Gönderen Konu: Tatil (Çanakkale, Bozcaada, Ayvalık)  (Okunma sayısı 2252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Tatil (Çanakkale, Bozcaada, Ayvalık)
« : Ağustos 08, 2014, 04:22:24 »
Merhabalar arkadaşlar.

Bu ayın 18'i gibi bir tatil planı oluşturdum. Şu anlık planım 3 günlük. Eğer tavsiyeler gelirse, tatili 6 güne kadar da uzatabilirim.

Rotayı;

1. gün ÇANAKKALE'de 1 gece konaklama,

2. gün BOZCAADA'da 1 gece konaklama,

3. gün AYVALIK'ta 1 gece konaklama olarak belirledim.

_____
Bu yerler haricinde, tecrübelerinize dayanarak ve alternatif olarak,

"Şuraya da git, mutlaka gezilip görülesi",
"Şurada şunu ye",
"Şurada şuna dikkat et" dediğiniz şeyler var mıdır ?

DİDİM'e bu yıl ŞUBAT ayında gitmiştim ve AYVALIK'tan DİDİM tarafına geçmeyi düşünüyorum fakat yapacağım yola değecek mi ? İşte o konuda biraz muallaktayım.

Tavsiyelerinize, tecrübelerinize açığım.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

Tatil (Çanakkale, Bozcaada, Ayvalık)
« : Ağustos 08, 2014, 04:22:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Tatil (Çanakkale, Bozcaada, Ayvalık)
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2014, 06:04:03 »
ben geçen kış bozcaada ya gittim enfesti, tam kafa dinlemelik yer, sessiz bir adaydı, 2-3 tane balık lokantası, muazzam keyif aldım, ama şimdi kalabalıktır oralar, ben olsam , akdenizle egeyi birleştiren , datça , marmaris, fethiye gibi yerlere yönelirdim, bahsettiğin yerler hafta sonu kaçamağı için güzel ama, 6 gün vakit varsa, akdenizide egeyide tatmak daha güzel olur.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2014, 08:02:27 »
Gideceginiz yerlerde zeytin ve yagi boldur, bos donmeyin. Bol bol da resim cekip paylasin
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2014, 09:15:32 »
Sarımsaklı plajına gidebilirsin Yüksel, geçen hafta oradaydım kumu ve denizi çok güzel, ancak dikkat et Çanakkale-Ayvalık arası polis noktası ve radar çok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2014, 09:45:00 »
Sarımsaklı plajına gidebilirsin Yüksel, geçen hafta oradaydım kumu ve denizi çok güzel, ancak dikkat et Çanakkale-Ayvalık arası polis noktası ve radar çok.

Geçen hafta ben de Ayvalık Sarımsaklı'daydım, tavsiye ederim. Genellikle suyu serin olurmuş benim şansıma çok sıcaktı. Yalnız gece gezmesinden pek keyif almadım, inanılmaz kalabalıktı adım atacak yer yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2014, 09:46:13 »
Geçen hafta ben de Ayvalık Sarımsaklı'daydım, tavsiye ederim. Genellikle suyu serin olurmuş benim şansıma çok sıcaktı. Yalnız gece gezmesinden pek keyif almadım, inanılmaz kalabalıktı adım atacak yer yoktu.

Aynen öyle özellikle bayrama denk gelen günlerde iğne atsan yere düşmüyordu özellikle geceleri.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2014, 12:33:41 »
Gideceğiniz bölgenin zeytini, zeytinyağı ve Bozcaada için söylüyorum şarabı meşhurdur.
Oralara gitmişken Assos'u mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Onun dışında Küçükkuyu civarlarında Yeşilyurt ve Adatepe köyü mutlaka görülmeli ve oradaki yerel ürünlerden alınmalıdır. Bozcaada'da 2 çeşit konaklama konsepti var. Birincisi dar ve şirin sokaklar içerisindeki taş ev pansiyonları, ikincisi merkezin 1-2 km ötesindeki çiftlik evleri. Curcunanın içinde olmak istiyorum diyorsanız birincisinde, kafa dinlemek istiyorum diyorsanız ikincisinde kalın.

O bölgede görülmesi gereken bir başka yer de Kaz Dağları milli parkıdır. Hasan Boğuldu, Sütüven şelalesi ve Eski Değirmen tam bir doğa harikası.

Uyarmam gereken tek konu, aracınızı dikkatli kullanıp, sağ sağlim evinize geri dönmenizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2014, 14:15:49 »
Şimdiden iyi tatiller.
3 günde hepsini gezilmeye çalışılırsa bence çok şey kaçırılır.
Bozcaada'da Ayazma plajı(adanın arkasında) gerçekten dünyada eşine az rastlanır kuma sahip bir plajdır. O plajda denize bakarken solda kalan bölgede de çok kullanılmayan, yine doğa harikası, deniz içi mercan setleri ile doğal havuz görünümünde bir yer vardır.
Yine adada reçel alınabilir ayrıca üzümü ve fermante edilmiş hali iyilerdendir her ne kadar bizim ada kadar olmasada. ;)
Dönüş için araçla önceden limana gelmekte fayda var, adada istemeden, fazladan kalınmak istenmiyorsa.
Tabi ahtapot ve bazı balıkları fena değildir.
Çanakkale'de Gelibolu tarafını anlatmama gerek yok, Türkiye'deki herkesin en az bir kez görmesi lazım, hatta gidip o çayırları, tepeleri, kumsalları dinlemesi. :(

Ayvalığı ise arkadaşlar yazmış zaten, geceleri hareketli, soğuk ve tatlı deniz dibi kaynakları ile eğlencelidir. Orada da TCT buluşması yapılmıştı.
Yine güzergahın sahil tarafında Assos değişik, hoş bir yerdir. Behramkale gezilebilir.
Yine yol üstünde, bir gün alabilecek Kaz(İda) dağı görülmesi gereken yerlerdendir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • toyota gibi adam
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2014, 22:48:05 »
ben Balıkesirli ve geliboluda yaşayan biri olarak çanakkalede eğer muharebe alanları ve şehitlikleri gezmeyecekseniz kalmanızın çok bir anlamı yok gerçi şehitlikler için kalacaksanız bile Eceabat yada geliboluda kalmak daha mantıklı. bozcaada çok keyifli ve güzel bir yerdir bence 2 gün bozcaada 2 gün asos 1 gün altınoluk ve bir gün ayvalık sarımsaklıda kalmayı tercih edebilirisiniz
 Arkadaşların belirttiği gibi kaz dağı hasan boğuldu, ayvalık şeytan sofrası, asos Behramkale görmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca Çanakkale Küçükkuyu yolu çok virajlı ve zor bir yoldur. dikkatli araç kullanınız.
Bekle hayat geliyoruz biz altımızda auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2014, 21:12:34 »
ben geçen kış bozcaada ya gittim enfesti, tam kafa dinlemelik yer, sessiz bir adaydı, 2-3 tane balık lokantası, muazzam keyif aldım, ama şimdi kalabalıktır oralar, ben olsam , akdenizle egeyi birleştiren , datça , marmaris, fethiye gibi yerlere yönelirdim, bahsettiğin yerler hafta sonu kaçamağı için güzel ama, 6 gün vakit varsa, akdenizide egeyide tatmak daha güzel olur.
Abi aslında vakitte sıkıntı yok ama DATÇA,MARMARİS taraflarına gidersek hem güzergah uzayacak hem de maliyet artacak.
BANDIRMA-MARMARİS 527 KM. Ki sadece MARMARİS'te kalmakla da olmaz.
 Ben bu 3-4 günlük turu 1.000 KM ile tamamlamayı düşünüyorum.

BOZCAADA tecrübeleri için teşekkürler. Nedense BOZCAADA'dan beklentiyi yüksek tutuyorum. Balıkçı lokantalarını ve denizi çok övüyorlar.

Gideceginiz yerlerde zeytin ve yagi boldur, bos donmeyin. Bol bol da resim cekip paylasin
Zeytin yağı stoğunu MAYIS ayında AKÇAY'dan yapmıştık Ahmet Bey.
Dediğiniz gibi zeytin ve mamülleri enfes.

Bol bol fotoğraf paylaşacağımdan şüpheniz olmasın.

Abi, MAYIS'ta SARIMSAKLI'daydım.
Küçük ve sıkıcı bir yer izlenimi yarattı. Fakat yine de sırf denizi için gitmeyi düşünüyorum.
Uyarı için teşekkürler abi. Ekonomi için 100'ü geçmeyi düşünmüyorum.  :lol:

En sevmediğim şey de kafa dinlemek için gidilen yerin bir keşmekeş olması.
Teşekkürler ELİF hanım.

Gideceğiniz bölgenin zeytini, zeytinyağı ve Bozcaada için söylüyorum şarabı meşhurdur.
Oralara gitmişken Assos'u mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Onun dışında Küçükkuyu civarlarında Yeşilyurt ve Adatepe köyü mutlaka görülmeli ve oradaki yerel ürünlerden alınmalıdır. Bozcaada'da 2 çeşit konaklama konsepti var. Birincisi dar ve şirin sokaklar içerisindeki taş ev pansiyonları, ikincisi merkezin 1-2 km ötesindeki çiftlik evleri. Curcunanın içinde olmak istiyorum diyorsanız birincisinde, kafa dinlemek istiyorum diyorsanız ikincisinde kalın.

O bölgede görülmesi gereken bir başka yer de Kaz Dağları milli parkıdır. Hasan Boğuldu, Sütüven şelalesi ve Eski Değirmen tam bir doğa harikası.

Uyarmam gereken tek konu, aracınızı dikkatli kullanıp, sağ sağlim evinize geri dönmenizdir.
Evet, BOZCAADA'nın şarabını tavsiye ediyorlar ENDER Bey.
ŞİRİNCE'deki gibi şarap fabrikaları varmış ve yılın bazı zamanları şarap fabrikalarına turlar düzenleniyormuş. Bir de o turlara denk gelirsek ne iyi olur.
ASSOS aklımdaydı, tavsiyeniz üzerine tekrar göz gezdireceğim.

Konaklamayı, kız arkadaşımla beraber otellerin kazık fiyatlarını boyket eden bir otelci olarak araçta yapacağız.

Tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Şimdiden iyi tatiller.
3 günde hepsini gezilmeye çalışılırsa bence çok şey kaçırılır.
Bozcaada'da Ayazma plajı(adanın arkasında) gerçekten dünyada eşine az rastlanır kuma sahip bir plajdır. O plajda denize bakarken solda kalan bölgede de çok kullanılmayan, yine doğa harikası, deniz içi mercan setleri ile doğal havuz görünümünde bir yer vardır.
Yine adada reçel alınabilir ayrıca üzümü ve fermante edilmiş hali iyilerdendir her ne kadar bizim ada kadar olmasada. ;)
Dönüş için araçla önceden limana gelmekte fayda var, adada istemeden, fazladan kalınmak istenmiyorsa.
Tabi ahtapot ve bazı balıkları fena değildir.
Çanakkale'de Gelibolu tarafını anlatmama gerek yok, Türkiye'deki herkesin en az bir kez görmesi lazım, hatta gidip o çayırları, tepeleri, kumsalları dinlemesi. :(

Ayvalığı ise arkadaşlar yazmış zaten, geceleri hareketli, soğuk ve tatlı deniz dibi kaynakları ile eğlencelidir. Orada da TCT buluşması yapılmıştı.
Yine güzergahın sahil tarafında Assos değişik, hoş bir yerdir. Behramkale gezilebilir.
Yine yol üstünde, bir gün alabilecek Kaz(İda) dağı görülmesi gereken yerlerdendir bence.
HAKAN Bey, zamanda çok sıkıntı olmadığı için yukarıdaki rotalarda birer günlük fazla konaklamalar yapılabilir.
Ki sizin tavsiyeniz üzerine BOZCAADA'da bir gün ekstra konaklamayı düşündüm.

BOZCAADA harici tavsiyeleriniz de hatrı sayılır. Yol güzergahım üzerinde olanlar gezilip görülebilir.

Çok teşekkür ederim.

ben Balıkesirli ve geliboluda yaşayan biri olarak çanakkalede eğer muharebe alanları ve şehitlikleri gezmeyecekseniz kalmanızın çok bir anlamı yok gerçi şehitlikler için kalacaksanız bile Eceabat yada geliboluda kalmak daha mantıklı. bozcaada çok keyifli ve güzel bir yerdir bence 2 gün bozcaada 2 gün asos 1 gün altınoluk ve bir gün ayvalık sarımsaklıda kalmayı tercih edebilirisiniz
 Arkadaşların belirttiği gibi kaz dağı hasan boğuldu, ayvalık şeytan sofrası, asos Behramkale görmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca Çanakkale Küçükkuyu yolu çok virajlı ve zor bir yoldur. dikkatli araç kullanınız.
AHMET Bey, ÇANAKKALE'de dayım ve halam var. İki yıl öncesine kadar da haftada bir gün iş amacıyla ÇANAKKALE'deydik.
Çok gezilecek yer yok da, ÇANAKKALE'nin o atmosferi, KORDON'u ve doğallığı nedense beni büyülemiştir.
E emir de büyük yerden gelince bir şey diyemedik maalesef. :)

ÇANAKKALE-KÜÇÜKKUYU arası dediğiniz gibi. MAYIS ayında AYVACIK tarafında yol çalışması vardı, umarım bitirebilmişlerdir.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2014, 11:27:24 »
Yuksel gecen Kurban bayrami ve bu Ramazan bayraminda Assos'taydim.Assos'ta Behramkale de Tasli Kosk pansiyon var, siddetle tavsiye ederim.Pansiyon sahibi Ali bey'e selamimi soylersen yardimci olacagina eminim.

Canakkale-Kucukkuyu arasi yol calismasi hala devam ediyordu biz donerken.

Sarimsakli, Sivriburun ve Kadirga koyu arasinda Kadirga koyunu begendim ama her ucu de kucuk bir Alanya olmus bence.Ayvacik yolu uzerinde stabilize bir sapakta Yesil Liman tabelasi gorursen usenmeden 2km asagiya in ve dogal plaj seninle.

Bozcaadaya gidersen Hanimeli restorant'a ugramani tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2014, 16:57:58 »
Yuksel gecen Kurban bayrami ve bu Ramazan bayraminda Assos'taydim.Assos'ta Behramkale de Tasli Kosk pansiyon var, siddetle tavsiye ederim.Pansiyon sahibi Ali bey'e selamimi soylersen yardimci olacagina eminim.

Canakkale-Kucukkuyu arasi yol calismasi hala devam ediyordu biz donerken.

Sarimsakli, Sivriburun ve Kadirga koyu arasinda Kadirga koyunu begendim ama her ucu de kucuk bir Alanya olmus bence.Ayvacik yolu uzerinde stabilize bir sapakta Yesil Liman tabelasi gorursen usenmeden 2km asagiya in ve dogal plaj seninle.

Bozcaadaya gidersen Hanimeli restorant'a ugramani tavsiye ederim.
Hepsini tek tek özenle not alıyorum.

Foursquare'dan mekan araştırmaları yapıyorum. Hanımeli'yi de ekledim.

Çok teşekkürler UFUK abim.
1.6 VVT-i