Gönderen Konu: çokmu yakıyor?  (Okunma sayısı 2020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
çokmu yakıyor?
« : Ekim 26, 2008, 14:11:08 »
arkadaşlar benim 1991 corolla gl otomatik vites aracım lpg de 0,25 ykr yakıyor şehir içinde bu normalmi sizce? değilse bir tavsiyeniz varmı?

Toyota Club Türkiye

çokmu yakıyor?
« : Ekim 26, 2008, 14:11:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: çokmu yakıyor?
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2008, 22:07:03 »
Aynı motor (4a-f) fakat farklı kasa (93 1,6 gl otomatik) arabam var.,Benim araba ş.içi 25-26 ykr yakıyor.
Orjinal hava filtresi (yetkili servisten aldım) bujiler herşey tamam.
bende benimki çok yakıyor diyordum.Arkadaşların verdiği rakamlara bakarak.
Neyse şimdi biraz teselli olabilirim.
takma kafana gidoyursun ustaya en iyi ayarı yaptım diyor sakin kullanıyorsun ama sonuç yine aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2008, 11:14:19 »
süleyman bey tahminim her iki araçta aynı 1.6 motor, bence şehir içi ile aracınızın yakıtını ölçmeyin mantıksız geliyor. Çünkü aracınızın sorunu olmasa bile şehir içinde çok yakmanıza neden olan çok faktör var, bunlardan birkaçı araçtaki bagajdaki ekstra ağırlıklar, dur kalklarda araca ivmelenme için verilen gaz, kırmızı ışıkların bekleme süreleri ve trafiğin yoğunluğu kullanım tarzı, aracın bakımı, yaşı v.b. gibi onlarca örnek,  ben size lpg tankınız boş iken, 10 liralık gaz alın, çevre yolu varsa orada 2500 devirlerde vites değiştirerek, 80-100 km hızlarda 5. viteste seyrederek gaz bitene kadar bir ölçüm yapın, aracınız dediğiniz gibi bakımlı ise 67- 70 km arası yapmanız gerek şehir içi yeri gelir 25 krş. yakarsınız yeri gelir 30 krş. yeri gelir 20 krş. yakarsınız bunun ortalaması size 25 krş. olarak yansır ben sizin aracınızda ayar sorunu yada başka bir sorun olduğunu sanmıyorum dediğim şekilde kullanımda bir uzun yol denemesi yaparsanız anlarsınız, örnek vereyim geçenlerde Antalya ısparta arası 116 km 15 tl. ile yaptım ancak bu rakamlara göre şehir içindede 16 krş dan fazla yakmamam gerekir, 3 krş. daha fazla yakarak ancak durum öyle değil 20 -22 kuruş arası yakıyorum bence bunun açıklaması yukarıda anlattıklarımdır saygılar.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2008, 11:36:03 »
benimki 357 Ykr yakıyor :D buna ne diyeceksiniz, Karbüratörde jikle diyaframı diye tabir edilen bir parça var o parça bozuk bende ama ondan olabilir mi acaba? Toyota Servis'ten başka bir yerde de bulunmuyor aynı sorunla karşılaşan varsa boşuna aramasın yan sanayisi yok, serviste fiyatı 140 Ytl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2008, 11:37:19 »
Arabanın lpg tankını haftada bir doldururum.Gidip geldiğim yol hep aynı.Evden okula.Okuldan çıkınca babamlara.Oradanda tekrar eve geliyorum.Ertesi gün tekrar aynı tempo.Yani farklı gittiğim biryer yok.Bagajda hiç bir şey taşımıyorum.Taşıdığım sadece 3-4 kitap.Aynı yol güzargahını kullandığım için kırmızı ışıklarda aynı bekleme süreleride aşağı yukarı aynı.(bu yazdıklarıma baktımda ne monoton adammışım yahu!Bizim oralarda bir laf vardır git gel konya altı saat)

Sayın Karaali ;
Karbüratörde jikle diyaframı diye tabir ettiğiniz parçanın bozulduğunu nasıl anladınız.Yakıtın çok yakmasıylamı yoksa başka belirtileri var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2008, 23:10:26 »
arabam terra 2006 benzinli
su an ortalama (ic-dis) 25-30 krs yakıyor
benzin 97 oktan ustelik
litrede 10 kurus daha pahalı 95 oktana gore
ayrıca 100-120 cok basiyorum
bu durumdada lpg gecmeyi dusunmuyorum