Gönderen Konu: JAMESON USA 840 1800 W  (Okunma sayısı 6625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
JAMESON USA 840 1800 W
« : Ağustos 12, 2014, 22:07:23 »
Merhabalar arkadaşlar.

Başlıktaki JAMESON USA 840 1800 W anfiyi nasıl bilirsiniz ?
1000 W'lık PIONEER bass bağlayacağım ve orjinal teybe bağlayacağız.

Çok fazla bir beklentim yok ama oval de almak gerekir mi ? Orijinal hopörlerleri şu an bile yetecek derecede fakat bassı eksik. Performans alabilir miyim ?

Yarın sistemi bağlayacağız ama aklımda soru işareti kalsın istemiyorum. Tecrübesi olanlar cevap yazarsa sevinirim.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

JAMESON USA 840 1800 W
« : Ağustos 12, 2014, 22:07:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: JAMESON JAMESON USA 840 1800 W
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2014, 22:09:50 »
Çok fazla bilgili olduğum bir konu değil ama OEM hoparlörlerin tek sıkıntısı bass ise bunu kapı ici yalıtım ve kaliteli bir kabloyla çözmek mümkün diye biliyorum.

Bu arada bilmediğim konuda çeneyi kapamak en iyisi galiba. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: JAMESON USA 840 1800 W
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2014, 22:19:07 »
Orjinal teybe verceginiz cevirici en az 40 tl civari yazik diye dusunuyorum teybi degistirmeden kaliteli ses alamazsiniz en az 350 tl civari bir teyp gerekli ve 4 tane hoporlor ve kablo  sonra gerisini dinleyin yalitima gerek yok arkadasimin arabasi clio 2005 falan arkada 1800luk tu galiba arka bagaji kapliycak sekilde bass var  2 tane anfi acinca bagaj kapagi atiyodu :D hoporlorleri okadar iyi degilldi kicker dı teypte pioneer 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2014, 22:20:22 »
Yuksel, sadece subwoofer icin mi bu amplifikatoru sectin?

Oem ana unite ile yapabileceklerin cok kisitli, ama amplifikator ve hoparlor secimi de onemli.

Ses sistemi kurulumunda acele etmemeni ve parcalari yavas yavas ve kaliteli secip kurulumu en sona birakmani oneririm.

Oem unite icin deck ceviriciye ihtiyacin olacak, Sound Magus 5V deck cevirici kullanabilirsen, sub icin gain ayarini az acar boylece yuksek seslerde port port eden bir pioneer'in olmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2014, 22:22:51 »
jameson almak yerine bütün parçaları marka ve kalite seçmek bana daha doğru geliyor.

çünkü ; jameson çok güçlü olabilir. bir bas hoparlörü çok iyi çalıştırabilir hatta arabadaki vidaları bile gevşetebilir ama zevk vermez. herhalde basları derin ve düşük frekanslı istersiniz... amfi üzerinde filtreler olmalıdır. yoksa ses değil sadece gürültü kaynağı olur.  arabanın her yeri oynadı diye zevk alacaksanız bilemem ama bence düzgün bir kutu, güzel bir tasarım, işi bilenlere taktırılmış bir amfi yüksek sesden daha doyurucu oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2014, 22:23:11 »
Orjinal teybe verceginiz cevirici en az 40 tl civari yazik diye dusunuyorum teybi degistirmeden kaliteli ses alamazsiniz en az 350 tl civari bir teyp gerekli ve 4 tane hoporlor ve kablo  sonra gerisini dinleyin yalitima gerek yok arkadasimin arabasi clio 2005 falan arkada 1800luk tu galiba arka bagaji kapliycak sekilde bass var  2 tane anfi acinca bagaj kapagi atiyodu :D hoporlorleri okadar iyi degilldi kicker dı teypte pioneer
Hazır ses sistemi konusu açılmısken sorayım.

Anfi veya subwoofer takmadan hem tok hem de net ses almak mümkün mü ? Kaliteli hoparlör alıp güzel bir kablo ile bu dediklerim yapılabilir mi? Yoksa anfi şart mı? Yüksek şiddete gerek yok bu arada. Kulağı yormayan temiz bir ses çıksa yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2014, 22:30:05 »
Yuksel, sadece subwoofer icin mi bu amplifikatoru sectin?

Oem ana unite ile yapabileceklerin cok kisitli, ama amplifikator ve hoparlor secimi de onemli.

Ses sistemi kurulumunda acele etmemeni ve parcalari yavas yavas ve kaliteli secip kurulumu en sona birakmani oneririm.

Oem unite icin deck ceviriciye ihtiyacin olacak, Sound Magus 5V deck cevirici kullanabilirsen, sub icin gain ayarini az acar boylece yuksek seslerde port port eden bir pioneer'in olmaz :)
Evet abi.

İşin aslı alacağım ses sistemi MUHARREM abiye ait. MUHARREM abi ROVER'ındaki ses sistemini TERRANO'ya takacaktı. Tam sökmüşken, ben talip oldum.  :D

Alacağım sistem, onun aracında takılıyken hayran kalıyordum ve port port olayı yoktu, bass gayet iyiydi.

Ama yine de aklımda soru işaretleri kalıyor işte...
Deck çeviriciyi alacağım, arkadaşta var. O da kaliteyi bir nebze aşağıya çeker herhalde ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2014, 22:39:31 »
Deck cevirici hem kaliteyi asagi ceker, hem de amplifikator verimliligini dusurur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2014, 22:45:11 »
Aydınlatmalarınız sonucu almaktan vazgeçtim.

Anfiye, kabine ve bassa şu sıkışık zamanda 400,00 TL vermektense, daha ilerleyen zamanlarda aynı paraya sıfır olarak daha iyi bir sistem toplanabilir.
Basstan yana tedirginliğim yok da, anfi çok kafamı kurcaladı.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2014, 22:45:35 »
şöyle söyleyim , bende gençken heves ettim harward aldım. hatta en güçlüsü olan 450 x 2 falan !! okadar güçlüydü ki arabanın alternatörü yandı..

şuanda arabama bağlı ama okadar az frekans aralığında okadar düzgün olmayan seslerin arasında bas üretiyor ki adam gibi ses alabilmem için çok çok çok kısıp filtreleri olan bir teybe geçmem gerekti. şuan bağlı duruyor ama doygun derin ve yerinde bas alabilmek için çok uğraşmam gerekti. hakkaten diyorum ki alpine alsaydım ve 350w rms olacağına 100w olsaydı.. bir süre sonra kafa kaldırmıyor çünkü. sanada olacak... biz uyaralım..

en iyisi elbette teybi hoparlörü bası tizi ayrı almak ama imkan yoksa bile paranı boşa harcama. para olunca kalitelisini alır takarsın.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2014, 22:46:01
Aydınlatmalarınız sonucu almaktan vazgeçtim.

Anfiye, kabine ve bassa şu sıkışık zamanda 400,00 TL vermektense, daha ilerleyen zamanlarda aynı paraya sıfır olarak daha iyi bir sistem toplanabilir.
Basstan yana tedirginliğim yok da, anfi çok kafamı kurcaladı.

hah aklın yolu bir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2014, 22:54:00 »
Hazır ses sistemi konusu açılmısken sorayım.

Anfi veya subwoofer takmadan hem tok hem de net ses almak mümkün mü ? Kaliteli hoparlör alıp güzel bir kablo ile bu dediklerim yapılabilir mi? Yoksa anfi şart mı? Yüksek şiddete gerek yok bu arada. Kulağı yormayan temiz bir ses çıksa yeter.
hoporlorleri degistirirsin ses degisimi kesinlikle olur kablolarida degistirebilirsin ses kalitesi degisir ama sen isi ilerletcem dersen  yavaş yavaş para topladikca en kaliteli şeyleri al  ve herşeyi toplayinca montaji yaptir  ayni toplama bilgisiyar mantigi yani birden yapiyim dersen sahibindendeki 450 500 tl te satilan paketlerde bulursun kendini anfi takabilirsin hoporlor ile ama teyp orjinal kalicak degisen bisey olmiycak sen bilirsin yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2014, 22:55:11 »
şöyle söyleyim , bende gençken heves ettim harward aldım. hatta en güçlüsü olan 450 x 2 falan !! okadar güçlüydü ki arabanın alternatörü yandı..

şuanda arabama bağlı ama okadar az frekans aralığında okadar düzgün olmayan seslerin arasında bas üretiyor ki adam gibi ses alabilmem için çok çok çok kısıp filtreleri olan bir teybe geçmem gerekti. şuan bağlı duruyor ama doygun derin ve yerinde bas alabilmek için çok uğraşmam gerekti. hakkaten diyorum ki alpine alsaydım ve 350w rms olacağına 100w olsaydı.. bir süre sonra kafa kaldırmıyor çünkü. sanada olacak... biz uyaralım..

en iyisi elbette teybi hoparlörü bası tizi ayrı almak ama imkan yoksa bile paranı boşa harcama. para olunca kalitelisini alır takarsın.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2014, 22:46:01
hah aklın yolu bir :)
ANIL abi aydınlatmaların için teşekkürler.

UFUK abi telefonda, sen burada oldukça yardımcı oldunuz.

Abi, benim tedirginliğim yorgun olan sisteme 400,00 TL verecek olmam ve ileride sorun çıkartma olasılığı.
Bir de internette baktığım zaman 400,00 TL'ye çok iyi sistemler de var.

Giriş seviyesi olarak belki alınabilecek bir sistemdi ama 2. el olması, fiyatının fazla olması kafamı kurcaladı.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2014, 23:17:40 »
hoporlorleri degistirirsin ses degisimi kesinlikle olur kablolarida degistirebilirsin ses kalitesi degisir ama sen isi ilerletcem dersen  yavaş yavaş para topladikca en kaliteli şeyleri al  ve herşeyi toplayinca montaji yaptir  ayni toplama bilgisiyar mantigi yani birden yapiyim dersen sahibindendeki 450 500 tl te satilan paketlerde bulursun kendini anfi takabilirsin hoporlor ile ama teyp orjinal kalicak degisen bisey olmiycak sen bilirsin yani
İsi ilerletmeye şimdilik gerek yok. Sesi çok açtığımda hoparlörler parçalanacak gibi kalitesiz bir ses vermese yeter.

Mesela şöyle anlatayım. Yeni Golf ve Octavia gibi olsun istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 12, 2014, 23:25:27 »
İsi ilerletmeye şimdilik gerek yok. Sesi çok açtığımda hoparlörler parçalanacak gibi kalitesiz bir ses vermese yeter.

Mesela şöyle anlatayım. Yeni Golf ve Octavia gibi olsun istiyorum.
kaliteli hoporlor taktir 4 tane gerekirse 50 kagit daha at kablo degistir guzel bisey olur pionerin bi tane serisi 75 tl idi kutunun icinde 2 tane var  100tl desek cifitine 4 tane taksan 200 tl, kablo 50tl dir en az  250 tl ee tabi bu işlerde işcilikte  var 50 de en az ona verirsin girme bence hocam bu işe zarar edersin :D  300 tl verdikten sonra sıkarsın dişini 500 tl 450 tl ye komple tesisat alirsin yaptirdigindan daha mantikli olur diye dusunuyorum kendin baglamayi biliyosan bilmem tabi akuden elektirik falan cekmek gerekiyor benim arkadas arabayi yıldız tornavida ile pişmaniye gibi ayikliyor   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 12, 2014, 23:34:14 »
kaliteli hoporlor taktir 4 tane gerekirse 50 kagit daha at kablo degistir guzel bisey olur pionerin bi tane serisi 75 tl idi kutunun icinde 2 tane var  100tl desek cifitine 4 tane taksan 200 tl, kablo 50tl dir en az  250 tl ee tabi bu işlerde işcilikte  var 50 de en az ona verirsin girme bence hocam bu işe zarar edersin :D  300 tl verdikten sonra sıkarsın dişini 500 tl 450 tl ye komple tesisat alirsin yaptirdigindan daha mantikli olur diye dusunuyorum kendin baglamayi biliyosan bilmem tabi akuden elektirik falan cekmek gerekiyor benim arkadas arabayi yıldız tornavida ile pişmaniye gibi ayikliyor   :D
Yani anlaşılan ucuza kapatamayacagız bu işi. [emoji4]

Sesi çok açınca resmen kuru gürültü yapıyor hoparlörler. Uzun yolda hakkaten yoruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2014, 23:39:53 »
Yani anlaşılan ucuza kapatamayacagız bu işi. [emoji4]

Sesi çok açınca resmen kuru gürültü yapıyor hoparlörler. Uzun yolda hakkaten yoruyor.
bizimkide degistir artik beni diyor  fakat benim butce suan musait degil motorun taksitleri var yeni motor dusunuyorum  belki seneye oynamaya baslarim ufaktan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2014, 23:43:03 »
bizimkide degistir artik beni diyor  fakat benim butce suan musait degil motorun taksitleri var yeni motor dusunuyorum  belki seneye oynamaya baslarim ufaktan
Bu kuru gürültü olayı Pioneer teyp taktırdıktan sonra oldu.

Orijinal teypte sesi çok acsam bile seste bozulma olmasına rağmen kafa ütülemiyordu. Sanki bir üst limit var da o limiti aşamıyor gibi.

Bu teypte öyle değil. Sesi çok açsam hoparlörler patlar hemen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2014, 23:45:02 »
Bu kuru gürültü olayı Pioneer teyp taktırdıktan sonra oldu.

Orijinal teypte sesi çok acsam bile seste bozulma olmasına rağmen kafa ütülemiyordu. Sanki bir üst limit var da o limiti aşamıyor gibi.

Bu teypte öyle değil. Sesi çok açsam hoparlörler patlar hemen..
teybin varsa hoporlor al farklilik olur bilmiyodum teybin oldugunu ama  kaliteli mi tesisat icin kullanilir mi bilmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 12, 2014, 23:49:22 »
teybin varsa hoporlor al farklilik olur bilmiyodum teybin oldugunu ama  kaliteli mi tesisat icin kullanilir mi bilmem
Modelini bilmiyorum. Ama Subwoofer ayarları falan var. Yarın bakar şöylerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 12, 2014, 23:52:22 »
Modelini bilmiyorum. Ama Subwoofer ayarları falan var. Yarın bakar şöylerim.
ben tam anlamiyorum bu işten ama araştir istersen veya yine buraya yaz yüksel abiye yardimci olan abiler sanada yardimci olcaktir :)