Gönderen Konu: Radar Uyarısı Yoksa Ceza da yok  (Okunma sayısı 1108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Radar Uyarısı Yoksa Ceza da yok
« : Ağustos 07, 2014, 15:40:40 »
Yargıtay, "uyarıcı levha olmadan radarla hız kontrolü yapılamaz" şeklinde karar verdi arkadaşlar biliyorsunuz yine de hatırlatmak istedim. Gerekçe, devletin sürücülere tuzak kuramayacağı.

İtiraz edenler olabilir, bence bu yargı kararı yerinde olmuş çünkü bu işi trafik emniyetinden çok para işine çevirdiler. Olası itirazlarda dayanak olarak gösterilebilir.

http://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=16275

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

Radar Uyarısı Yoksa Ceza da yok
« : Ağustos 07, 2014, 15:40:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Radar Uyarısı Yoksa Ceza da yok
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2014, 16:39:26 »
bu çok iyi oldu. merzifonda 3 yol var ve sırayla hepsinde bekliyorlardı. hız yaptığım için değil ama insan tedirgin oluyor.  yok yere insanların canını sıkıyorlar.

tabiki bir direk biraz harç yapıp hız tabelası koymak zor bişey değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2014, 20:35:27 »
bu çok iyi oldu. merzifonda 3 yol var ve sırayla hepsinde bekliyorlardı. hız yaptığım için değil ama insan tedirgin oluyor.  yok yere insanların canını sıkıyorlar.
tabiki bir direk biraz harç yapıp hız tabelası koymak zor bişey değil :) 

Amasyadan Merzifon'a giderken köprüden aşağı Samsun İstanbul yoluna inince soğancıların hemen arkasında her sabah radar dururdu.
Radar'ı geçtikten sonra da Samsun yönüne doğru giden fıstık yeşili bir O 403 otobüs ve onun Pala bıyıklı kaptanını görürdüm hep :)
Tabela genelde seyyar olanını kullanıyorlar sol ya da sağ tarafa bir tane koyarlar şansına görürsen eyvallah yoksa direkt radara giriyorsun.
Karabük-Gerede arasında Karabükteki tünele yaklaşmadan bir köyde sürekli radar dururdu.90 ile giderken tabelada 70 km uyarısı karşınıza çıkıyor.Tam 70'e adapte olmuşken radar tam 50 km tabelasının 10 m ötesinde bekleyip 70'den 50'ye düşmene fırsat bırakmadan %100 tuzak kurulmuş oluyordu.Bu şekilde ilerlerken de istemeden de olsa cezayı yemiş oluyor sürücüler.
Tuzak diye ben buna derim.
Son olarak bir de Abant tarafından Bolu'ya girerken Reno 12'nin içine radar kurmuş pusuya düşürüyordular sürücüleri....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2014, 20:43:28 »
Özcan Bey selamlar, ben de Safranbolu'da ikamet ediyorum, sık sık şehirdışına çıkıyorum. Dediğiniz tünelden ben 90 la geçerim, şükür şimdiye kadar bir ceza gelmedi, ama tam olarak nerede bu radar? Ankara istikametindeki yolda mı? yoksa Karabük istikametindeki tünel öncesi mi?

Amasyadan Merzifon'a giderken köprüden aşağı Samsun İstanbul yoluna inince soğancıların hemen arkasında her sabah radar dururdu.
Radar'ı geçtikten sonra da Samsun yönüne doğru giden fıstık yeşili bir O 403 otobüs ve onun Pala bıyıklı kaptanını görürdüm hep :)
Tabela genelde seyyar olanını kullanıyorlar sol ya da sağ tarafa bir tane koyarlar şansına görürsen eyvallah yoksa direkt radara giriyorsun.
Karabük-Gerede arasında Karabükteki tünele yaklaşmadan bir köyde sürekli radar dururdu.90 ile giderken tabelada 70 km uyarısı karşınıza çıkıyor.Tam 70'e adapte olmuşken radar tam 50 km tabelasının 10 m ötesinde bekleyip 70'den 50'ye düşmene fırsat bırakmadan %100 tuzak kurulmuş oluyordu.Bu şekilde ilerlerken de istemeden de olsa cezayı yemiş oluyor sürücüler.
Tuzak diye ben buna derim.
Son olarak bir de Abant tarafından Bolu'ya girerken Reno 12'nin içine radar kurmuş pusuya düşürüyordular sürücüleri....

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 20:44:15
Bu arada tekrar hatırlatayım, gecedir diye radar olmaz demeyin oluyor, Kayseri-Ankara arasında en az 3 radar ve çevirme noktası gördüm.
Özellikle ışıklı yerlerde oluyor radarlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1600
  • Model Yılı: '14
  • 28 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2014, 21:16:27 »
bundan yaklaşık 10 yıl önce, 56 ile ceza yemiştik babamla pazara gidiyorduk sabah saati, sergi açacağız acelemiz olmasına rağmen yolüstü bir köyden geçerken yavaşladık hem kendi güvenliğimiz hem başkalarının güvenliği için. babam o zaman demişti bari bir uyarı koysaydınız devlet vatandaşa tuzak mı kurar diye polisin sırıtışını hala hatırlıyorum olur mu öyle şey o zaman yavaşlarsınız diye. biz zaten yavaşladık da polisin günlük kotasına denk gelmişiz belli. evet tuzak kuruyorlar.
2014 Toyota Auris 1.4 D-4D Advance Skypack

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2014, 13:54:58 »
Mutlu bey yerini tam olarak hatırlamıyorum ama Gerede yönünde giderken tünele gelmeden bir yerdeydi o zamanlar.Bazen de Karabük sanayisine varmadan radar oluyordu ve çevirmeyi de sanayi kavşağında yapıyordular.
Sonuç olarak o yol,burada yasak olmasına rağmen yazmak zorundayım ama 120 km/h'den sonra tehlikeli.
Peki neden?
Birincisi zemin yapısı yeni asfalta rağmen düzgün değil
İkincisi yol üstünde  çok sayıda köy olmasından dolayı evcil,ormanlık alan olması sebebiyle de fazlaca yaban hayvanının yola çıkma ihtimali çok yüksek.
Karabük'e giderken Kemikli rampası yakınında kocaman bir tilki çarptı bana.Yine Karabük yönünde ilerlerken bahçenin birinden Köpek fırladı.Aracımın ekstra güvenlik ekipmanları sayesinde kaza yapmadan kurtuldum.Yolcular alkışlamıştılar beni :D Ve Eskipazar ilçesi girişinde de 5-6 yavrulu domuz sürüsü çıkmıştı karşıma.
Sonuç olarak Karabük-Samsun yolu arası sıkıntılı bir yol ve hız yapmamak en akıllıcası ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2002 Corolla hb 1.6 sol [18 AR 805]
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 16, 2014, 16:52:07 »
benim bildiğim kadarı ile radar levhasının zorunluluğu kaldırıldı geçtiğimiz yıllarda. Artık hiçbir yere konmuyor. Olması gerekende bu. Çoğu avrupa (örnek gösterilir ya hep) ülkesinde de durum bu şekilde.

Şahsen dürüst olalım hepimiz, bende dahil, çoğumuz radar levhasını görene kadar hız limitlerinin üstünde gideriz. Radar levhasını görünce hemen frene bas yavaşla. Halbuki, kendimizi, ailemizi, arkadaşlarımızı, diğer sürücüleri vs tehlikeye atıyoruz fakat farkında değiliz.

Bu sisteme engel olmak yerine destek vermeliyiz diye düşünüyorum. Yoksa bende dahil yollarda 140 - 150 nin altında kesinlikle gitmem - gitmeyiz.
Şuanda --> 2002 Corolla hb 1.6 sol siyah [18 AR 805]
- 1998 Renault twingo [18 AV 380]
- 1988 Tofaş Doğan [18 AT 005]
- 1975 Tofaş Murat 124 [15 DY 823]