Gönderen Konu: Kafanızı kaldırmadan havadaki bulutları görmek mi istiyorsunuz?  (Okunma sayısı 2298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
TCT den Yüksel abim ve Ogün abimin araçları görünce teşvik olduğum kil ve cila işlemini bugün yaptım. Evden indim arabayı çektim tam yıkayacam yağmur başladı kenara oturdum bekledim 1 saat yağmur dinene kadar :D İnat ettim bugün yapıcam diye :rofl: Neyseki yağmur dindi hava da eski haline döndü. Önce arabayı yıkadım. Daha sonra hızlıca kurulayıp zift katran çıkarıcıyla marşpiel ve kapılarda olan zift lekelerini çıkardım. Ardından tekrar yıkadım. Bu yıkamadan sonra kil uygulamasına geçeceğim için detaylı yıkama ve titiz bir kurulama yaptım. Sonra komşunun garajına çöktüm. Kil uygulaması için birkaç video izledim. Olay basit quick detaileri sıkıyosun bir fırt da kile sıkıyosun ki güzel kaysın. Kil kaymayı yavaşladıkça quicki sıka sıka bir bölümü geziyoruz. Sonra yüzeydeki quick kurumadan bezle kuruluyoruz. Bu şekilde tüm arabayı dolaştım.15:50 de başladığım kil uygulamasını 17:50 de tam 2 saatte bitirdim.Bembeyaz olan kil uygulamadan sonra baya grileşti. Kilden sonra biraz ara verdim Ogün abimin tavsiyesiyle. O arada yemek vb. ihtiyaçlarımı giderdim. :D Cilayla çıkar ancak dediğim tüm detaylar kille kayboldu gitti açıkçası ben bu kili çok sevdim :asikadam: Kullanmak isteyen herkese de tavsiye ederim. Quick detaileri 473 ml almıştım ama içinde şuan yok denecek kadar az kaldı. Ogün abi çok bol kullanma falan dedi ama elim alışkın olmadığı için nerdeyse hepsi bitti. Yüksel abiyle aynı yoldayız ve Ogün abinin nasıl o kadar az kullandığını anlayabilmiş değiliz :rofl:
 18:20 de elime cilayı süngeri aldım. Süngere sıka sıka kaportaya daireler çizerek uyguladım.Elim biraz yavaş olduğu için kaputtan girip arka tampondan çıkana kadar zaten kaput ve tavan hemen hemen bezle silip parlatma kıvamına gelmişti. Meraklı kalabalık komşularla sohbet de edince kıvamı tutturduk ve bezle güzelcene yine daireler çizerek cilayı sildim ve parlattım.En son arka tampondan çıkana kadar 19:15 oldu saat. Komşu geleceği için onun garajından çıkardım arabayı. Dışarıda da kapı içlerine vs. cila sürdüm. Onların kurumasını beklerken de camları silip parlattım. Ben camları silene kadar cila kurumuştu. Yine bezle olabildiğince daireler çizerek iç kısımları da parlattım.
Uygulamalarım sonunda çok mutlu oldum ve tatmin oldum. İlk uygulamama göre bana yeterli geldi açıkçası. Kilin yeterince kaygan ve pürüzsüz yaptığı boyaya bir de cila da yapınca sanki yumuşacık pürüzsüz oldu. Kaporta elimden daha hissiyatlı oldu açıkçası :rofl:
Yaşanan ilginç bir diyaloğu da ekleyeyim sonra fotğraflara geçelim.
Lojmandan bir abi geldi hayırdır arabayı mı satacaksın dedi. Ben de yoo nerden çıkardın onu dedim. Cila yapıyon ya dedi. Cila yapınca araba mı satılıyo dedim. Valla genelde öyle yapıyoz biz müşteriye güzel gözüksün diye dedi. Toplumun cila bakım temizlik anlayışı bu arkadaşlar  :D
İyi seyirler... :ptm: :ptm: :ilovetct:

İlk olarak arabamın tüm temizlik ve bakım ürünleri:

Ön plakanın arkasında kalan kısma da uygulayabilmek için plakayı söktüm.Onun için ekstra bir planım var zaten ;)

Uygulamalardan önceki aracın yüzeydeki su tutma kapasitesi

Tavanda yüzeysel olarak su tamamen kalıyor.

Kaputta birçok kahverengi nokta nokta kir gibi bişeyler vardı kilden sonra çıktılar.

Siyah difüzörün tarafında tamponun sivrilen bölgesinde siyah 1 cm boyutunda leke vardı sanırım çocuklar bisiklet lastiği falan sürtmüşler. Yıkamada çıkmıyordu ama kille çıktı çok rahat

Sağ çamurlukla kapının birleşimi burda aynadan akan suyun yaptığı leke vardı.Bir de çamurluğun üstünde ne olduğunu bilemediğim şeffamımsı lekeler vardı hepsini kil alıp götürdü :)

Araba da cila da beyaz olduğu için arabanın üstündeki cila katmanı pek belli olmuyor ama ben yine de koyayım.

Veee tüm işlemler bittikten sonrası. Gerçekten çok hoşuma gitti ve beni ileriye dönük motive etti. Açısını yakalayıp çekemedim ama arkada yazan AURİS yazısı tamponda net bir şekilde yansıyordu :D :asikadam:
Konu başlığıma da ilham kaynağı olan fotoğraf budur.

Arka amblemin kıyısında köşesinde kalan kirleri ne yaptıysam çıkaramamıştım ama bugün onlardan da kurtuldum :D

Kapı kolunun içindeki çiziklerden de kurtuldum

Devamı az sonra geliyor :D

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 23:09:43
Kapıda kapının yansıması :rofl:

Örgü telin örgüleri bile rahat seçilebiliyor.

Tampondaki iki beyaz nokta telefonun flaşı değil de plaka aydınlatma lambalarının yansısı

Kapı içinden de bir fotoğraf koyayım.

Servisten verilen eşantiyon koku. Benim hoşuma gittiği için size de göstermek istedim.
TOYOTA&BEŞİKTAŞ

Arabam çok güzel oldu ama resimden halimi anlayabilirsiniz. Dağılmasın diye jöle sürdüm saçlara ilk defa o bile dayanmadı :rofl: Kollarım ancak kendine geliyolar ama fazlasıyla deydi :D

Bugün kararımı verdim bu güzelliği bir jantla tamamlamalıyım buluşmaya gelen herkesten 5 TL yardım talep ediyorum muhterem cemaat
NOT: 12 yaş altı ücretsiz  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Kafanızı kaldırmadan havadaki bulutları görmek mi istiyorsunuz?
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2014, 23:24:56 »
Bu işlemden sonra evde ayna falan kullanmanıza gerek kalmaz. [emoji14]

Bu arada bende jant için Cuma günleri para toplamayı düşünüyorum. Bizim araba da kapak jantlı da. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2014, 23:27:03 »
Bu işlemden sonra evde ayna falan kullanmanıza gerek kalmaz. [emoji14]

Bu arada bende jant için Cuma günleri para toplamayı düşünüyorum. Bizim araba da kapak jantlı da. [emoji4]
arabayı cama yakın çektim camdan çıkıp bakıyoruz 4. kattan bile gösteriyo :P
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2014, 23:29:56 »
arabayı cama yakın çektim camdan çıkıp bakıyoruz 4. kattan bile gösteriyo :P
İyiymiş. Gerçi jantlar tırt olduktan sonra gösterse ne olur? [emoji14] ( Biraz kanayan yaraya tuz basmak gibi oldu bu da. [emoji4])

Şaka bir yana gerçekten verdiğiniz emeğin karşılığını sonuna kadar aldığınızı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2014, 23:30:17 »
Sonuç gayet iyi olmuş YASİN.

Quik Detailer bereketsiz ama can feda.  :D Bende de çok az kaldı, dert etme.

Başlangıcı yaptın, bir dahaki uygulaman çok daha iyi olacak.
Kilin faydasını görmene de sevindim. Gerçekten denildiği kadar var.

Bu akşam kendini fazla yorma, yat dinlen.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2014, 23:33:22 »
Sonuç gayet iyi olmuş YASİN.

Quik Detailer bereketsiz ama can feda.  :D Bende de çok az kaldı, dert etme.

Başlangıcı yaptın, bir dahaki uygulaman çok daha iyi olacak.
Kilin faydasını görmene de sevindim. Gerçekten denildiği kadar var.

Bu akşam kendini fazla yorma, yat dinlen.  :D

İkinci sefere daha iyisi olur abi
Ben arabanın tavanında bulutları tamponunda Auris yazısını görünce zaten oynayasım geldi oldu bu diye :rofl:
Şuan inanılmaz bir iç huzurum var :D
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2014, 23:42:57 »
eger ürünlerden memnun kaldınsa sevindim :) güzel titiz keyifli kullanmalar artık.sanırım çizikler açısından da memnın kaldın.bence gayet güzel olmuş eline koluna saglık.daha sonraki uygulamalarında dahada güzel olcak.ama şu haliyle bile fazlasıyla iyi bence.o görüntü hep teşvik ediyor zaten verdigin emege deydigini anlıyorsun. ;) maşallah nazar degmesin.

quik detayler yükselinde dedigi gibi candır.bereketsiz filan ama gerçekten birçok etkisini yaptıktan sonra görüyorsun.ben o ürünü çok tutumlu kullanıyorum cimrilik yapıyorum :D

tekrar hayırlı olsun bol bol yeticektir o cila diye düşünüyorum sana
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2014, 23:56:56 »
eger ürünlerden memnun kaldınsa sevindim :) güzel titiz keyifli kullanmalar artık.sanırım çizikler açısından da memnın kaldın.bence gayet güzel olmuş eline koluna saglık.daha sonraki uygulamalarında dahada güzel olcak.ama şu haliyle bile fazlasıyla iyi bence.o görüntü hep teşvik ediyor zaten verdigin emege deydigini anlıyorsun. ;) maşallah nazar degmesin.

quik detayler yükselinde dedigi gibi candır.bereketsiz filan ama gerçekten birçok etkisini yaptıktan sonra görüyorsun.ben o ürünü çok tutumlu kullanıyorum cimrilik yapıyorum :D

tekrar hayırlı olsun bol bol yeticektir o cila diye düşünüyorum sana
Birisi sulanıyodu cilama bugün bitince benimkine de yapayım falan dedi ben de anca yeter bu zaten bana dedim  :D öğrenciyiz harçlıkla zar zor bişeyler almışık muharrem abi ona sulanıyo >:(
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2014, 00:40:34 »
100 luk fışekle yapiyim deseydin elinde kalanlarla yapardin sana melzeme parasi cikardi :D sonuç çok iyi olmuş benide gaza getiriyosunuz böyle konularla :rofl:  yeni geldim istanbula bugun benzincide yikattim pisligi gitti biraz :D pazartesi detayli giriyorum arabaya koltuklari temizliycem   arabanin içi leş gibi kokuyor bundan sonra sigarada içmiycem içinde en kötü yani bu :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2014, 02:27:14 »
100 luk fışekle yapiyim deseydin elinde kalanlarla yapardin sana melzeme parasi cikardi :D sonuç çok iyi olmuş benide gaza getiriyosunuz böyle konularla :rofl:  yeni geldim istanbula bugun benzincide yikattim pisligi gitti biraz :D pazartesi detayli giriyorum arabaya koltuklari temizliycem   arabanin içi leş gibi kokuyor bundan sonra sigarada içmiycem içinde en kötü yani bu :D
Yukarıda da yazdım ya ben de Yüksel abiden gaza geldim yoksa verip parasını boyacıda veya serviste yaptıracaktım. Ama bu tabloyu görmek bir harika onu diyim. Hele o bulutlarla tamponda auris yazısı okumak bir harika dostum :D :asikadam:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2014, 02:30:46 »
Yukarıda da yazdım ya ben de Yüksel abiden gaza geldim yoksa verip parasını boyacıda veya serviste yaptıracaktım. Ama bu tabloyu görmek bir harika onu diyim. Hele o bulutlarla tamponda auris yazısı okumak bir harika dostum :D :asikadam:
bende yakinda bombayi patlaticam yari  gidip konuşmam lazim içini yapicam , cilada yaparim   motor yikama olayini araştiriyorum onuda yapcam :D prof makinam olaydi iyiydi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2014, 02:36:28 »
bende yakinda bombayi patlaticam yari  gidip konuşmam lazim içini yapicam , cilada yaparim   motor yikama olayini araştiriyorum onuda yapcam :D prof makinam olaydi iyiydi :(
prof makinada sana katılıyorum 5 megapikselle ne kadar zor oluyor ya tampondaki auris yazısını çekemedim ona yanıyorum >:( bi makina şart ya da z2 20.7 mp  :D

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2014, 02:37:48
bu arada motor yıkatma olayına dikkat et ya da sonax gibi bir yere ver yoksa soluğu saniyede alırsınız. Bize araç tesliminde kesinlikle motor yıkatma gibi bişey yaptırmayın dediler.Aynı şey sizin için de geçerlidir bence
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2014, 02:39:03 »
prof makinada sana katılıyorum 5 megapikselle ne kadar zor oluyor ya tampondaki auris yazısını çekemedim ona yanıyorum >:( bi makina şart ya da z2 20.7 mp  :D
note2 ile cekiyorum yine beni tatmin etmiyor profla bir kere cektim arkadasindi makina arabada pisti makinayla cekmis olalim diye cektik pazartesi olaydi iyi olcakti  ozelikle uygulama yaptiktan sonra  baya bir resim cekicektim uygulama sirasinda cekicem kendi konumda paylascam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2014, 21:28:06 »
Bugün pikniğe gittik birkaç fotoğraf çektim onları da ekleyeyim :)

R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2014, 21:36:09 »
başlangıç için fazlasıyla güzel maşallah.güzel güzel pisletin  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2014, 21:49:42 »
başlangıç için fazlasıyla güzel maşallah.güzel güzel pisletin  ;)
tişikkirlir  :D  :rofl: :rofl: :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 11, 2014, 00:33:23 »
Maşallah.

Fotoğrafta Alman menşeili ürünler gördüm, Sonax bence bir numara. Torpido spreyini kullanıyorum. Buradaki deneyip kullandığım her bir üründen daha üstün. Ambalaj üzerinde ne iddia ediyorsa tam yapıyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2014, 00:56:38 »
Maşallah.

Fotoğrafta Alman menşeili ürünler gördüm, Sonax bence bir numara. Torpido spreyini kullanıyorum. Buradaki deneyip kullandığım her bir üründen daha üstün. Ambalaj üzerinde ne iddia ediyorsa tam yapıyor.
Ürünlerde ona benzer bir ürünüm var zaten genel iç temizleyici torpidoya kumaşa vs kullanıyorum ben gri olan şişe
yeşil şişe de koltuğa döşemeye veya bagaja bişey döküldüğünde temizlik yapmak için aynı zamanda çok güzel kokusu da var. Onunla iç döşeme temizliği yapıcam yakında.Koltuklar biraz kirlendi.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2014, 09:07:41 »
Eline sağlık Yasin, kil gerçekten şaşırtıcı sonuçlar veriyor, sana o yüzden ilk etapta tavsiye etmiştik, kil+cila uygulamakla iyi ettin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.