0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla 2 sene once tam bu fiyatlardaydi.
gitti bizim paralar
Şimdi? [emoji4]
Fazla birsey dusmemisti. Tabi ben orjinal kn kitinin fiyatindan bahsediyom he
Bende cakma bisey takmam sadece açik filitre takicam veya spor
aslında pahalı olan açık hava filtresi değil, bunun kiti, malum toyota firması, otomobille oynanılmasına en az imkan veren japon otomobili. Sensörleri akışmetresi vs. si vs. si , sürekli arıza kodu verdiği için, işi kılıfına uydurma zorunluluğu var, biz e11 için filtre kutusunun bi kısmını kesmek zorunda kalmıştık, 125tl ye total mal olmuştu, orjinal hava alışa bağlanabildiği için, bence e12 de de benzer bişeyler yapılır, yazık günah öyle kit alıp 500-600 milyon vermeye. Filtre temizliğinizde, sanırım kn in spreyi var, tam emin olmamakla beraber filtrenin yanında geliyor olması lazım, ama bence buna da gerek yok, ters çevirip balata spreyiyle hunharca temizlenip, üstüne yıkanıp, üstünede kurutuldumu, seyirlik değil ömürlük olur. Kapalı spor filtre, sesi nerdeyse hiç değiştirmez, hava alışını rahatlatır fakat, motor a daha büyük partiküller geçireceği için zararıda mevcut. Bence kapalı spor filtre kullanmanın hiç bir mantığı yok. Sonuçta bu tür ufak dokunuşlar, farklı sesler duymak amacıyla yapılıyor.
Bende bir ara alacaktımda. Olumsuz durumlarda olabiliyormuş. En basidi gözenekler normalden daha büyük olduğundan içeri daha fazla toz kaçıyormuş. Zamanla sıkıntı çıkartır diyerekten orjinalden devam...
kullanan bir sürü insan bizi bulmaz diye umuyorum
Sesi merak ediyorsan hava filtreni çıkarıp kutuyu aç olduğun yerde gaz ver arabaya , tam olarak olmasada benzer bir ses alacaksın . Spor hava filtresini 3-4 bin kmde bir temizlemen gerekıyor , ayrıca gözenekleri büyük olduğu için motorun içine daha çok pislik alıyorsun . Artırdıgı performansda çok etkili olmaz . Ayrıca sürekli aktif bir sistem oldugu için sesi bi sure sonra rahatsız etmeye baslayacak ilk bikaç ay eglenceli gelir ama sonrasında kafanı utulemeye baslar . O yuzden bence çok fazla para harcama orjınalı bozma . Sıkıldıgın zaman eskı halıne donebılcek sekılde yap bu işi , dediğim gibi bikaç ay sonra hevesin geçecek zaten , geçmezsede paraya kıyıp iyi bişey almayı o zaman düşünürsün Haa caddede dikkat çekeyim diyorsan 300-400 liralara vanalı egsoz sistemleri yapıyorlar ankarada bursada , son susturucudan öncesine bağlatırsan açıkkende aşırı rahatsız edici bi ses çıkarmaz aksıne ustan iyiyse çok spor bi ses alırsın ki bizim motorlar buna musait , istediğinde açar istediğinde kapatırsın Mesaj Birleştirildi: Ağustos 16, 2014, 10:52:52Yakıtda artmaz aslında aksıne yakıt azalır piston içine daha rahat hava girdiği için daha etkin yanma oluşur , ama bunu takan gençler olarak biz sesi duymak için daha çok gaz verdiğimiz için haliyle yakıt artıyor
Bu dediğim egsoz sistemi vanalı olan kumandası var istediğinde açıp kapatıyorsun , muayeneye girmediği sürece baban anlamaz bile ama hava filtresinde baban sesi bariz farkedecektir söyleyeyim
egzozlari biliyorum ama babam orjinal egzozu kestirip bictirmeye daha çok kizacaktir yarinda gidip aliyorum filitreyi zaten en kotu bişey derse söker koyarim kenara çok para vermiycem
Ben forumun eski üyelerinden 2. el olarak az kullanılmış olarak aldım Evet yağla temizleniyor.400 kağıt çıkarmaya hazırlan sen
cut out bencede çok güzel bir fikir, kesme biçmesi, düzeltmesi çok kolay hiç belli olmuyor, seside çok iyi alıyorsun hakkaten. Ama sen şu filtre işini çöz , sonra onada bakınırız
İlke 400 lira napıyosun sakin gel Şimdi herkes sakin olsun ve elindeki silahları bir köşeye bırakıp bu olayın geçmesini beklesin !Açık hava filtresi dediğimiz olay aracın hava çekerken kağıt filtrede zorlanarak çektiği havayı daha rahat çekerek gaz pedalının tepkisini arttırıp az olsada alt devirlerin canlandırılıp genel olarak üst devirlerin hızlandırması için yapılan bir uygulamadır. İşe yarar mı ? Kesinlikle yarar 3. sene bitti 4. seneye girmek üzereyiz sürekli açık hava filtresi kullanıyorum önceleri pimaş ile kullandım verim öyle ahım şahım değildi bu sene özel borusunu aldım sıkıntısız gidiyorum. Alabileceğin markalar K&N ki bu biraz pahalıdır. Simota kalitesi gayet iyidir bende simota kullanıyorum fiyat daha insancıldır. Pipercross: K&N ve Simota kadar çok piyasada kullanılmaz ama onunda kalitesi güzeldir fakat ben kullanmam şahsen çünkü sünger filtredir güvenemem malesef. Gelelim yakıt işine çok fazla yazdım bunu yazılarımı mutlaka görmüşsünüzdür ama tekrar yazayım. Filtre direk yakıtı arttıran birşey değil burda anlaşalım. Filtre yakıtı dolaylı yoldan arttırır. Filtreyi takarsın sürekli ses duymak için gazlarsın doğal olarak yakıt artar. Sakin kullanımlarda yakıt düşer güzel ve kaliteli bir filtre takarsan. Benim şu anda yakıt ortalamam 6.6 hemde şehir içi. Bayramda depoyu doldurduk full değil sadece çeyrek depo eksikti yani 3 çeyrek depo benzin vardır sadece şehiriçi yaptık. 3 gün o şekilde dolaştım bayramdan sonraki gün arabayı sanayiye götürdüm katalizör iptali yapıp tepkileri denemek için 2 gün sürekli gazladım sonra sakin mod'a döndüm dün benzin E kısmına indiğinde 515 km olmuştu ve gittim 20 liralık benzin aldım. Burdan çıkartabileceğiniz sonuç filtre çok yaktırmaz. Eğer kutu filtre ile gazlarsanız araç hava çekemediği için benzine daha çok asılır daha çok yakarsınız.Okan sana gelecek olursak sakın ama sakın kalitesiz bir filtre alma ki zaten filtreyi takabilmen için hava filtresi kutusunun üzerindeki sensörü oturtman lazım yoksa araban çalışmaz yani senin kit alman gerekiyor. Eğer borusunu techturkeyden falan bulursak ucuna 80-90 liraya bir filtre alırız paşalar gibi binersin. Şimdi birde gelelim ses konusuna. Hava filtresi normalde ses çıkartmaz asıl ses motorun hava çekerken ki sesi. Sen o sesi hava filtresinin üst kapağını söküp gaza basarakta alabilirsin bu sesi kutu absorbe ediyor o kadar. Sesin çıkması için basman gerek miktar fazlalaşır yani gaza %20 oranında basarak 5000 devirde gitsen ses yine çıkmaz sadece motor sesini alırsın yada kutu filtreye göre biraz daha homurtulu olur ama gaza basış oranın %35-%100 arasında ise ses sürekli çıkar olay bu kadar babanın çakmama durumu bile yüksek hatta taktıktan sonra babanın hoşuna bile gidebilir tatlı bir iç gıdıklayıcı ses. Ben babamdan izinli taktım hoş izin için 1 sene uğraşmıştım ama sonuç olarak 4 yıl önce hallettim bu işi şimdi söktüğüm zaman sıkıntı çıkartıyor tak şunu geri araba gitmiyor diye kutu filtre yakıtı arttırıyor tepkilerini alıyorum ki gerçektende öyle kutu filtre ile şehiriçi 7.5-8 litre yakıyorum açık filtre ile 6.5-7 oluyor en azından benim kullanımıma göre böyle.Şimdi biraz araştırıp sana linkler bulacağım ona göre karar veririz takarsın arabana. Ama takma kararı vermeden önce senden yapmanı istediğim bir kaç test var düz bir yola çık yaklaşık olarak 10 km boyunca 70 km/h ve 5. viteste git anlık tüketimi aç ve buraya yaz sonra ardından filtreyi takıp aynı yolda dene buraya yaz Son olarak temizlik konusuna gelelim. Kesinlikle temizleme sıvısı filtre kitinin yanında gelmez onu kendin alırsın yanında temizleme spreyi ve kuruduktan sonra toz geçirmemesi için yapılan yağlama vardır onu kullanman gerekir. Araç kutu filtreden daha çok hava çekeceği için kesinlikle 10.000de bir değil max 8000 de 1 temizlemen lazım çünkü kirlendikten sonra araçta ne tepki nede ses kalıyor gözlemleyip yaşarsın zaten Mesaj Birleştirildi: Ağustos 17, 2014, 12:32:23http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-toyota-corolla-1.6vvti-2001-2006-twin-charger-system-filtre-kiti-140436407/detay