Gönderen Konu: toyota corolla verso d4d ne anlama geliyor hakkinda bilgi  (Okunma sayısı 6529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla Verso R1
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 153600
  • Model Yılı: '07
  • 24 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Dün arkadaslarla muhabbet ederken geldik toyotama vergisi algisina arkadasimda opel zafira 2,2 dizel bende toyota 2.2 dizel gelelim suna o bende vergiyi az ödüyor nedenine baktik benim arabamim motor hacmi onunkinden büyük 2231 cm3 tü sanirim... belli oldu neden fazla ödedigim sonra arkadasin birisi bir sey atti ortaya d4d motorlar rampada 4 ceker oluo buyüzden motor hacmi büyük fln mantikli olarak düsündügümüzde böyle bir teknoloji görmedim önden cekisli araba bir anda 4 ceker nasil olur... bu arkadasim panasonic teknik servisinde calisiyor ve idda edeyor toyotanin teyp ler panasonic bizde bu arabalarin teknik özellikler var böyle bir sey var 4 ceker oluyor fln... bu d4d ne anlama geliyor aciklamasini bilen arkadaslarim varsa lütfen yardim!!! :-\

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla verso d4d ne anlama geliyor hakkinda bilgi
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2014, 22:14:24 »
Radyo teyp panasonic marka dogru ama diger iddia yanliş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2014, 22:16:14 »
Merhaba, Panasonic servisi arkadasiniz durumu yanlis yorumladigi gibi iddia ederek palavrayi percinlemis.

D4-D "Direct Injection Four Diesel" yani Dort Silindir Direk Enjeksiyonlu Dizel anlamina geliyor.Burada belirtilen "dort" kismi onemli zira bu motor tipinin dort silindirli olup 2.2Lt. 220hp gucunde (1AD-FHV) varyasyonlari bile mevcut.

Bahsettiginiz Verso da 2231cc hacimli 1AD-FTV motor D-Cat olarakda adlandirilir ve 177hp gucunde kuvvetli bir motordur.

4x4 sistemine gelirsek, 4 ceker sistemleri genelde 2 ana sekilde uygulanir.

1-Manuel Kontrollu Transfer; bu yontemde arac icerisinden 2H,4H,4L konumlari vasitasi ile cekis hiz icin 2 ceker (2H) (genelde arka aksa), hiz icin 4 ceker (4H), agir arazi sartlari icin dusuk hiz 4 ceker (4L) secimleri yapilabilir.Secim manuel vites benzeri bir transfer kolu yada elektrik motoruna etki etmek uzere cevirmeli bir dugme ile yapilabilir.

2-Surekli 4 Ceker (AWD); Bu araclarin cok cesitli varyasyonlari vardir, basit bir mantikla bu araclarda 2 ceker secenegi bulunmaz.Cekis simetrik yada asimetrik (Subaru, Quattro gibi) olarak, yada viskoz kavramali transfer ile cekisin kuvvetli oldugu on yada arka aksa cesitli oranlarda dagitilabilir (Rav4 gibi).Bazi araclarda transfer icin Hi ve Low secenegi olabilir (Subaru Impreza 1.5R Manuel Vites gibi).

Sizin 2.2D4-D Verso aracinizda tek bir diferansiyel (onde) olmasi sebebi ile 4 ceker sistemi olmasi imkansizdir, ayrica aracin arka yuruyen aksam tasarimida buna uygun degildir.Arkadasiniz aracinizin cekise gore 4 ceker olabildigini iddia ettiginde Rav4 ile karistirabilecegini, iddiasini surdururse arka diferansiyel ve aks millerini gostermesini rica edin :)

Saygilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2014, 00:14:10 »
Aciklamaniz icin tsk ederim d4 cat 177 beygir ama benim arabam 136 beygir sahsen motor modifiye düsünmüyor degilim ama korkuyorum suan arabam 152500 km de almanyada parca bulmakta biraz zor sorun olan araba türkiyede yapilmis eskisehir de toyota servisine gittim parcalarin belcikadan geldigini söyledi ve belcikadan temin etmemi önerdi ne kadar dogru oldugu tartisilir burda toyota servisine gittigimde bilgi vermiyolar tek istedikleri ucuk miktarda para bu konuda da yardima ihtiyacim var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2014, 00:24:03 »
Merhabalar,

Dün arkadaslarla muhabbet ederken geldik toyotama vergisi algisina arkadasimda opel zafira 2,2 dizel bende toyota 2.2 dizel gelelim suna o bende vergiyi az ödüyor nedenine baktik benim arabamim motor hacmi onunkinden büyük 2231 cm3 tü sanirim... belli oldu neden fazla ödedigim sonra arkadasin birisi bir sey atti ortaya d4d motorlar rampada 4 ceker oluo buyüzden motor hacmi büyük fln mantikli olarak düsündügümüzde böyle bir teknoloji görmedim önden cekisli araba bir anda 4 ceker nasil olur... bu arkadasim panasonic teknik servisinde calisiyor ve idda edeyor toyotanin teyp ler panasonic bizde bu arabalarin teknik özellikler var böyle bir sey var 4 ceker oluyor fln... bu d4d ne anlama geliyor aciklamasini bilen arkadaslarim varsa lütfen yardim!!! :-\
Bence hemen iddiaya girin ve kazanın. Ben böylelerinden çok yedim içtim :)
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2014, 00:32:39 »
Toyota nin gizli bir ozelligi ortaya cikti d4x4 :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2014, 01:09:02 »
bu toyota neymis bende anlamadim Allahtan 3 aks oluo fln demedi koptum resmen ama su da bi gercek bu japonlardan korkulur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2014, 11:50:28 »
d4-D de d ler dingilin d si olabilir mi aytaç abi :))
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2014, 11:51:46 »
d4-D de d ler dingilin d si olabilir mi aytaç abi :))

Hmmm hiç aklıma gelmemişti. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2014, 13:39:08 »
Merhabalar,
  birisi bir sey atti ortaya d4d motorlar rampada 4 ceker oluo buyüzden motor hacmi büyük fln mantikli olarak düsündügümüzde böyle bir teknoloji görmedim önden cekisli araba... bu arkadasim panasonic teknik servisinde calisiyor ve idda edeyor toyotanin teyp ler panasonic
Selam;
 Toyota'nın bu 4 çeker olma olayından haberi var mıymış!? :)
Şaka bir yana d4d motorun 4 silindirli dizel olduğunu gösterir. Ama transmisyon başka bir şeydir ve çekişi  etkiler. Normalde önden çekişli olup gerektiğinde otomatik ya da manuel 4 çekere geçen araçlar vardır. Rav4 debelli model yılından sonra böyle bir sistem kullanıldı mesela, daha eskileri ise sürekli 4 çekerdi.
 Bazı araçlarında Panasonic ses sistemleri kullanmıştı Toyota.

Bu arada lütfen türkçe yazım konusunda biraz daha özen, teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2014, 14:05:35 »
Kusura bakmayin benim klavyem alman klavyesi uyarin icin tesekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2014, 18:42:10 »
Aciklamaniz icin tsk ederim d4 cat 177 beygir ama benim arabam 136 beygir sahsen motor modifiye düsünmüyor degilim ama korkuyorum suan arabam 152500 km de almanyada parca bulmakta biraz zor sorun olan araba türkiyede yapilmis eskisehir de toyota servisine gittim parcalarin belcikadan geldigini söyledi ve belcikadan temin etmemi önerdi ne kadar dogru oldugu tartisilir burda toyota servisine gittigimde bilgi vermiyolar tek istedikleri ucuk miktarda para bu konuda da yardima ihtiyacim var

Benim anlamadığım aracım dizel Dcat 2,2 diyorsunuz sonrada 177 hp değil 136 hp diyorsunuz.. Aynı araçtan mı bahsediliyor yoksa muhabbet esnasındamı zafira ile kıyaslandı?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2014, 21:00:38 »

Benim anlamadığım aracım dizel Dcat 2,2 diyorsunuz sonrada 177 hp değil 136 hp diyorsunuz.. Aynı araçtan mı bahsediliyor yoksa muhabbet esnasındamı zafira ile kıyaslandı?

Galiba orta da bir yanlis anlasilma oldu ben dedim ki d4d dogru  olan ise benim arabam 2.2 dizel ve 136 hp zafira ise 2.2 dizel 125 hp kiyaslama ödedigimiz vergiydi.

Tesekkür ederim

buda ruhsatim

3. Sayfa da en üste sag tarafta 100/3600 yaziyor 100 kw
2. Sayfa da en altin bir üstünde 3. satirda ise silindir hacmi yer aliyor.