0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam, Önceliğin güvenliğiniz olduğunu düşünürsek, kesinlikle yapmayın. Frenlerin soğutucu sistemi bile çoğu araçta motor devirine bağlıdır. Düşük devir soğutmayıda azaltır ve frenlerinizin aşırı ısınmasına neden olabilir. ( bahsettiğim ısınma yokuş aşağı aşırı fren kullanımında geçerlidir, normal yollarda sakin kullanımlarda değil, karışmasın )
Bende arabaya bilmedigim birşey mi takıyoruz diye düşünüyordum.Bazen oluyor Özgür bey önemli olan bunungörebilmek.
çok düşük devirlerde gaza basılmasa da yakıt tüketiyor. bunu da eklemiş olayım.
bi konu hakkında olan tahminimin doğru olup olmadığını sormak istiyorum.eski aracımızda 2 kere şanzumanın iç yapısını görme fırsatı buldum dişlileri bağlantıları 5 ileri dişlisi var bir boş (N) konumu var birde R konumu vardı. şimdi bu N konumu vitesin ileri konumlardan R konumuna geçmesini kolaylaştırmak için mi? eğer böyleyse CVT deki mantığı nedir?
n boş demek aynı manual şanzımanlardaki gibi.
Atilla amcacığım,CVT nin iç yapısı ve işleyişine göre gerekli mi? ilk aldığımızda merak ediyordum hareket halinde vites değişimini,bir kere yanlışlıkla D konumundan N konumuna geçti hemen düzelttim. Yukarıda belirttiğim mantığa göre CVT de gerekli mi N ? sonuçta CVT de kasnak var ve bu kasnak sistemi örnekğin D konumunda saat yönünde dönüyorsa R konumunda tersine dönmeli. N konumunda acaba iki kasnaktan biri boşa mı dönüyor?