunum orjinal sanıyordum o yüzden .. tüpü sökeni daha görmedim ama doğrudur ya zaten ülkemizde her şey sembolik 10 tane araç inceledim 1 i peugot ilk yardım çantası fiat passat gördüm yardım çantası datcia muayene zamanı mahallerde gizli zbi oluşum oluyor bunlar muayenesi gelene veriliyor garip bi ülkeyiz  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2014, 21:08:24 »
Sonradan takılan xenonlae gecmıyor. Yaklasık 2 yıldıe boyle.
Xenon ların beynını sokmeden.sadece ampullerı degıstırıp muayaneden gecersınız.
Orjınal xenon farlarda far yıkama mercek ve otamatık yukseklık far ayarı mevcut.
Sonradan 80 lırya alınan bılmem kac kelvın.sahın tarzı bu xenonlar gece surus guvenlıgını tahlıkeye dusuruyoe.resmen uzun far gıbı gozunuz kamasıyor 1-2 sn yolu allaha emanet gıdıyonuz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2014, 21:14:13 »
Sonradan takılan xenonlae gecmıyor. Yaklasık 2 yıldıe boyle.
Xenon ların beynını sokmeden.sadece ampullerı degıstırıp muayaneden gecersınız.
Orjınal xenon farlarda far yıkama mercek ve otamatık yukseklık far ayarı mevcut.
Sonradan 80 lırya alınan bılmem kac kelvın.sahın tarzı bu xenonlar gece surus guvenlıgını tahlıkeye dusuruyoe.resmen uzun far gıbı gozunuz kamasıyor 1-2 sn yolu allaha emanet gıdıyonuz

aynen amirde sizin dediklerinizi dedi far yıkama bu araçlarda da mevcut ama otomatik yukseklik yok bu araçalrdaki xenon far şahine takılanalrdan  değil onları biliyorum hafiften yeşilimsi bi renk verir bu sadece beyaz florasan gibi bişey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2014, 21:38:40 »
Kelvın derecesıne gore.Servısler onceden takıyordu.150 tl lık  cyclone marka xenonu 500 takıyorlardı.Toyota aksesuarı ayagına.
Onlar 4300 kelvınde.Hafıf sarımsı.cok beyaz degıl.Zaten kelvını yuksrldıkce beyazdan mora dogru gıfıyor.onlar gozun ıcıne edıyor.
Evde orjınal duruyor ama versoya takmıyor.Cunku sıslı havalarda ecel terı dokturuyor.Beyaz oldugu ıcın  hıc gostermıyor orjınal sarı gıbı olmuyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2014, 21:39:07 »
bana birisi tuvturk dediğinde tüylerim diken diken oluyor.

2013'te kia cerato aracım ile ikinci muayenesine gitmiştim.o zaman güney koreden getirttiğim orjinal dış dikiz aynası ledli sinyali vardı aracın

üzerinde.her dış aynada toplam 6-7 tane led vardı.

muayeneye gittim ve abi aracınız geçmedi ağır kusur var dediler.

abicim delirdinizmi siz dedim daha araç 6 yaşında.abi dış dikiz aynasındaki ledlerden bir tanesi yanmıyor.

Bursa Merkez Tuvturk bunu yapan.kesinlikle oraya gitmeyin.Gemlik Tuvturk en iyisi bu konuda.çok daha ılımlılar.

yahu  dedim o aracın aksesuarı sen esas sinyallerine bak herşeyi sapasağlam.ayrıca araçta o zaman xenon da vardı sonradan takılma.

ona birşey demediler adamlar led sinyalin sadece bir tanesine takılıp kaldılar.

gittim evden kendi dış dikiz kasalarını taktırdım tekrardan  randevu al filan benim tam 2,5 günümü yediler.

içimden çok güzel söylendim onlara ama nafile...

ayrıca avensise xenon taktırsanız bile;

1-mercek sistemi varmı var.

2-far yıkama varmı oda var.

3-far yükseklik ayarı varmı oda var. (manuel yada otomatik olması hiç sorun değil.bunu bilin.çünkü izmir tuvturkte arkadaşım çalışıyor.kendisi

söylemişti banada.)

emin olun aracınızda 4700 kelvinlik xenon varsa geçerdiniz muayeneden.ancak daha yüksek güçlü olanlar biraz sırıtıyor gerçekten.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2014, 17:21:47 »
bana birisi tuvturk dediğinde tüylerim diken diken oluyor.

2013'te kia cerato aracım ile ikinci muayenesine gitmiştim.o zaman güney koreden getirttiğim orjinal dış dikiz aynası ledli sinyali vardı aracın

üzerinde.her dış aynada toplam 6-7 tane led vardı.

muayeneye gittim ve abi aracınız geçmedi ağır kusur var dediler.

abicim delirdinizmi siz dedim daha araç 6 yaşında.abi dış dikiz aynasındaki ledlerden bir tanesi yanmıyor.

Bursa Merkez Tuvturk bunu yapan.kesinlikle oraya gitmeyin.Gemlik Tuvturk en iyisi bu konuda.çok daha ılımlılar.

yahu  dedim o aracın aksesuarı sen esas sinyallerine bak herşeyi sapasağlam.ayrıca araçta o zaman xenon da vardı sonradan takılma.

ona birşey demediler adamlar led sinyalin sadece bir tanesine takılıp kaldılar.

gittim evden kendi dış dikiz kasalarını taktırdım tekrardan  randevu al filan benim tam 2,5 günümü yediler.

içimden çok güzel söylendim onlara ama nafile...

ayrıca avensise xenon taktırsanız bile;

1-mercek sistemi varmı var.

2-far yıkama varmı oda var.

3-far yükseklik ayarı varmı oda var. (manuel yada otomatik olması hiç sorun değil.bunu bilin.çünkü izmir tuvturkte arkadaşım çalışıyor.kendisi

söylemişti banada.)

emin olun aracınızda 4700 kelvinlik xenon varsa geçerdiniz muayeneden.ancak daha yüksek güçlü olanlar biraz sırıtıyor gerçekten.

ülkemizde herşey sembolik yanlışım varsa düzeltin bilidğim kadarıyla yardım çantasındaki eksiklikler yada yangın tüpünün kullanım tarihinin geçmiş olması hafif kusur diye geçiyor ama beyaz far ağır kusur olarak kalıyor orda biriyle tanıştım tempra aracanın fren pedalıın üzerinde lastik yok diye tekrar gel demişler ama aracın yürürü yanı hayati önem taşıyan  şeyleri normal .. far meselesine gelince bende sizin söylediklerinizi söyledim mercekli bu yıkıması da var dedim ama otomatik ayarlayıcısı yok dedi ağır kusur yazdı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2014, 17:27:57 »
Bu muayene işi gerçekten sıkıntılı bir süreç. Aslında tam anlamıyla işlediğini de düşünmüyorum. Farlar konusunda kesinlikle trafikte de denetim olmalı. Öyle rahatsız edici olanlarına denk geliyorum ki insan nasıl bu kadar cahil ve umursamaz olabiliyor anlamıyorum. En son haziranda Ankara Eryamandaki istasyonda muayene yaptırırken bir araç geldi yani arabada değiştirilmedik yer kalmamış, farlar, amortisörler, vs. Dedim çocuğa ya bu arabanın geçme ihtimali var mı niye geldin sen diye, eleman valla ben de geçmiyeceğini biliyorumda bi giriyim nerelere kusur verirlerse ona göre gidip onları yaptırıcam şimdi herşeyini düzeltemem arabanın demişti :) valla komik ama durum bu adam aynı günün akşamı kesin eski farları falan taktırmıştır.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra