0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Acil yardim arkadaslar 5w - 30 longlife 3 castrol yag koydum suan 15200 km yaptim araba yag degisim lambasini yakmadi yagi degistirmeli miyim arabam toyota corolla verso 2007 model 2.2 dizel
yağ değişim lambası mı var ?
Türkiye için üretilen araçlarda böyle bir lambanın olmadığını, yurtdışındaki araçlarda olduğunu okumuştum bir yerde. Siyahlaşmamış olsa bile 15bin km olmuş, değişmesi lazım.
Evet yurtdisindayim servis kitapcigina baktim birsey yazilmamisServise sordum 30000 km yapabilirsin maximum dedi Ama güvenemiyorum
Yağın seviyesine ve rengine, kıvamına bakılmalı. Eğer eksilme yoksa, rengi de kararmamışsa değiştirmeye gerek yok.Ama rengi siyahlaştıysa ve beyaz bir peçeteye yağı damlattığınızda mikro parçacıklar görünür hale geldiyse değiştirin.Castrol longlife iyi bir yağ ama bir LiquiMoly Top Tec 4200 veya 4600 değil.Benim önerim 15000 km de Castrol'u değiştirin. Çok fazla KM yapıyorsanız ve 30.000 km yağ değiştirme aralığı istiyorsanız Liqui Moly Toptec 4200 veya 4600 tercih edin.
Bu yagi arastiracagim bir sorum daha olacak sadece yag ve yag flitresini mi degistireyim yoksa dizel flitresini ve hava flitresini de degistireyimSenede 15-16 bin km yapiyorum ama arabayi hizli kullaniyorum hizli kullanmak yag ömüründe kisalmaya sebeb olur mu
15 bin kararmayan yağ ? hemde dizel arabada ? siz nasıl kullanıyorsunuz arabayı ?
bu yag isi baya bi sorunlu bir ismis Cok fazla km yapan birisi degilim isim 10km uzaklikta dedigim gibi senede 15-16 bin 5w-30 longlife 3 yag koydum arabaya Sadece hafta sonlari baska bir sehire gidersem otobanda arabanin hakkini veriyorum. Sehir icinde gayet sakin kullaniyorum o kadar
Yağ ömrünü kısaltan en önemli unsur, aracı kısa aralıklarla sık kullanmaktır. Yani motor tam ısınca tekrar durmak, bunu günde 5 kez tekrarlamak gibi düşünün. Aa uzun yolda yağ pek özellik kaybetmez, motor bir kez ısınır 3 4 saat susmaz. (yağın her ısınıp soğuması onu miyadına yaklaştırır.)Özet olarak bir ustam şöyle demişti. Yağ olayı evdeki kızartmalık yağ benzer, ne kadarçok kızartma yaparsan o kadar çabuk yağ eskir. Ama yağı bir kez kızdırıp olabildiğince patates kızartırsan yağdan maksimum randuman alırsın.