Gönderen Konu: YAKIT TÜKETİMİ ???  (Okunma sayısı 3806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: YAKIT TÜKETİMİ ???
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2014, 23:31:16 »
yola çıkmadan evvel lastik basınçlarına bakıyor musunuz Balamir Bey? yolun asfalt yapısı da yakıt sarfiyatını çok değiştiriyor. düz otobanda 4 lt yakarken, dişli asfaltta 6 lt leri görebiliyor insan.
Valla üstad otoban görüyorum desem yalan olur. Yani fark eden bir şey yok. Basınçlarımı daima kontrol ederim, anahtarlık gibi süper bir aletim var, 32 sonuç veriyor. Düşerse hava takviyesi yapıyorum.
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2014, 23:31:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 28, 2014, 00:46:47 »
Valla üstad otoban görüyorum desem yalan olur. Yani fark eden bir şey yok. Basınçlarımı daima kontrol ederim, anahtarlık gibi süper bir aletim var, 32 sonuç veriyor. Düşerse hava takviyesi yapıyorum.

rav4 te 32 hava mı var? düşük sayılmaz mı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 28, 2014, 14:30:42 »
rav4 te 32 hava mı var? düşük sayılmaz mı
Kitapçıkta 30 -32 yazıyor.
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 28, 2014, 15:02:27 »
lastik ebadı büyük olduğundan 32psi normal kitapçıkta da yazıyormuş zaten. Ayrıca alttaki linkte bar olarak bilgi amaçlı öğrenilebilir. 1 bar yaklaşık 14,50 psi civarında.

http://www.oponeo.com.tr/lastik-bilgileri/lastik-basinc/toyota

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 28, 2014, 15:36:09 »
 Değerleri litre bazında vermek daha doğru olur yakıt fiyatına göre.
 4 çeker araçların lastik hava basınçları çok önemlidir diferansiyellerin sağlığı açısından.
 Şanzıman yağını kontrol  ettirmekte ve gerekli ise kaliteli, uygun bir ürünle değiştirmekte fayda olabilir.

Küçük tüketim artışları bir çok nedene bağlı olabilir, lastiklerin durumu, kullanım şekli, havanın durumu, trafik, yakıtın kalitesi vb.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 29, 2014, 00:06:57 »
Değerleri litre bazında vermek daha doğru olur yakıt fiyatına göre.
 4 çeker araçların lastik hava basınçları çok önemlidir diferansiyellerin sağlığı açısından.
 Şanzıman yağını kontrol  ettirmekte ve gerekli ise kaliteli, uygun bir ürünle değiştirmekte fayda olabilir.

Küçük tüketim artışları bir çok nedene bağlı olabilir, lastiklerin durumu, kullanım şekli, havanın durumu, trafik, yakıtın kalitesi vb.
Litre bazında: 32 litre alan yakıt tankım var. litre fiyatı 2.79 toplamda 89 tl yapıyor. 290 km yol gidiyorum ş.d. O da yanlış hesaplamadımsa 9 litreye tekabul ediyor. Bu ayı geçireyim birde şanzıman yağına baktırayım.daha olmadı değişeyim.
Lastik durumu ve trafik stabil, hava hep sıcak ve kurak, yakıt opet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla Verso R1
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 153600
  • Model Yılı: '07
  • 24 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 29, 2014, 11:09:15 »
Yakiti ne zaman aliyorsun sicakta buda önemli ve araba calismazken kontagi acik birakirsaniz bile lpg tüketimi gerceklesir birde deponuzu tam doldurmayin sicakta gündüz yakit alirsaniz genlesmeden dolayi az yakit alirsiniz türkiyedeyke  petrol istasyonlarinin teknik servisinde calismistim birde birtek opet ve sunpet lpg de katki kullaniyor sunpet ise opetin yan kurulusudur köyler icin birde lpg yakit pompasinda ki hava basincina dikkat et edin lpg gazinin sivi hale gecmesi icin en az 10 bari gecmesi gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Ağustos 29, 2014, 14:07:14 »
290 km de 32 lt yakıtın tamamını kullanıyorsanız 10,5 lt gibi olur tüketim 100 km de. Bu değer bence 4 çeker bir araç için oldukça iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 29, 2014, 22:35:54 »
Yakiti ne zaman aliyorsun sicakta buda önemli ve araba calismazken kontagi acik birakirsaniz bile lpg tüketimi gerceklesir birde deponuzu tam doldurmayin sicakta gündüz yakit alirsaniz genlesmeden dolayi az yakit alirsiniz türkiyedeyke  petrol istasyonlarinin teknik servisinde calismistim birde birtek opet ve sunpet lpg de katki kullaniyor sunpet ise opetin yan kurulusudur köyler icin birde lpg yakit pompasinda ki hava basincina dikkat et edin lpg gazinin sivi hale gecmesi icin en az 10 bari gecmesi gerekiyor
Dediklerinize dikkat etmeye çalışacağım. 10 bar meselesini de sorayım.
4 çeker araç için iyi ama daha iyisini gördüm. Yükselişin sebebini arıyorum. Şanzıman yağını da değiştireceğim bakalım faydası olacak mı? Cevaplarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 22
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #29 : Ağustos 29, 2014, 23:38:45 »
arkadaslar aracımı yaklasık 6 aydır kullanıyorum benzini BP alıyordum sehir içi 7.3 du 4 ay boyunca ama paraf karta totalden 40 tl puan için benzin alıyorum ortalama 8.4 den asagı dusmuyor benzin istasyonu etkili olabiliryor gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 29, 2014, 23:40:03 »
Litre bazında: 32 litre alan yakıt tankım var. litre fiyatı 2.79 toplamda 89 tl yapıyor. 290 km yol gidiyorum ş.d. O da yanlış hesaplamadımsa 9 litreye tekabul ediyor. Bu ayı geçireyim birde şanzıman yağına baktırayım.daha olmadı değişeyim.
Lastik durumu ve trafik stabil, hava hep sıcak ve kurak, yakıt opet.
Hocam şanzıman yağı konusunda konuşalı 2 ay oldu galiba hemen hemen.
Yağ değişimini aksatmayın. Belki o bile yakıta etki edebilir.

Yakıta etki etmese bile şanzımanın sağlığı açısından kullanım tarzı kadar yağ da bir o kadar önemli.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 30, 2014, 00:21:15 »
Hocam şanzıman yağı konusunda konuşalı 2 ay oldu galiba hemen hemen.
Yağ değişimini aksatmayın. Belki o bile yakıta etki edebilir.

Yakıta etki etmese bile şanzımanın sağlığı açısından kullanım tarzı kadar yağ da bir o kadar önemli.
Evet Yüksel Bey sizinle konuşmuştuk. Elim bir türlü varmadı ama bakıyorum zamanı gelip geçmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 30, 2014, 01:07:17 »
10 barin üstünde olmasini sormaniza gerek yok her pompada bar göstergesi var ztn bakabilirsin birde benzin ve gazi sicakta almamanizi tavsiye ederim aksamlari alirsaniz sizin acinizdan iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 30, 2014, 01:40:29 »
Tabikide etkili olur her markanin kendine göre katkisi var kimsi benzini inceltiyor kimsi baska birsey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 30, 2014, 03:14:36 »
Anlık tüketime mi bakıyorsunuz bilemiyorum fakat gaza ufak dokunuşlar bile anlık tüketimi %30-40 kadar arttırabiliyor.

CC, yakıt tasarrufu için muhtemeşem bir buluş.

Ben çözümü ayakkabıları çıkarıp, çoraplarla sürmekte buldum.  :rofl: Ayağınız inanılmaz hassaslaşıyor ve gaza hep aynı sertlikte basıyorsunuz, pedalı zahmetsizce sabitleyebiliyorsunuz. CC etkisi yaratıyor ve ortalama tüketime büyük katkı sağlıyor. Uzun yolda denemenizi tavsiye ederim.
Sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar aralıksız direksiyon başında olunca, kendime değişik aktiviteler bulmuştum.  :lol:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 30, 2014, 09:01:59 »
Fabika değerleri sadece fabrikada kalan bir değerdir :rofl: Ancak Konya ovası gibi bir yolda 90 km sabit hızla 5 veya 6 vites ne varsa giderseniz şehir dışı değeri belki yakalarsınız onun dışında yakalayamazsınız

Ben konyada yaşıyorum şuan yakıt ortalamam 6.5 litre yaşasın konya :D
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Ağustos 30, 2014, 09:27:31 »
Yüksel, bence çok doğru bir tespit. Zaten yarış kıyafetleri içinde yer alan yarış ayakkabılarının tabanlarının bir özelliği de budur.

Arkadaşlar, bu arada yakıt tüketimi ile ilgili çok fazla ayrı konu olmaya başladı. Bu yüzden başlıklar birleştirilecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 30, 2014, 15:58:46 »
Anlık tüketime mi bakıyorsunuz bilemiyorum fakat gaza ufak dokunuşlar bile anlık tüketimi %30-40 kadar arttırabiliyor.

CC, yakıt tasarrufu için muhtemeşem bir buluş.

Ben çözümü ayakkabıları çıkarıp, çoraplarla sürmekte buldum.  :rofl: Ayağınız inanılmaz hassaslaşıyor ve gaza hep aynı sertlikte basıyorsunuz, pedalı zahmetsizce sabitleyebiliyorsunuz. CC etkisi yaratıyor ve ortalama tüketime büyük katkı sağlıyor. Uzun yolda denemenizi tavsiye ederim.
Sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar aralıksız direksiyon başında olunca, kendime değişik aktiviteler bulmuştum.  :lol:
Yol bigisayarı 8,5-9 lt arası gösteriyor. Çok sert kullanmam, cc buralarda işe yaramaz iniş çıkış olayı fazla. Ayakkabı olayın bomba :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 22, 2014, 01:08:59 »
balamir bey 8,5-9 çok iyi bi rakam. 2005 rav4 le ben 10-12 arasında geziyorum şehir içi.