Gönderen Konu: 04 05 corolla otomatik önemli!!!!!!!  (Okunma sayısı 2138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
04 05 corolla otomatik önemli!!!!!!!
« : Ekim 26, 2008, 18:49:57 »
 sitede otomatik kullanan arkadaşlardan yardım bekilyorum...

Toyota Club Türkiye

04 05 corolla otomatik önemli!!!!!!!
« : Ekim 26, 2008, 18:49:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 04 05 corolla otomatik önemli!!!!!!!
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2008, 19:09:50 »
otomotik kullanmıyoru mama sorun nedir acaba ?
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2008, 19:39:01 »
ben   3 kasadır  toyota kullanıcısıyım   (1997xei 1.6)      (2001 sol  special 1.6)    (son aracım 2004   corolla sol 1.6)    yoğunlaşan şehir trafiğiyle  alakalı  yine 2004 2005 corolla sol  otomatik almayı duşünüyorum. forumdaki  otomatik kullanıcılarına mumkunse birkaç soruda cevap rica edeceğim,   malum biliyorsunuzdur  manuel versiyonunda bizim araçlar 3000 devirde 100kmh  gosteriyor(bu sebebten biraz bağırıyor) ama benim 2001 aracım aynı devirde 119kmh  gibi bir rakam gosteriyordu  sorum:  1 hafta  otomatik ford focus otomatik kullandım   araç 4 ileri  4  vites 300 devirle gider iken 100kmh   3-5  saniye sonra  devir saati dusuyor  ama km hala yerinde  biraz gaza basıp  aracı 3000  devire  getirdiğimde  120 kmh  gosteriyor,  boyle bir şanzıman ozelliği toyota da var mı?(yani  son viteste  3000  devirde  hız nedir)    ikinci sorum  sehir içi     ve şehirdışı  yakıt oranları  hakkında bilgi verebilirseniz   çok sevinirim... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2008, 21:02:51 »
Merhabalar,

Aracım 2005 Terra A/T. Arabayı yeni aldım ve henüz şehirdışı yol yapmadım, ama Kurtköy - Levent arası E-5 ve 2.köprü trafiğini çeken birisi olarak yol bilgisayarımda 100 km de ortalama 8.6 - 8.8 arası tüketim bilgisi görüyorum. İlk sorunuz içinse yolun uygun olduğu bir ara dener, sonucu yazarım...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2008, 21:52:12 »
 Taner bey sanırım sizin anlattığınız olay Focus'ta son viteste sanmanıza rağmen aslında araç son viteste değildi. yani şanzıman bi sonraki vitese geçtiğinde devir saati düştü. çünkü sizin bahsettiğiniz gibi bi durum ne Toyota'da ne Ford'da ne de başka bi markada mümkün değil.
 Şunu da söyleyim. Geçenlerde dizel yeni model bi otomatik vites Focus kullandım. Genelde spor kullanımı severim. O yüzden manuel vites modunda kullandım aracı. 1-2-3-4-5 sıraladım vitesleri...
 Neyse akabinde de otomatik pozisyona aldım vites kolunu artık sabit hızda gideceğim diye...
Aynen bahsettiğiniz olay oldu motor devri düştü km saatine baktım araç hızı aynı idi. Meğer yeni Focus'lara 7 ileri otomatik şanzıman koymuşlar. Ara. 6. daha sonrada 7. vitese geçmiş...
 Yani tahmin ediyorum ki sizin başınıza gelen olay da böyle bi durum...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2008, 17:26:46 »
Arkadaşlar benim aracım 3 ileri otomatik fakat  sizin bu bahsettiğiniz olay overdrive  özelliği olmasın   benim aracımda bu özellik olmadığından kulaktan dolma cevap veriyorum  yeni nesil otomatiklerde bu özellik  overdrive    seçici   anahtarı   görmüyorum  belki  kendiliğinden geçiyordur. Zaten  overdrive  özelliğide  motor devrini  düşük tutarak  hızı  yüksek tutmak olmalı.LÜTFEN  bu  konuda net bilgisi olan benide  aydınlatsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2008, 18:32:13 »
Bildigim kadariyla overdrive eskiden daha yaygindi.Simdiyse agir vasitalarda yaygin olarak kullaniliyor.Arabalarda ise daha fazla vites overdrive'a tercih ediliyor. Benim 94 model arabada da overdrive var.Hep acik tutuyorum ama nadiren saatte 70 mil (110 km uzeri) uzeri seyrettigim icin aslinda gerek de yok acik tutmama.Dedigim hizlarin uzerinde giden araclarda motor devrini dusuruyor ve yakit tasarrufu sagliyor.Ama motor freni kullanmak istiyorsak kapali tutmaliymisiz.Yokus cikarken de aynen kapali tutulmali.Sadece duz yolda uzun mesafe yolculuklarda belli bir hizin uzerinde seyrediyorsak faydasi var.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • otomüziksistemlerisorunuolanhaberversin 5352900287
  • Araç: Corona
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2008, 22:22:29 »
overdrive sollamalarda uygun olan bir konumdur 4 veya üzeri şanzımanda olur 3 cü vitesin sonudur azami hız motor hacmine göre değişir ortalama100---125 arası uzun süreli kullanılmaz