Gönderen Konu: Ford Focus Katalitik Konvertör  (Okunma sayısı 1600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ford Focus Katalitik Konvertör
« : Ağustos 06, 2014, 17:03:05 »
Merhabalar. Forumda katalizör başlığı altında konular var ama çok eski olduğu için yeni bir konu açayım dedim. İş yerinde bir arkadaşta 2009 model dizel focus var ve motor arızası yaşadı. Otokoç servise araç çekildiğinde katalitik konvertör tıkanması sorunu olduğunu ve temizlenemiycek durumdaysa işçilik hariç yaklaşık 6 bin tl masraf olacağını belirtmişler. Hatta Passatlarda falan bu tutar 15 bini buluyormuş.

Benim aklım ilk önce almadı ancak hafif bir araştırmayla baya pahalı bir parça olduğunu anladım. Sanırım bu euro dizeller için geliştirilen bir sistemmiş. Focuslarda DPF olarak geçiyor. Acaba toyota araçlarda böyle bir sistem var mı? Varsa tıkanmaması için nelere dikkat edilmeli merak ettim doğrusu.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Toyota Club Türkiye

Ford Focus Katalitik Konvertör
« : Ağustos 06, 2014, 17:03:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford Focus Katalitik Konvertör
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2014, 18:15:19 »
tuna bey aracınızın modeline bağlı olarak dpf olabilir de olmayabilir de. bu durumu satın aldığınız bayiden ya da araç etiketindeki numaradan üretim kayıtlarına erişerek ulaşabilirsiniz.

dpf'li araçlar için dikkat edilmesi gereken hususları kullanıcı el kitabınızda bulabileceğinizi düşünüyorum. en azından sistemin kendini nasıl temizlediğini bilmenizde fayda var ki sonra panik yaşamayın.