Gönderen Konu: ee100 (96 model XE 1.3 Gaz yemiyor)  (Okunma sayısı 4211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '14
ee100 (96 model XE 1.3 Gaz yemiyor)
« : Ağustos 05, 2014, 18:00:16 »
Arkadaşlar merhaba,

96 model XE aracım var, 1.3 karbüratörlü, araçta gaz yok (hiç takılmadı). Araç gaz yememeye başladı, ne kadar bassamda araç tepiyor ve gaza çok zor tepki vermiyor. Sorun ne olabilir, sibop ayarı veya gaz kelebeğinin temizliğinin yapılması sorunu çözebilirmi?

2014 Mazda 3 Power-Sense
1997 Corolla XE
1998 Honda Euro-Civic 1.4 is
1995 Corolla XE

Toyota Club Türkiye

ee100 (96 model XE 1.3 Gaz yemiyor)
« : Ağustos 05, 2014, 18:00:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: ee100 (96 model XE 1.3 Gaz yemiyor)
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2014, 10:49:14 »
bilal bey, öncelikle geçmiş olsun...
ancak şunu söylemeliyim ki,  sorununuzu daha net ifadelerle, daha anlaşılır daha uzun açıklamaya çalışırsanız deneyimli üstadlar net cevaplar vereceklerdir.
araç tepiyor yazmışsınız, yani gaza bastığınızda araç sadece yerinde sarsılıp duruyor mu? yoksa çok ağır ağır mı hızlanmaya başlıyor? gaza bastığınızda motorun devri normal şekilde yükseliyor mu? aracınız kalkıştan bir süre sonra hızlandığında eski performansını yakalıyor mu yoksa eski performansına hiç yanaşmıyor mu? motor sesinde, eksoz dumanında bir anormallik var mı? rolantide veya seyir halinde sarsıntı var mı? gibi hususları da yazarsanız, forumdaki üstadlar nokta atışı yapmaya çalışacaklardır...
araç tepiyor kısmından bişey anlayamadım ancak, gaza çok zor tepki veriyor kısmından anladığım araç kalkışlarda ve çekişte sorun yaşıyor. geçenlerde ben de buna benzer bir sorun yaşadım. hava filtresi, eksoz sistemi, kelebek temizliği kontrol edildi. onlarda sorun olmadığı görüldü ve sonra sorun avans ayarı ile çözüldü. 

çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2014, 10:53:17 »
bilal bey, öncelikle geçmiş olsun...
ancak şunu söylemeliyim ki,  sorununuzu daha net ifadelerle, daha anlaşılır daha uzun açıklamaya çalışırsanız deneyimli üstadlar net cevaplar vereceklerdir.
araç tepiyor yazmışsınız, yani gaza bastığınızda araç sadece yerinde sarsılıp duruyor mu? yoksa çok ağır ağır mı hızlanmaya başlıyor? gaza bastığınızda motorun devri normal şekilde yükseliyor mu? aracınız kalkıştan bir süre sonra hızlandığında eski performansını yakalıyor mu yoksa eski performansına hiç yanaşmıyor mu? motor sesinde, eksoz dumanında bir anormallik var mı? rolantide veya seyir halinde sarsıntı var mı? gibi hususları da yazarsanız, forumdaki üstadlar nokta atışı yapmaya çalışacaklardır...
araç tepiyor kısmından bişey anlayamadım ancak, gaza çok zor tepki veriyor kısmından anladığım araç kalkışlarda ve çekişte sorun yaşıyor. geçenlerde ben de buna benzer bir sorun yaşadım. hava filtresi, eksoz sistemi, kelebek temizliği kontrol edildi. onlarda sorun olmadığı görüldü ve sonra sorun avans ayarı ile çözüldü.
Bağırma olayı avans ayarı mı çıktı ??? Kafanız rahatladı mı benim motorda bagırıyor demiştim sonra uğraştırdı mı??? Dün arkadasın 1.6 xeiye bindim araba 120yi gördü ses yok motorda bizimki bağırıyor. Motor sıfır subab yapıldı bi balatayı değiştirecem artk avans da yaptırıyım
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2014, 11:10:13 »
Bağırma olayı avans ayarı mı çıktı ??? Kafanız rahatladı mı benim motorda bagırıyor demiştim sonra uğraştırdı mı??? Dün arkadasın 1.6 xeiye bindim araba 120yi gördü ses yok motorda bizimki bağırıyor. Motor sıfır subab yapıldı bi balatayı değiştirecem artk avans da yaptırıyım

evet barış bey... geçende konusunu açtığım performan düşüklüğü ve bağırma sorununun performans düşüklüğü kısmı avans ayarı ile çözülmüştü... avans ayarından sonra bağırma olayı bir süre farklı bir ses tonunda devam etti ama azalarak bitti 2 hafta içerisinde... gene avans ayarından sonra bir süre çok hafif su eksiltme sorunu yaşadım ve o da kendiliğinden düzelmiş durumda... şu anda eskisi gibi sessiz ve düzenli çalışıyor aracım...
şunu da farkettim ki sanırım bu araçlardan çok şey istiyoruz. 18-20 yaşında ve çoğu 200.000-250.000 km yapmış olan motorlardan kusursuz çalışmalarını bekliyoruz... artık çok kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum... bakımını ve böyle ufak tefek sıkıntılarını tamir ettirip gittiği yere kadar kullanacağız... millet 2005 model üzeri araçlarında ne sıkıntılarla uğraşıyor... biz şanslıyız gene...
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2014, 12:29:53 »
evet barış bey... geçende konusunu açtığım performan düşüklüğü ve bağırma sorununun performans düşüklüğü kısmı avans ayarı ile çözülmüştü... avans ayarından sonra bağırma olayı bir süre farklı bir ses tonunda devam etti ama azalarak bitti 2 hafta içerisinde... gene avans ayarından sonra bir süre çok hafif su eksiltme sorunu yaşadım ve o da kendiliğinden düzelmiş durumda... şu anda eskisi gibi sessiz ve düzenli çalışıyor aracım...
şunu da farkettim ki sanırım bu araçlardan çok şey istiyoruz. 18-20 yaşında ve çoğu 200.000-250.000 km yapmış olan motorlardan kusursuz çalışmalarını bekliyoruz... artık çok kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum... bakımını ve böyle ufak tefek sıkıntılarını tamir ettirip gittiği yere kadar kullanacağız... millet 2005 model üzeri araçlarında ne sıkıntılarla uğraşıyor... biz şanslıyız gene...
Efsaneden beklenti çok;-) bizde abartıyoruz...cok pirpirikli olmayacan 18yıllık araba ben masraf yaptım bayağı o yüzden karşılık beklıyorum:-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2014, 12:36:32 »
Efsaneden beklenti çok;-) bizde abartıy. Duz...cok pirpirikli olmayacan 18yıllık araba ben masraf yaptım bayağı o yüzden karşılık beklıyorum:-)
Bende 96 xei var 120 den  sonra hızlanma yavaşlıyor baskı balata değişti ama gene aynı cumartesi egzozcuya uğramayı düşünüyorum  dediğin gibi çok para harcayınca karşılık bekliyorsun ama aşk tek taraflı çıkıyor çok üzücü
FOREVER.  Corolla XEI 96     km.88000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2014, 12:50:03 »
Bende 96 xei var 120 den  sonra hızlanma yavaşlıyor baskı balata değişti ama gene aynı cumartesi egzozcuya uğramayı düşünüyorum  dediğin gibi çok para harcayınca karşılık bekliyorsun ama aşk tek taraflı çıkıyor çok üzücü
egzoscuya uğrayın göstermekte fayda var subab ayarını ihmal etmeyin.
Sakalımız yok ki :-) aynı olay başıma geldi baskı balatadan şüphr ettim  subab ayarı çıktı araba 120yi gecmiyordu benimkide    subab ayarından sonra düzeldi şimdi canavar gibi oldu efsane  40 binde bir subab ayarı istiyor... subabı ayarını yaptırın yoksa keşfedene kadar sanayicilere çalışırsınız benden demesi. ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2014, 14:56:24 »
Baskı balata değişirken söyledim ustaya subap aylarınaggerek yok dedi nasıl anlaşilir subap ayarı istediği . bilginiz varsa paylaşır mısınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2014, 15:58:01 »
Baskı balata değişirken söyledim ustaya subap aylarınaggerek yok dedi nasıl anlaşilir subap ayarı istediği . bilginiz varsa paylaşır mısınız .
İlk önce arabanın ne kadar yaktığını ölçün eğer araba uçuk yakıyorsa (şehiriçi 45 krs sehirler arası 27 krs yakıyordu ) genelde benzinde ve lpgde rölantı sabit kalmaz oynar (benimki sabitti) arabanın 2 viteste gaza basarken araba öksürür gibi yekinmeye başlar.motor sıkı çalısır rahat çalışmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2014, 16:13:31 »
Araç LPG. De şehir içi 0.28 krş şehirler arası 0.23 krs yakıyor ama  gaza basınca motor rölanti devrine yakın  egzostan bir tekleme sesi geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2014, 16:17:47 »
Arkadaşlar merhaba,

sorunu daha iyi açıklamaya çalışayım. Aracı çalıştırıyorum 1. vitese alıp kalkıyorum, normal bir şekilde gaza bastığımda gazı ara-ara alıyor, sanki 1 saniye basmışım 1 saniye basmamışım gibi ama o sırada ayağım gazda. Normalde çok rahat 3. viteste çıkabileceğim rampaları ise aynı şekildeki tepkisizlikten dolayı artık daha düşük hızlarda ve 2. viteste çıkıyorum. Araçta normalde sarsılma yok ama gaza bastığımda ara ara yediği için sarsılma yapıyor, tepiyor dediğimde demek istediğimde bu aslında. Motor sesinde veya egzoz dumanında bir anormallik yok, ama araçta avans vuruntusu uzun zamandır var ve daha önce sibop ayarı tavsiyesinde bulunmuştu başka bir yetkili servis. Ayrıca son zamanlarda dikkatimi çeken bir unsurda rolanti devrinin daha düşük olması. Rolantide veya araç giderken herhangi bir sarsma (gaza basmadığım zamanlarda) hissetmedim.
2014 Mazda 3 Power-Sense
1997 Corolla XE
1998 Honda Euro-Civic 1.4 is
1995 Corolla XE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2014, 16:37:18 »
Baskı balata ne durumda acaba?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2014, 17:16:45 »
Araç LPG. De şehir içi 0.28 krş şehirler arası 0.23 krs yakıyor ama  gaza basınca motor rölanti devrine yakın  egzostan bir tekleme sesi geliyor
egzos dolu da olabilir. Egzos ucuna 1 karş mesafede elinizi koyun bir arkadas gaz versin. Eğer  duman gelirse elinize problem yoktur. Eğer duman yetişmezse hissetmezseniz egzosta sıkıntı vardır performansı etkiler... Benim araba 6 ay gecmedi 120yi  yakıtı de 20 krstu o ara sonra bir fırladı o değerlere ulaştık. Sente ayarıyla subaba baktırın derim. zaten subab çatalları var eksantrik miliyle subabların arasına bu çatalları usta sokuyor ordan anlaşılıyor işerde 16 subab var(subab) eğer çatallar girmezse motorun çalışması sıkıyor subabları ölçüyor rektefecide subabları tornalıyor ama subabaları yerine koyularak toplanıyor...benim yaptırdıgım bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2014, 18:12:56 »
egzos dolu da olabilir. Egzos ucuna 1 karş mesafede elinizi koyun bir arkadas gaz versin. Eğer  duman gelirse elinize problem yoktur. Eğer duman yetişmezse hissetmezseniz egzosta sıkıntı vardır performansı etkiler... Benim araba 6 ay gecmedi 120yi  yakıtı de 20 krstu o ara sonra bir fırladı o değerlere ulaştık. Sente ayarıyla subaba baktırın derim. zaten subab çatalları var eksantrik miliyle subabların arasına bu çatalları usta sokuyor ordan anlaşılıyor işerde 16 subab var(subab) eğer çatallar girmezse motorun çalışması sıkıyor subabları ölçüyor rektefecide subabları tornalıyor ama subabaları yerine koyularak toplanıyor...benim yaptırdıgım bu
Cumartesi egzoscuya gittikten sonra gelişmeleri size yazarım ama büyük ihtimal egzoz tıkalı veya susturucu arızalı bakalım hangisi ve bir günahimiz ne olur kısmı var ki orası zaten tek taraflı aşk ne yapalım bu ayda corolla ya çalışalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2014, 10:01:40 »
Arkadaşlar merhaba,

sorunu daha iyi açıklamaya çalışayım. Aracı çalıştırıyorum 1. vitese alıp kalkıyorum, normal bir şekilde gaza bastığımda gazı ara-ara alıyor, sanki 1 saniye basmışım 1 saniye basmamışım gibi ama o sırada ayağım gazda. Normalde çok rahat 3. viteste çıkabileceğim rampaları ise aynı şekildeki tepkisizlikten dolayı artık daha düşük hızlarda ve 2. viteste çıkıyorum. Araçta normalde sarsılma yok ama gaza bastığımda ara ara yediği için sarsılma yapıyor, tepiyor dediğimde demek istediğimde bu aslında. Motor sesinde veya egzoz dumanında bir anormallik yok, ama araçta avans vuruntusu uzun zamandır var ve daha önce sibop ayarı tavsiyesinde bulunmuştu başka bir yetkili servis. Ayrıca son zamanlarda dikkatimi çeken bir unsurda rolanti devrinin daha düşük olması. Rolantide veya araç giderken herhangi bir sarsma (gaza basmadığım zamanlarda) hissetmedim.

benzinde de lpg de de aynısını yapıyor mu?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2014, 11:22:51 »
hiç bir ustaya götürdünüz mü ?

belki sadece bir boru çıktı veya arabayı yıkattınız ve parçalar su aldı.

sesini duymadan ,yanında olmadan anlamak imkansız. belki ustaya gidip öpülmek istemiyorsunuz ama forumda bir cevap bulamazsınız. ihtimalleri değerlendireceksiniz.
araba hakkında hiç bilgimiz yok. mesela ne zaman buji ve kablolarını değiştirdiniz ? disbritör makarası sağlammı ?
cevap bulmak için ellerin kirlenmesi şart. aracın her 10 binde karbüratör ayarı yapılması lazım. yapan oldu mu ?