Gönderen Konu: yıllardır gizli gizli yanaştı sokuldu...geliyorum dedi kimse dikkate almadı ...  (Okunma sayısı 1980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
yıllardır gizli gizli yanaştı sokuldu...geliyorum dedi kimse dikkate almadı ...halen üç maymunu oynuyoruz...

http://www.zaman.com.tr/gundem_ayni-mahalleden-bonzaiye-3-kurban_2236235.html

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Gulben ergenin programında da bonzai şarkısını çalıp oynamışlar videosu var .Ne beklenir ki böyle bir toplumdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Devlet biraz geç uyandı, baskınlar yapılıyor ancak her tarafı sarmış yazık gencecik çocuklarımıza. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Yazık ki ne yazık. Ölenlerin çoğuyla ben yaşıtım. Arkadaş kurbanı oluyolar deniyor ya işi direk arkadaşa itip kurtuluyolar. Ama bence bu işin merkezinde aile var. Aile ortamında muhabbet sevgi saygı bağları kuvvetli olursa çocuk dışarıya değil aileye yönelir. Aileye yönelen çocuğun bu tarz işlere bulaşacağını sanmıyorum. Aile ortamı güzel olan bir çocuk akşamları dışarıda takılmak yerine eve gideyim diye düşünür. Çocuk dışarıda ne kadar çok kalırsa bu tarz şeylerle karşılaşma sıklığı artacak ve ister istemez bir gün ona da bulaşacak.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Kullanlarin yaşi kucuk oldugu için bende ayni yaştayim bizim buralardada kullanan çok malesef sadece onu kullanmiyorlar başka şeylerde kullaniyorlardi  şimdi bu melet çikti sanki sigara alir gibi aliyor millet nereden nasil buluyorlar bilmiyorum  çok yakin olmasada okuldan veya semten tanidigim çogu kişi kullaniyor  yazik okul tuvaletinde sigaraya sarip çeken bile gordüm
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
devlet göz yummasa bunların hiçbiri olmaz. işin ucunda büyük paralar var. yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. dünyanın çoğu ülkesinde böyledir. göstermelik birkaç operasyon yaparlar, siz de narkotik iyi çalışıyor sanarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
devletle alakası olan bir durum değil. tamamen ailelerin sahip çıkamaması. benim işim öğrenciyle olduğu için gayet iyi biliyorum. 10 ile 15 yaş arası çocuklar benim mesaimden fazla dışarılarda geziyorlar. parklarda ne yaptıkları belli değil. aileleriyle samimi olduklarımın çocuklarına ben bile müdahele edebiliyorum kimi zaman. dükkanımı sabah 6:30 açıyorum akşam 21:00 kadar. özellikle anası babası çalışan insanlar çocuklarından bi haberler. çocuğumun arkadaşı kim, kimlerle takılıyor, okuldan sonra nereye gidiyor, hatta okula gidiyor mu. öncelikle bunları halletmek gerek. yetkilileri suçlamak en kolayı.
allah ölenlerin ailesine kolaylık versin. zor bir durum. ders almak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Bi zamanlar aynı muhabbet kaçak sigara için yapılıyordu.. Ülkeye girişini engelleyemiyorsan eğer satışını hiç engelleyemezsin...

Yılanın başı küçükken ezilir..

Sadece bonzai için değil; kaçak sigara, kaçak mazot, kaçak içki, uyuşturucunun her türlüsü (ki yıllardır pkknın geçim kaynağı diye lanse edilir) bunlara en başından çözüm bulmak lazım..

Eğitim şart...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
dostlar biz bu konu ile alakalı olarak heeh hemen hergün haber yapıyoruz zaten.yıllardır bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz ama yaptığınız haberler bazen etkili olmuyor bazen istenilen yerlere ulaşamıyor ....siz değerli dostlardan bu tür haberleri çocuk istismaları ile alakalı haberleri abartıya kaçmadan moral bozamadan sadece tehlikeye dikkat çekmek adına facebookta yada üye olduğunuz diğer formlarda paylaşım okunmasını bilgi edilmesini sağlamanızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
dostlar biz bu konu ile alakalı olarak heeh hemen hergün haber yapıyoruz zaten.yıllardır bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz ama yaptığınız haberler bazen etkili olmuyor bazen istenilen yerlere ulaşamıyor ....siz değerli dostlardan bu tür haberleri çocuk istismaları ile alakalı haberleri abartıya kaçmadan moral bozamadan sadece tehlikeye dikkat çekmek adına facebookta yada üye olduğunuz diğer formlarda paylaşım okunmasını bilgi edilmesini sağlamanızdır.

Ülkede o kadar çok hızlı günden değişiyor ki Seydi bey  facede belli konular üzerine sürekli paylaşım yapıyorum kendi adıma ama ülkemiz insanı bi yönde sivrilmeye başlayınca ya pararel oluyor ya çapulcu. Olaylara ve insanlara  bakış açımız verdiğimiz değerler o kadar azaldı ki anlatılamaz..

Doğuda şehit olan askerimizin haberi 15 sn sürerken ana haberde mankenlerin evlilikleri yada siyasetçilerin il ziyaretleri daha çok yer tutuyor. Ülkenin başından Soma gibi bir felaket geçip 301 can vermişiz hiç bi yerde adı geçmezken damdır dambır seçim arabaları gezmeye başladı bile..

Sindirilme mi dersiniz vurdurmduymaz mı bilmem ama Türk halkı yıllardır süregelen birlik beraberliğini /bütünlüğünü kaybetti. Bununla beraber parçalanmalar bölünmeler başladı. Sonumuz hayrolsun..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
devletle alakası olan bir durum değil. tamamen ailelerin sahip çıkamaması. benim işim öğrenciyle olduğu için gayet iyi biliyorum. 10 ile 15 yaş arası çocuklar benim mesaimden fazla dışarılarda geziyorlar. parklarda ne yaptıkları belli değil. aileleriyle samimi olduklarımın çocuklarına ben bile müdahele edebiliyorum kimi zaman. dükkanımı sabah 6:30 açıyorum akşam 21:00 kadar. özellikle anası babası çalışan insanlar çocuklarından bi haberler. çocuğumun arkadaşı kim, kimlerle takılıyor, okuldan sonra nereye gidiyor, hatta okula gidiyor mu. öncelikle bunları halletmek gerek. yetkilileri suçlamak en kolayı.
allah ölenlerin ailesine kolaylık versin. zor bir durum. ders almak lazım.

sadece çocuklar ölmüyor. yasalara göre 25 yaşını dolduran bireye zaten ailesi bakmakla yükümlü değil. belirli yaş üstü insanlar kendi sorumluğundalar. ayrıca çocuklarınızı eğitim vermediğiniz sürece mutlaka dolaylı olarak önüne gelmesini engelleyemezsiniz.

devleti korumaktan vazgeçin artık, devlet sizi korumak için var, milyon dolarları cebe indirenler ile aynı camide saf tutmak için değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
tamamen aile terbiyesi ile ilgili bir sıkıntı. çocuk o noktaya gelene kadar neredeydi bu aileler. 25 yaşındaki bir insan pat diye yarın öbür gün bağımlılık yapıcı bir madde kullanmaya başlamaz. bunun bir gelişim süreci vardır. bu sürecin başlamasına sebebiyet veren ailenin vermiş olduğu terbiye ve ahlak noktasındaki eksikliğidir(evsizler gibi bazı istisnalar hariç). başı boş bırakmadır. devlet şuanda aktif olarak dört bakanlığı ile birlikte ortak bir operasyon yürütmektedir. içişleri bakanlığı, sağlık bakanlığı, aile ve sosyal politikalar bakanlığı, adalet bakanlığı. ben devlet için üzerime düşen görevi yapacağım, devlette benim için üzerine düşen görevi yapacak. suç yetkililerde demeden önce herkes kendine bakacak. aileler içinde özellikle ahlaki eğitim artmadığı sürece maalesef bu ve buna benzer sıkıntılı durumlar oluşmaya devam edecektir.
allah ailelerine sabırlar versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
dediğiniz gibi bilinçli ve aile yapısında sorun olmayan insanlar zaten kullanmıyor. burada bir sıkıntı yok. bu tuzaklara en çok ailesi ile arası bozuk olan veya depresyonda olan kişiler düşüyor. yeni bir arayış içinde olanlar da var. o kişilerin de kullanmasını engellemek için ülkeye sokmamak gerek fakat böyle bir durum mevcut dünya düzeninde yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
inşallah şu yada bu şekilde uyuşturucu illetinden kurtuluruz mübarek cuma gübü dua niyetine geçsin ...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
inşallah şu yada bu şekilde uyuşturucu illetinden kurtuluruz mübarek cuma gübü dua niyetine geçsin ...:)

Uyuşturucu dünyada çok büyük bir pazar maalesef kökünü kazımak imkansız,bunun yerine  çocuklarımızı doğru yetiştirip, iyi bilinçlendirmeliyiz, doğru arkadaş ortamları da yakalandığı takdirde bu illetten kurtuluruz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
dün gece yatsıdan dönerken kaldırımda oturmuş iki çocuk gördüm. 14 bilemedin 15 yaşındalar. bizim mahalleden biliyorum veletleri. dedim oğlum ne işiniz var bu saatte dışarıda. abi muhabbet ediyoruz dediler. çekirdekle içecek almışlar, fonda da arabesk bir müzik diğerinin elinde de telefon facebook takılıyorlar.
çocuklar severler beni hepsi de tanır kırtasiyeci abileriyim ben onların selamı eksik etmezler. o sebepten sözümde geçer. dedim önünüzdeki çekirdekler  bitine evinize gidin oyalanmayın.
şimdi baktığımız zaman herhangi bir sıkıntı yok gibi. iki arkadaş. çekirdek. birer içecek. oturmuşlar sohbet ediyorlar. işte bu yaşlardan başlıyor sıkıntı. gizli gizli demiş ya işte başlığı açan. budur olay. sen daha bu yaşlardan hatta daha evvel olması lazım terbiyeyi ahlakı vermezsen bir kaç yıl sonra 10:30 11:00 olan saat olur sana gece 00:00 01:00. iki yıl sonra da o içecekler olur sana bira-alkol. çerezle devam sigara cabası onu saymıyorum zaten. çünkü arkadaş çevrelerinden bunları görecekler. zaten ergenler arasında sigara ve alkol büyüklük göstergesidir. sigara içen bir ergen diğerlerinden kendini üstün tutar. o artık büyümüştür! artık sigara falanda geçti. o çok standart oldu çocuklar arasında. artık alkol ve bağımlılık yapan maddeler var. sen içmiyor musun. kullanmıyor musun. hemen seni ezip dışlarlar. e çocuğun ahlakı zayıfsa işte tam o ara onlara katılır. onlarla takılabilmek için, kopmamak için.
ben çok iyi hatırlıyorum. abimde var benim. bizim sokaktan geliş saatimiz akşam ezanıydı. anam derdi ki akşam ezanı okudu mu evde olacaksınız. hadi kışın hava şartları gündüzün kısa olması vs. çok fazla dışarı çıkmazdık ama özellikle yazın çok koyardı bize. hemen ağlardık falan. anne bir saat daha bir saat daha diye. anam katiyen izin vermezdi. bakıyorsun arkadaşlarımız oyun oynuyor sen onlardan ayrılıyorsun. hoş olmuyor çocuk için. yani görünen öyle. tam bu noktada ana derse ki "azıcık daha oyna da gel madem" bu olmaz işte. daha sonradan önüne geçemeyeceğin bir akıntıya sebebiyet vermiş olursun.
ben aile hayatını, ailenin verdiği eğitimi-terbiyeyi-ahlakı çok önemsiyorum. bir çocuğa ahlakı-terbiyeyi/ahlaksızlığı-terbiyesizliği ebeveyn verir. ne okul ne hoca. yalnızca aile. okuldur hocadır diğer büyüklerdir ancak ailenin verdiğinin üzerine inşa ederler. tutarsa. çocuğun mayasında ne varsa ona devam edecektir.
allah ailelerimizin bilinçlenmesini nasip etsin. çocuklarına sahip çıkan ebeveynler olmamızı nasip etsin. amin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar,

Konu toplum açısından oldukça ciddi olduğu için, ben de naçizane fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Biraz uzun bir yazı olabilir. hakkınızı helal edin.

Şimdi soru şu : Bir insan neden alkole veya uyuşturucuya yönelir ?

bunun objektif veya subjektif bir çok sebepleri var, ben fikirlerimi kısaca özetlemeye çalışacağım.

1 - AİLE : İç huzurun bir türlü sağlanamadığı, anne-babanın sürekli kavga ettiği, yoğun alkol kullanımının verdiği huzursuzluklar, aile içi şiddet, ekonomik sıkıntıların...vs sürekli olarak yaşandığı bir aile ortamında yetişen çocuk bir müddet sonra aileden uzaklaşmaya başlar. Kendi problemleriyle başları yeterince meşgul olan anne-baba bu uzaklaşmayı farkedemez. Çocuk ise kendisine, tüm bunları unutturabilecek bir dünya aramaktadır. Yan binada oturan, mutlu mesut yaşayan ünv. öğrencisi komşu çocuğunun onun dünyasında yeri yoktur çünkü  aynı dünyada değillerdir. Asla kendisini anlamayacağını düşünür. Ve kendini kendisi gibi yaşayan insanların arasına atar. Toplumdan soyutlanmıştır artık ve düşmanlık başlar. Kendi dünyasını paylaşabileceği insanlar bunlardır. Ama paylaşmaktan öte bunları kısa süreliğine de olsa tamamen unutturacak, hayatta hiç tatmadığı mutluluk patlamasını yaşatacak daha uç seçenekler de vardır. Zaten buna tüm psikolojisiyle buna hazır olan genç bunları denemekten fazla imtina etmez ve maalesef uyuşturucuyla tanışır. Başta herşey çok güzeldir. Çok işe yaramıştır. Bu ikinci, üçüncü ve sonraki denemeleri beraberinde getirir ve aile içi sıkıntılarından uzaklaşmak amacıyla yola çıkan genç, kendini yolun sonunda bir uyuşturucu bağımlısı olarak bulur.

2 - SOSYAL ÇEVRE : Şimdi bu durumda, kişinin öz güvenle ilgili ciddi sıkıntısı vardır ama o konuya girmeyeceğim. Genellikle kemikleşmik arkadaş çevresinde, üniversite gibi sosyal ilişkilerin yoğun olduğu arkadaş ortamlarında, cemiyet hayatlarında veya buna benzer çevrelerde görülür. Kişi 2 sebepten yönelir. Birincisi merak (daha az görülür), ikincisi kendini arkadaş ortamına kabul ettirebilme şartı. Daha doğrusu dışlanma korkusu.
Merak olayını fazla irdelemeye gerek yok, adı üstünde. Bir kullanayım nasıl bir şeymiş, sonra bir daha denemem diye başlanır, bir kere daha bu son olsun denir. ama son olmaz devam edilir çünkü artık bağımlı olmuştur. İkincisinde karşımızda daha bilinçli bir tip vardır. Karşısında duran tehlikenin farkındadır. Önce reddeder, kullanmamakta direnir, ama bir yandan da içinde bulunmak istediği gruptan koptuğunu hissetmesi, dışlanma korkusu, aşağılanma korkusu (çocuk muamelesi yapılması gibi), rüştünü ispat etme güdüsü gibi bir çok sebep devreye girerek kişide çok yoğun bir baskı oluşturur. kullanan arkadaşlarını da görüyordur ve daha kimse ölmemiştir ve hayatlarına devam ediyordur. Böylece kendini madde kullanımına hazırlamaya başlar, daha doğrusu kendini kandırmaya. (özgüvenle ilgili sıkıntıları bu tarz kişiler için söylemiştim.) Yine öyle bir günde, artık direnci kırılmış olan genç teklif edilen maddeyi kullanmaya hazırdır, ve bir defacık da olsa deneyecektir. Ama süreç aynı şekilde işler. Bir, iki,üç....artık bağımlıdır.

Şimdi bu maddeler çeşitli olabilir, alkol farklı bir konu. Yukarıda daha çok uyuşturucu madde odaklı yazdım. Her keseye göre, her türde var. Bonzai denen maddenin sigara fiyatında olduğunu söylüyorlar. Yani temin edilebilirliği çok yüksek.

Bir de işin güvenlik tarafı var tabii, cezaların caydırıcı olmaması, bu sektörü her daim dinamik tutuyor.

Şunu da belirteyim, yukarıdaki şartların gerçekleştiği durumları yaşayan herkes uyuşturucu bağımlısı olur diye bir şart yok elbet. Problemlerle başa çıkabilme yeteneği herkese göre değişir. Bunları gayet kolay aşabilen selim insanlarda var ve çok şükür ki çoğunlukta.

Bir şeye daha değineyim, bir de suça, yasak olana, tehlikeli olana genetik olarak meyilli insanlar vardır ve bu da farklı bir konudur. Buna da fazla girmeyeceğim.

Ve son olarak, Allah herkesi bu tarz illetlerden korusun diyorum ve son sözümü Yunus suresi 100.ayeti ile bitirmek istiyorum.

"Allah, aklını kullanmayanların üstüne pislik yağdırır".