0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gelmek çok istiyorum fakat ameliyatim var insallah yine başka buyuk bir bulusma olursa boyle gelicem
o zaman ben senin ameliyatına geleyim hocaya yardımcı olurum işi öğrenirim azıcık hem ileride lazım olur
Aslında olayın temeli gene ülkemizdeki yıllardır kıralamayan Alman hayranlığı bi de üstüne alamancılar geliyolar almanya üretimi arabalarla halk etkileniyor tabi. Tutup da japonyadan kimse bir corolla altisle gelmiyor veya camryle gelmiyor gelse bile az olduğu için doğal olarak da toplum alman araçlarına sempati duyuyor. Benim lafım aracının özelliklerini bilmeyen veya kullanmayanlara değil mesela benim babam nasılsa aynı işi görecek ve ben dijital klimadan vs anlamam diye comfort model aldı ve de hep öyleydi hiç full donanımlı bir arabaya binmedi. Dediğim şu benim açıkça anlatayım hala anlamayanlar vararacın ruhsatında bile yazıyor comfor elegant vs diye neden bunu alman araçlarındaki isimlere modifiye ediyolar? Benim hoşuma gitmeyen şey burası
O neki Camry veya Lexusü gören abi bu çin malımı motoru 1,4 dizel mi diyorlar.İşte o an kelimeler kifayesiz kalıyor.
Geçmiş oldun Okan, acil şifalar.Konuyu anlıyorum ama içinde başka detaylar var bu konuların. Esp ilk ismi olmadına rağmen Vsc de kullanılan bir isim ama Japonlar amortisöre bike kendi dillerinde shock absorber der. Geleneklerine o kadar bağlı bir toplum bile asimile olmaktan çekinmektedir. Donanımlara anlamlı, güzel türkçe isimler bulun, oylayın, Sanayi Bakanlığına iletelim. Türkçe olmayan isimlerin daha cazip gelmesi bazı politikaların başarılı olduğunu gösterir ama bu bizim için sevinilecek bir şey değildir. Mesela ilk yerli üretim buharlı lokomotif(kara tren) isimleri Bozkurt ve Karakurt idi. Kendileri hala sergilenmektedir. Devrim, ne kadar güzel bir isimmiş. Anadol da keza öyle.Türkçe'miz oldukça zengin bir dildir. Kendi değerlerimize önce biz sahip çıkmalıyız öyle değil mi? Sizce?
Devrim arabalarının makas yerine amortisör kullanılarak yeniden üretilmesi taraftarıyım. Koç yada Sabancı yada onların dengi bir aile mensubu olsam bu projeye kesinlikle para yatırırdım.
bana kalsa ben bu işi bugüne kadar da uzatmazdım abi. şimdi düşündüğümüz zaman yapılacak bir yerli otomobil en azından fiat albea renault symbol kalitesinde bir araba olacaktır. Bu araçlar ülkemizde çok fazla satış rakamı elde eden araçlar biraz daha ucuzuna yerli üretimi tercih edeceklerinden hiç şüphem yok. Durum böyleyken bahsettiğiniz zengin aileler bu işe pek yanaşmıyor çünkü zaten kurulu düzenleri var ve para akışını çok iyi sağlıyolar yeni bir risk almak istemiyolar yani kısacası kendi ceplerini düşünüp ülkelerinin menfaatini dşünmüyolar.
Büyük girişimci gruplar yerli aracın tutulmayacağını tahmin ediyorlar bana göre, yoksa elli kere yatırım yapmışlardı, Başbakan bile bu konuya çok eğildi ancak tık yok. Birinci derecede önemli olan para kazanmak olduğu için yapılan bu yatırımın makul sürede dönmeyeceğini düşünüyorlar. Bu mantıkla hareket edildiği sürece bu işler biraz zor.
birde abi koç renodan fiattan forddan parasını gıcır gıcır kazanıyor aynı şekilde sabancı toyotadan para akıtıyo cebine hal buyken hiçbiri para yatırmak istemiyor yerli otomobile
Sabancının toyota ile alakası kalmadı . Eskiden kazandı veya kaybetti bilemicem ama işlerini hakkıyla yapıyorlardı . Şu an toyotaya alj gurup bakıyor ve eskiye göre durum rezalet .