Gönderen Konu: Japon araçlara Alman Muamelesi  (Okunma sayısı 2971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon araçlara Alman Muamelesi
« Yanıtla #20 : Ağustos 06, 2014, 19:46:03 »
gelmek çok istiyorum fakat ameliyatim var insallah yine başka buyuk bir bulusma olursa boyle gelicem :)
o zaman ben senin ameliyatına geleyim hocaya yardımcı olurum işi öğrenirim azıcık hem :D ileride lazım olur :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 06, 2014, 19:46:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 06, 2014, 19:52:18 »
o zaman ben senin ameliyatına geleyim hocaya yardımcı olurum işi öğrenirim azıcık hem :D ileride lazım olur :rofl:
tıp okuyosun herhalde :D , ameliyat sonrasi belli bir sure arabada kullanamiycam omzumdan olcagi icin   inşallah başka  buluşmalarda gorusuruz :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 06, 2014, 20:41:27 »
Aslında olayın temeli gene ülkemizdeki yıllardır kıralamayan Alman hayranlığı bi de üstüne alamancılar geliyolar almanya üretimi arabalarla halk etkileniyor tabi. Tutup da japonyadan kimse bir corolla altisle gelmiyor veya camryle gelmiyor gelse bile az olduğu için doğal olarak da toplum alman araçlarına sempati duyuyor.
Benim lafım aracının özelliklerini bilmeyen veya kullanmayanlara değil mesela benim babam nasılsa aynı işi görecek ve ben dijital klimadan vs anlamam diye comfort model aldı ve de hep öyleydi hiç full donanımlı bir arabaya binmedi. Dediğim şu benim açıkça anlatayım hala anlamayanlar var
aracın ruhsatında bile yazıyor comfor elegant vs diye neden bunu alman araçlarındaki isimlere modifiye ediyolar? Benim hoşuma gitmeyen şey burası

Yasin lafım aracın özelliklerini bilmeyenlere değil yazmışsın ama konunun ilk mesajında da özelliklerini bilmiyorsan kullanma kardeşim yazmışsın . Ondan bizi anlamamakla suçlamadan önce sen bir nasıl anlattığını irdele çünkü kendinle çelişiyorsun .  Allah'a şükür benim anlayış tarafında sıkıntım yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 06, 2014, 21:58:34 »
arkadaşlar o vsc vsa ya esp diyenler sizin gibi küçük yaşta teknolijiyle tanışacak kadar şanslı değillerdi
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 07, 2014, 09:33:18 »
Geçmiş oldun Okan, acil şifalar.

Konuyu anlıyorum ama içinde başka detaylar var bu konuların. Esp ilk ismi olmadına rağmen Vsc de kullanılan bir isim ama Japonlar amortisöre bike kendi dillerinde shock absorber der. Geleneklerine o kadar bağlı bir toplum bile asimile olmaktan çekinmektedir.
Donanımlara anlamlı, güzel türkçe isimler bulun, oylayın, Sanayi Bakanlığına iletelim. ;) Türkçe olmayan isimlerin daha cazip gelmesi bazı politikaların başarılı olduğunu gösterir ama bu bizim için sevinilecek bir şey değildir.
 Mesela ilk yerli üretim buharlı lokomotif(kara tren) isimleri Bozkurt ve Karakurt idi. Kendileri hala sergilenmektedir. Devrim, ne kadar güzel bir isimmiş. Anadol da keza öyle.
Türkçe'miz oldukça zengin bir dildir. Kendi değerlerimize önce biz sahip çıkmalıyız öyle değil mi? Sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 07, 2014, 11:01:55 »
O neki Camry veya Lexusü gören abi bu çin malımı motoru 1,4 dizel mi diyorlar.
İşte o an kelimeler kifayesiz kalıyor.
Camry için çakma dedi biri geçen gün :) Şok oldum ama sadece gülümsedim cevap bile vermedim. Asıl bomba ise Lexus fla için mercedes test firması demez mi gırrrrrrr. Sahil keyfimi rezil etti her şeyi bilen ...Bu arada LFA marka değil model  :argh:
Neyse.
Araçalarımızda kullanılan tüm sistemleri bilmek çoğumuz için biraz zor.İlgi alanı otomobil ve teknolojisi olanlar hariç tabi.Örnekleyecek olursak ESP Electronic Stability Program  yada Türkçe yazarsak Elektronik Denge Sistemi Bosh firması tarafından üretildi ve bir çok araç üretici firma bu sistemi kullanmaktadır.Ancak bazı firmalar kendi sistemlerini kurdular. VSC bunlardan biridir ama aslında mantık ve çalışma prensibi yaklaşık olarak aynı.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5261.0  bu konuyu hatırlayınız

kişiler bazen sistemin patent adı yerine genel adını kullanabilir. Mesela ben genelde denge kontrol sistemi şeklinde yada patinaj engelleme sistemi olarak kullanırım.Hayran olduğum sistemlerden biri de auid nin quatro çekiş denge sistemidir.

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
Japon araçlara Alman Muamelesi
« Yanıtla #26 : Ağustos 07, 2014, 11:21:05 »
Marka fanatikliği bence de çok saçma, en iyi araç ihtiyacına en iyi şekilde karşılık veren araçtır. ilk aracım ford ka, frenleri dışında memnundum.ilk çocuk olunca seat toledo 2001 aldım.yol tutuşu vs süper.
fakat işyerinden uzağa taşındım, yakıtı az olsun ve otomatik olsun dedik corolla aldım.daha sonra eşime küçük otomatik araç baktım,vw polo aldık.ikisininde +- yönleri var.
poloda oksijen sensörü, direksiyon kutusu sorun ama sedan kadar iyi yol tutuyor.corollanın - yönü ise sıkışık trafik ve rampa, böyle biryerde yaşasam mmt  şanzıman almam.
şu an 2 çocuk var,işe aracımla değil de servisle gelsem alırım bir Mercedes viano kısa şase hafta sonları keyfine bakarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 07, 2014, 11:36:48 »
Geçmiş oldun Okan, acil şifalar.

Konuyu anlıyorum ama içinde başka detaylar var bu konuların. Esp ilk ismi olmadına rağmen Vsc de kullanılan bir isim ama Japonlar amortisöre bike kendi dillerinde shock absorber der. Geleneklerine o kadar bağlı bir toplum bile asimile olmaktan çekinmektedir.
Donanımlara anlamlı, güzel türkçe isimler bulun, oylayın, Sanayi Bakanlığına iletelim. ;) Türkçe olmayan isimlerin daha cazip gelmesi bazı politikaların başarılı olduğunu gösterir ama bu bizim için sevinilecek bir şey değildir.
 Mesela ilk yerli üretim buharlı lokomotif(kara tren) isimleri Bozkurt ve Karakurt idi. Kendileri hala sergilenmektedir. Devrim, ne kadar güzel bir isimmiş. Anadol da keza öyle.
Türkçe'miz oldukça zengin bir dildir. Kendi değerlerimize önce biz sahip çıkmalıyız öyle değil mi? Sizce?
Devrim arabalarının makas yerine amortisör kullanılarak yeniden üretilmesi taraftarıyım. Koç yada Sabancı yada onların dengi bir aile mensubu olsam bu projeye kesinlikle para yatırırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 07, 2014, 11:45:12 »
Devrim arabalarının makas yerine amortisör kullanılarak yeniden üretilmesi taraftarıyım. Koç yada Sabancı yada onların dengi bir aile mensubu olsam bu projeye kesinlikle para yatırırdım.
bana kalsa ben bu işi bugüne kadar da uzatmazdım abi. şimdi düşündüğümüz zaman yapılacak bir yerli otomobil en azından fiat albea renault symbol kalitesinde bir araba olacaktır. Bu araçlar ülkemizde çok fazla satış rakamı elde eden araçlar biraz daha ucuzuna yerli üretimi tercih edeceklerinden hiç şüphem yok. Durum böyleyken bahsettiğiniz zengin aileler bu işe pek yanaşmıyor çünkü zaten kurulu düzenleri var ve para akışını çok iyi sağlıyolar yeni bir risk almak istemiyolar yani kısacası kendi ceplerini düşünüp ülkelerinin menfaatini dşünmüyolar.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 07, 2014, 11:49:22 »
Devrim ismi altinda yerli uretim yapsalar bence şuan piyasada tutu gozuyle baktigimiz çogu marka kadar satiş yapilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 07, 2014, 11:49:40 »
bana kalsa ben bu işi bugüne kadar da uzatmazdım abi. şimdi düşündüğümüz zaman yapılacak bir yerli otomobil en azından fiat albea renault symbol kalitesinde bir araba olacaktır. Bu araçlar ülkemizde çok fazla satış rakamı elde eden araçlar biraz daha ucuzuna yerli üretimi tercih edeceklerinden hiç şüphem yok. Durum böyleyken bahsettiğiniz zengin aileler bu işe pek yanaşmıyor çünkü zaten kurulu düzenleri var ve para akışını çok iyi sağlıyolar yeni bir risk almak istemiyolar yani kısacası kendi ceplerini düşünüp ülkelerinin menfaatini dşünmüyolar.

Büyük girişimci gruplar yerli aracın tutulmayacağını tahmin ediyorlar bana göre, yoksa elli kere  yatırım yapmışlardı, Başbakan bile bu konuya çok eğildi ancak tık yok. Birinci derecede önemli olan para kazanmak olduğu için yapılan bu yatırımın makul sürede dönmeyeceğini düşünüyorlar. Bu mantıkla hareket edildiği sürece bu işler biraz zor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 07, 2014, 12:04:05 »
Büyük girişimci gruplar yerli aracın tutulmayacağını tahmin ediyorlar bana göre, yoksa elli kere  yatırım yapmışlardı, Başbakan bile bu konuya çok eğildi ancak tık yok. Birinci derecede önemli olan para kazanmak olduğu için yapılan bu yatırımın makul sürede dönmeyeceğini düşünüyorlar. Bu mantıkla hareket edildiği sürece bu işler biraz zor.
birde abi koç renodan fiattan forddan parasını gıcır gıcır kazanıyor aynı şekilde sabancı toyotadan para akıtıyo cebine hal buyken hiçbiri para yatırmak istemiyor yerli otomobile
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 07, 2014, 12:16:57 »
birde abi koç renodan fiattan forddan parasını gıcır gıcır kazanıyor aynı şekilde sabancı toyotadan para akıtıyo cebine hal buyken hiçbiri para yatırmak istemiyor yerli otomobile

Sabancının toyota ile alakası kalmadı . Eskiden kazandı veya kaybetti bilemicem ama işlerini hakkıyla yapıyorlardı . Şu an toyotaya alj gurup bakıyor ve eskiye göre durum rezalet .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 07, 2014, 12:17:23 »
Aslında devlet bu konuda girişimde bulunda fakat yatırımcılar yazık ki nerede ise devlet kursun onlar işletsin kadar imtiyaz istedi. Evrensel sol anlamında bir vatansever çıksa ve dese ki; fabrikanı kur. Ardından Devrim modelini modernize et ve üret, ben de belli kaliteyi yakalaman şartı ile devlet araçlarını senden alayım desin gör o zaman nasıl atlarlar.
Türkiye de yerli araç üretmeye çalışanlar var oysa. Etox projesi bunlardan biri ama bizim kastımız bu değil tabi. Bu arada devletin yüksek güvenlik gerektiren görevleri hariç öyle ahım şahım arabaya da ihtiyacı yok. Sağlamlık ön planda olmak kaydı ile 1,4-1,6 ve 2,0 motorlar ile bu iş süper olur. Ana şase çelik geri kalan kısım Anadol da olduğu gibi bakalit yada teknik adı her ne ise ondan yapılabilir. Hafif,atak ve ekonomik bir araç olur.Satması için manevi hazda vermeli tabi ki....

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 07, 2014, 12:18:09
Sabancının toyota ile alakası kalmadı . Eskiden kazandı veya kaybetti bilemicem ama işlerini hakkıyla yapıyorlardı . Şu an toyotaya alj gurup bakıyor ve eskiye göre durum rezalet .
Düzeltiyorum rezalet ötesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 07, 2014, 12:46:54 »
bu saatten sonra içten yanmalı motorlarla uğraşmak hatalı bir strateji olur, ihracat falan yapılamaz çünkü dünyadaki çoğu ülkeden tecrübe konusunda geriyiz. ayrıca yeni çıkacak bir markaya sadece ülkemizdeki birkaç koyu vatansever düşünmeden para öder. araca güvendiğinden değil. bu yüzden hem güven oluşturmak hem de teknolojik olarak çağı yakalamak için elektrik veya hidrojen işine yoğunlaşmakta fayda var. bugün tesla'nın geldiği nokta ortada. doğru zamanda doğru atılımlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 07, 2014, 13:13:35 »
O neki Camry veya Lexusü gören abi bu çin malımı motoru 1,4 dizel mi diyorlar.
İşte o an kelimeler kifayesiz kalıyor.

Avensisi pazara çıkardım kör topal denk gelir birine belki diye..

-40 yaşlarında bi amca geldi 1,3 motor mu bu dedi ??
-Başta bozmadım amca bu avensis dedim..
-Amca bunun 1,4 ü az yakıyor deyince film koptu..
-Sen hayatında avensis gördünmü hiç dedim amcaya..
-Amca pişkin komşumda var corolla dedi..

direk döndüm arkamı ilgilenmedim.. Bide sanki arabadan anlayan tipmiş gibi bakmazlarmı..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)