Gönderen Konu: Otomatik Bagaj Kapağı  (Okunma sayısı 6224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Bagaj Kapağı
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2015, 13:09:40 »
Süper bir olay arkadaşım. Ellerine  sağlık.
Kumanda ile bizim SW aracın bagaj kapağını kaldıracak bir alet var mı ki ?  Benim kapak iki yandan amortisörlü. Açmak için plakanın üzerindeki mandalı parmaklarla çektikten sonra kapağı yukarı kaldırmak için kol kuvveti kullanmam gerekiyor. Amortisörler  kapı %60 açıldıktan sonra işe yarıyor :)

Öncelikle resim ters olmuş ondan ötürü özür dilerim. Telefondan yükledim ondan öyle olmuş. Fakat yer ve sistem belli en azından oradan kurtardık işi.

Sayın Osman Bey; golf 4 için bir çift yay takılıyor bagaj amartsörüne. Bu sizin söylediğiniz %60 lık kısma kadar ivme kaandırıyor. Araştırmanızda fayda var.

Bir de bunu buldum şimdi. Eminim bu da çok iyi fikir verecektir. Yalnı yay alırken uzunluğuna çok dikkat edin, amartsörün boşluğundan daha uzun olursa bagaj kapanmaz ve ayrıca orlama olursa kapak veya mekanizmaya arar verebilirsini.
https://www.youtube.com/watch?v=U2lKa98HUCk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2015, 13:09:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 15, 2015, 17:22:55 »
Bagaj kapanınca amortisör tam kapanmıyor mu ? Yani o yayı koysak amortisörün tam  kapanmasını, dolayısıyla da kapağın kapanmasını engeller mi ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2015, 15:17:42 »
En son 2000 yılında sw corollamız olduğundan emin olarak cevap veremiyorum. Fakat amartsörlerde kapak kapalı iken 1,5-3 cm arası boşluk kalıyor. Aldığınız yayda kapağı kapadığınızda burada ezilerek/büzüşerek o boşluğu dolduruyor. Bagaj kilidi serbest bırakıldığında da o yayın açılma gücü ile kapak yukarıya doğru harekete geçecek. Yani yay açıkken 5-6 cm ise kapanıp sıkıştığında 2-3 cm olacak ki kapağı hareketlendrecek gücü/direnci olsun.

Yukarıda yazdığım ölçüler net değil, tahminidir. Fikir vermesi açısından öyle rakam belirttim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 21, 2015, 14:27:25 »
En son 2000 yılında sw corollamız olduğundan emin olarak cevap veremiyorum. Fakat amartsörlerde kapak kapalı iken 1,5-3 cm arası boşluk kalıyor.

Dün dikkatimi çekti de benim amortisörde dediğiniz  boşluklar kalmıyor galiba. Dibine kadar kapanıyor.  Birde acaba diyorum 98 model araba,  amortisörler özelliğini yitirmiş olabilir mi ? Yani yenileri ile değiştirsek fark olurmu acaba ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2015, 13:07:29 »
Yenileri ne kadar farkeder bilinmez. Fakat kapağı açtığınızda düşmüyorsa değişiklik gerekmiyor demektir.
Yay takmak için çözüm olarak (kabaca) amartsöre büyük pul veya uygun mesafeden kaynakla yayın sıkışıp kaymayacağı şekilde punta atılabilir.