Gönderen Konu: ae12 corolla hb sağ stop farı su alması  (Okunma sayısı 3233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
ae12 corolla hb sağ stop farı su alması
« : Ağustos 08, 2014, 21:11:53 »
Merhabalar arkadaşlar;
2005 model corolla hb aracimin sağ arka stop farindan yoğun yarışlarda içine 5cm yukseklikte su almaktadır. 5 cm yukseklik diyorum çünkü bu durum her gerçekleştiğinde bu miktarlarda doluyor ve bez yardimi ile suyu cekiyorum.Farı 1 ay önce cikartarak bakmış ve arkasındaki contayı değiştirmiştim. Fakat ayni şekilde bugünlerdeki yoğun yağışlarda yeniden ayni durum oluştu , stop farimda herhangibir kırık yoktur . Tahminlerim dogrultusunda birleşme yerlerinden su aldığını dusunmekteyim. Birde sag stop farı tam yerine oturmamaktadır. Bunun sebebi araç sag arkadan hasarlı olmasıdır. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Toyota Club Türkiye

ae12 corolla hb sağ stop farı su alması
« : Ağustos 08, 2014, 21:11:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: ae12 corolla hb sağ stop farı su alması
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2014, 21:15:01 »
Stopunuzun etrafını şefaf silikon ile geçin ve ayriyetten aracın kaportasına oturan yerde de bir contası olması gerekir onu da kontrol edin arka taraftanda su alıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: ae12 corolla hb sağ stop farı su alması
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2014, 21:28:24 »
Arkada bulunan contayi değiştirdim Tolga bey , benimde ilk şüpelendiğim yer orasi olmuştu ve çıkan conta da eskiydi. Fakat bu haftaki yoğun yağışlarda yeniden tekrarladı. Dediğiniz gibi sıvı conta yada şeffaf silikonla stopun etrafini kapatmayi düşünüyorum. Anlayamadigim konu herseferinde ayni miktarda dolmasi ve hafif yağışlarda bunu yapmamasıdır.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 14:39:21
Bugünkü yağan istanbul yağmurunda su almadi sag arka stop lambasi , belirttiğim gibi yoğun yağışlarda oluşan bir durum ve buna nasil bir çözüm bulacagimi bilmiyorum. Depo marka yan sanayi stoplar orjinali kadar iyi montaj oluyormu ? Bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini almak isterim. Birde aracim sağ arkadan darbeli olduğundan stop fari tam yerine oturmuyor .ilk sahibinde arkadan vurmuşlar ve sağ arka çamurluk yerkili serviste değişmiş .