Gönderen Konu: 1993 Corolla için sis farına yardım  (Okunma sayısı 1806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
1993 Corolla için sis farına yardım
« : Ağustos 14, 2014, 13:34:11 »
Abilerim kardeşlerim,

Aracıma dün sis farı aldım.Şu çin malı olanlardan zaten genelde bizim araçlar kullanılan sislerin hepsi bunlardan. Neyse aldıktan sonra elektrikçiye gittim ve rölesi kablosu herşey dahil 50 lira istedi montaja.(Sisler 25 TL)

Kendim yapamam onu biliyorum ama size sormak istediğim soru şu her hangi bir elektrikçiye götürsem sislerin anahtar kablosunu nerden nasıl çekecek. Arabanın konsolunu falan dağıtıyorlar mı bunu merak ediyorum ve korkuyorum.Nasıl taktırsam diye kara  kara düşünüyorum.Yardımlarınızı bekliyorum :)
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Toyota Club Türkiye

1993 Corolla için sis farına yardım
« : Ağustos 14, 2014, 13:34:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 1993 Corolla için sis farına yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2014, 14:42:30 »
Abilerim kardeşlerim,

Aracıma dün sis farı aldım.Şu çin malı olanlardan zaten genelde bizim araçlar kullanılan sislerin hepsi bunlardan. Neyse aldıktan sonra elektrikçiye gittim ve rölesi kablosu herşey dahil 50 lira istedi montaja.(Sisler 25 TL)

Kendim yapamam onu biliyorum ama size sormak istediğim soru şu her hangi bir elektrikçiye götürsem sislerin anahtar kablosunu nerden nasıl çekecek. Arabanın konsolunu falan dağıtıyorlar mı bunu merak ediyorum ve korkuyorum.Nasıl taktırsam diye kara  kara düşünüyorum.Yardımlarınızı bekliyorum :)
Forumda bu konu mevcut titiz elektrikçi ise güzel işçilik yapar yoksa bazıları tornavidayı takıp cart diye çekiyorlar ben kendim taktım kabloyu lpg anahtarına gelen kablo demetinin yanından çekerek delikten geçirdim düğmeyide klima yok arabada klima düğmesinin takıldığı yere taktım forumda bi arkadaşta düğmeyi başka bi yere takmış akü ve elektrik bölümünde sis farı tesisatı başlığı altında konu mevcut 93 ve 94 modellerde arka sis farı yok arka sis farı olanlarda genelde ön sisleri o düğmeye bağlatıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2014, 15:05:44 »
Forumda bu konu mevcut titiz elektrikçi ise güzel işçilik yapar yoksa bazıları tornavidayı takıp cart diye çekiyorlar ben kendim taktım kabloyu lpg anahtarına gelen kablo demetinin yanından çekerek delikten geçirdim düğmeyide klima yok arabada klima düğmesinin takıldığı yere taktım forumda bi arkadaşta düğmeyi başka bi yere takmış akü ve elektrik bölümünde sis farı tesisatı başlığı altında konu mevcut 93 ve 94 modellerde arka sis farı yok arka sis farı olanlarda genelde ön sisleri o düğmeye bağlatıyorlar

Evet bizim araçlarda arkada sis yok.Peki Lpg'nin oradan aldığınız kabloyu tekrar göğüsün arkasından mı klimanın oraya getirdiniz? dışarda kablo kalmadı yani değil mi?

Benim korktuğumda o işte elektrikçiden oldukça şüpheleniyorum.25 liralık sis farı için daha büyük sıkıntılar yaşamayalım sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2014, 17:19:01 »
 Röle kaliteli olmalı.
 Tamponun altında kablo sabitlenebilir, kabine kablonun gireceği yerler mevcut zaten. Ayrıca sol bölümde sis farı düğmesi için de yer var.
 Çok zor bir işlem değil ama elinden gelmiyorsa kendin uğraşma, elektrik işi bilgi ister, yanlış işlem tehlikelidir! sitede yardımcı olan olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2014, 17:23:59 »
Röle kaliteli olmalı.
 Tamponun altında kablo sabitlenebilir, kabine kablonun gireceği yerler mevcut zaten. Ayrıca sol bölümde sis farı düğmesi için de yer var.
 Çok zor bir işlem değil ama elinden gelmiyorsa kendin uğraşma, elektrik işi bilgi ister, yanlış işlem tehlikelidir! sitede yardımcı olan olacaktır.

Cevap için teşekkürler abicim. Zaten ben kendim yapmacağım.Elektrikçiye yaptıracağım ama düğme bulmam lazım. Orjinal sis düğmesinden bulabilir miyim acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2014, 17:28:03 »
Sol tarafta debriyaj pedalının ordaki sigorta kutusundan sürekli voltaj olan yerden araya bi sigorta koyarak pedallara ve diriksiyona takılmayacak şekilde klima düğmesinin takıldığı yere çektim araya düğmeye fişli gececek şekilde yaparak ucunu lpg anahtarının yanından ön tarafa çektim ama düğme takmak için teybin bulunduğu konsolu söktüm kendi orjinal sisli olanların düğmeden bulsam sol tarafta kendi yerine takacaktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2014, 12:39:57 »
Tamamdir abicim yardimlarin icin tesekkurler bu soylediklerinin hepsini elektrikciye soyleyecegim. Ama bende ilk önce acele etmeyip düğme arayacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2014, 13:56:26 »
 Çıkma düğme bakabilirsin ama çok iyi pazarlık yapman lazım. Sitede de sorabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2014, 20:22:44 »
Siteye bir başlık açarım ama inşallah çıkar. En olmadi dediğiniz gibi çıkmacılara bakacağım. Teşekkürler :)