0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yola çıkmadan evvel lastik basınçlarına bakıyor musunuz Balamir Bey? yolun asfalt yapısı da yakıt sarfiyatını çok değiştiriyor. düz otobanda 4 lt yakarken, dişli asfaltta 6 lt leri görebiliyor insan.
Valla üstad otoban görüyorum desem yalan olur. Yani fark eden bir şey yok. Basınçlarımı daima kontrol ederim, anahtarlık gibi süper bir aletim var, 32 sonuç veriyor. Düşerse hava takviyesi yapıyorum.
rav4 te 32 hava mı var? düşük sayılmaz mı
Değerleri litre bazında vermek daha doğru olur yakıt fiyatına göre. 4 çeker araçların lastik hava basınçları çok önemlidir diferansiyellerin sağlığı açısından. Şanzıman yağını kontrol ettirmekte ve gerekli ise kaliteli, uygun bir ürünle değiştirmekte fayda olabilir. Küçük tüketim artışları bir çok nedene bağlı olabilir, lastiklerin durumu, kullanım şekli, havanın durumu, trafik, yakıtın kalitesi vb.
Yakiti ne zaman aliyorsun sicakta buda önemli ve araba calismazken kontagi acik birakirsaniz bile lpg tüketimi gerceklesir birde deponuzu tam doldurmayin sicakta gündüz yakit alirsaniz genlesmeden dolayi az yakit alirsiniz türkiyedeyke petrol istasyonlarinin teknik servisinde calismistim birde birtek opet ve sunpet lpg de katki kullaniyor sunpet ise opetin yan kurulusudur köyler icin birde lpg yakit pompasinda ki hava basincina dikkat et edin lpg gazinin sivi hale gecmesi icin en az 10 bari gecmesi gerekiyor
Litre bazında: 32 litre alan yakıt tankım var. litre fiyatı 2.79 toplamda 89 tl yapıyor. 290 km yol gidiyorum ş.d. O da yanlış hesaplamadımsa 9 litreye tekabul ediyor. Bu ayı geçireyim birde şanzıman yağına baktırayım.daha olmadı değişeyim. Lastik durumu ve trafik stabil, hava hep sıcak ve kurak, yakıt opet.
Hocam şanzıman yağı konusunda konuşalı 2 ay oldu galiba hemen hemen.Yağ değişimini aksatmayın. Belki o bile yakıta etki edebilir.Yakıta etki etmese bile şanzımanın sağlığı açısından kullanım tarzı kadar yağ da bir o kadar önemli.
Fabika değerleri sadece fabrikada kalan bir değerdir Ancak Konya ovası gibi bir yolda 90 km sabit hızla 5 veya 6 vites ne varsa giderseniz şehir dışı değeri belki yakalarsınız onun dışında yakalayamazsınız
Anlık tüketime mi bakıyorsunuz bilemiyorum fakat gaza ufak dokunuşlar bile anlık tüketimi %30-40 kadar arttırabiliyor.CC, yakıt tasarrufu için muhtemeşem bir buluş.Ben çözümü ayakkabıları çıkarıp, çoraplarla sürmekte buldum. Ayağınız inanılmaz hassaslaşıyor ve gaza hep aynı sertlikte basıyorsunuz, pedalı zahmetsizce sabitleyebiliyorsunuz. CC etkisi yaratıyor ve ortalama tüketime büyük katkı sağlıyor. Uzun yolda denemenizi tavsiye ederim.Sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar aralıksız direksiyon başında olunca, kendime değişik aktiviteler bulmuştum.