Merhabalar arkadaşlar.
Takdir edersiniz ki bugün Marmara bölgesine hatrı sayılır bir şekilde yağmur yağdı. Sonucunda şehirleri sel aldı, 1 can gitti.
Yağmur dindikten sonra pimpiriklik yaptım ve sanayiye giderek camın önündeki ızgaraları Muharrem usta ile birlikte söktük ve yıkamacıda tazyikli su ile yıkattım.
Yıkamacı, giderlere tazyikli suyu tutup, pislik aktıkça, "Bu ne yaa ? Arabanın içini su basacakmış" dedi.
Tahliye giderlerinden topak topak çamur aktı diyebilirim. 10 yılın pisliği var.
Sonuç olarak arabanın içine su girdiğinde perişan olacağıma, böyle yıkamacıya 2,50 TL vererek önlemimi almış oldum.
Bayram günü de bagaj fitilini sökerek, oradaki tahliye kısmını temizlemiştim, onun da fotoğraflarını koyayım.
Tahliye temizliğini şiddetle tavsiye ederim ve yapmak isteyenler için çook çook basit bir iş.
Fitili yerinden çıkardığımdaki manzara çok kötüydü. Çamurlar vıcık vıcık olmuş, hatta yapışkan bir hal almıştı. İleriki zamanlarda o bölgede pasa sebebiyet verebilirdi. Normal biz bezle sildim ve tertemiz oldu. Temiz halinin fotoğraflarını çekmedim ama az çok tahmin edersiniz.

Ön tahliye temizliğine gelince...
Sileceklerin civata kapaklarını söküyoruz.

İlk etapta siyah kaplamanın sağ ve sol tarafındaki klipslerini alıyoruz. Fitilde de bir kaç tane klips var.

Ardından silecekleri 12 anahtar ile kolay bir şekilde söküyoruz.

Basınçlı tabanca ile fotoğrafta görünen deliğe tazyikli suyu tutulduğu zaman, kirler ön çamurluk arkalarından komple aşağıya iniyor.