0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilal bey, öncelikle geçmiş olsun...ancak şunu söylemeliyim ki, sorununuzu daha net ifadelerle, daha anlaşılır daha uzun açıklamaya çalışırsanız deneyimli üstadlar net cevaplar vereceklerdir. araç tepiyor yazmışsınız, yani gaza bastığınızda araç sadece yerinde sarsılıp duruyor mu? yoksa çok ağır ağır mı hızlanmaya başlıyor? gaza bastığınızda motorun devri normal şekilde yükseliyor mu? aracınız kalkıştan bir süre sonra hızlandığında eski performansını yakalıyor mu yoksa eski performansına hiç yanaşmıyor mu? motor sesinde, eksoz dumanında bir anormallik var mı? rolantide veya seyir halinde sarsıntı var mı? gibi hususları da yazarsanız, forumdaki üstadlar nokta atışı yapmaya çalışacaklardır... araç tepiyor kısmından bişey anlayamadım ancak, gaza çok zor tepki veriyor kısmından anladığım araç kalkışlarda ve çekişte sorun yaşıyor. geçenlerde ben de buna benzer bir sorun yaşadım. hava filtresi, eksoz sistemi, kelebek temizliği kontrol edildi. onlarda sorun olmadığı görüldü ve sonra sorun avans ayarı ile çözüldü.
Bağırma olayı avans ayarı mı çıktı Kafanız rahatladı mı benim motorda bagırıyor demiştim sonra uğraştırdı mı??? Dün arkadasın 1.6 xeiye bindim araba 120yi gördü ses yok motorda bizimki bağırıyor. Motor sıfır subab yapıldı bi balatayı değiştirecem artk avans da yaptırıyım
evet barış bey... geçende konusunu açtığım performan düşüklüğü ve bağırma sorununun performans düşüklüğü kısmı avans ayarı ile çözülmüştü... avans ayarından sonra bağırma olayı bir süre farklı bir ses tonunda devam etti ama azalarak bitti 2 hafta içerisinde... gene avans ayarından sonra bir süre çok hafif su eksiltme sorunu yaşadım ve o da kendiliğinden düzelmiş durumda... şu anda eskisi gibi sessiz ve düzenli çalışıyor aracım... şunu da farkettim ki sanırım bu araçlardan çok şey istiyoruz. 18-20 yaşında ve çoğu 200.000-250.000 km yapmış olan motorlardan kusursuz çalışmalarını bekliyoruz... artık çok kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum... bakımını ve böyle ufak tefek sıkıntılarını tamir ettirip gittiği yere kadar kullanacağız... millet 2005 model üzeri araçlarında ne sıkıntılarla uğraşıyor... biz şanslıyız gene...
Efsaneden beklenti çok;-) bizde abartıy. Duz...cok pirpirikli olmayacan 18yıllık araba ben masraf yaptım bayağı o yüzden karşılık beklıyorum:-)
Bende 96 xei var 120 den sonra hızlanma yavaşlıyor baskı balata değişti ama gene aynı cumartesi egzozcuya uğramayı düşünüyorum dediğin gibi çok para harcayınca karşılık bekliyorsun ama aşk tek taraflı çıkıyor çok üzücü
Baskı balata değişirken söyledim ustaya subap aylarınaggerek yok dedi nasıl anlaşilir subap ayarı istediği . bilginiz varsa paylaşır mısınız .
Araç LPG. De şehir içi 0.28 krş şehirler arası 0.23 krs yakıyor ama gaza basınca motor rölanti devrine yakın egzostan bir tekleme sesi geliyor
egzos dolu da olabilir. Egzos ucuna 1 karş mesafede elinizi koyun bir arkadas gaz versin. Eğer duman gelirse elinize problem yoktur. Eğer duman yetişmezse hissetmezseniz egzosta sıkıntı vardır performansı etkiler... Benim araba 6 ay gecmedi 120yi yakıtı de 20 krstu o ara sonra bir fırladı o değerlere ulaştık. Sente ayarıyla subaba baktırın derim. zaten subab çatalları var eksantrik miliyle subabların arasına bu çatalları usta sokuyor ordan anlaşılıyor işerde 16 subab var(subab) eğer çatallar girmezse motorun çalışması sıkıyor subabları ölçüyor rektefecide subabları tornalıyor ama subabaları yerine koyularak toplanıyor...benim yaptırdıgım bu
Arkadaşlar merhaba,sorunu daha iyi açıklamaya çalışayım. Aracı çalıştırıyorum 1. vitese alıp kalkıyorum, normal bir şekilde gaza bastığımda gazı ara-ara alıyor, sanki 1 saniye basmışım 1 saniye basmamışım gibi ama o sırada ayağım gazda. Normalde çok rahat 3. viteste çıkabileceğim rampaları ise aynı şekildeki tepkisizlikten dolayı artık daha düşük hızlarda ve 2. viteste çıkıyorum. Araçta normalde sarsılma yok ama gaza bastığımda ara ara yediği için sarsılma yapıyor, tepiyor dediğimde demek istediğimde bu aslında. Motor sesinde veya egzoz dumanında bir anormallik yok, ama araçta avans vuruntusu uzun zamandır var ve daha önce sibop ayarı tavsiyesinde bulunmuştu başka bir yetkili servis. Ayrıca son zamanlarda dikkatimi çeken bir unsurda rolanti devrinin daha düşük olması. Rolantide veya araç giderken herhangi bir sarsma (gaza basmadığım zamanlarda) hissetmedim.