0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
corolla mmt d4d, 80.000km. 914 km de 195 tl mazot. yol güzergahı; izmir-denizli-muğla-milas-yatağan-kavaklı-bozdoğan-buldan-germencik-izmir. özellikle muğla-kavaklıdere-yatağan-Germencik yolu çok rampa ve virajlıdır bilenler bilir. 2 hafta önceki mazot fiyatları ile 192 kr/km. klimalı 4 kişi ile ortalama 4.3 lt/100 km. ortalama hız 100 km. lastikler continental ecocontitact. 80.000 km bakımı Toyota tokullar yetkili servisinde yapıldı. mazot filtresi değişti. hava ve kabin filtresi temizlendi.
1.hava filtreniz orginal değilse en baştan hata araç 0.5 lt fazla yakar.ben 2500 km yol yaptım hız 100-130 arası 2008 Corolla 4 yetişkin 1 çocuk bagaj çakılı 4.7 litre.bu farkın nedenlerinden biri orijinal hava mazot filtresi+katkısız mazot alıyorum+enjektörleri temizlettrirdim+egr yi temizlettirdim.
full bagaj dolu ve arabada 5 kişi var.Yakit tuketimim boyle fazla gibi geldi ama arkadaslarda yorumlarlarsa iyo olur Ankara-Antalya arası
Merhabalar , 2009 Model Corolla Dizel mmt şanzumanlı 1.4 d4-d aldım. İlk uzun yolumu yaptım ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Ankara Bodrum arası 759 km yol yaptım. İlk başta denizliye kadar sakin (90-130km arası) gittim. Yol bilgisayarı ve aldığım mazot bana 5,3lt/100 km değerini verdi. Daha sonra 329 km daha klima açık Denizli Bodrum arasını gittim . Yakıt değeri 5,4lt/100km gösteriyordu. Arabayı alır almaz Michelin Privacy 3 lastik alarak taktırdım. Yol tutuş ve yol sesi şikayetleri için bir önlemdi. Sivrihisara gelmeden farketim ki araba yolda geziyor ve ruzgarda savruluyor. Hemen bir mola verip mola sonrası lastik basınçlarının 36 olduğunu farkettim. hemen önler 32 arkalar 33 olarak düzelttim ve sorun kalmadı. Multimod şanzumandan çok fazla şikayet okudum arabayı almadan. Uzun yolda vites geçişlerini ancak motor sesindeki değişimden ve devir saatindeki oynamadan anlıyabiliyorsunuz. Onun haricinde bir sıkıntı göremedim. Ama bunun yanında E ile giderken istediğim zaman vites ile oynayabilmek (manuele almadan) çok zevkli olmuş. EDC şanzumanda DSG şanzumanda bu yok ! illa ki manuele almanız gerekiyor. Bu özellik özellikle denizli Bodrum arasında Kale ve yatağan yolunda çok işime yaradı. Çıktığın vitesle inmek, sollarken vites küçültmek bu yokuşlu ve virajlı yollarda hem çok zevkli hem de çok stabil bir kullanım sağlıyor. Bu arada Ankara Bodrum yolunu molalar dahil 8,30 saatte aldığımı da eklemeliyim. Ortalama süratim 103 km diyordu ki bunu otobanda ancak yakalayabilirsiniz. Ortalama süratin bu seviyede olmasının sebebinin E'de giderken manuel ile deviri yükseltip hızı sabit tutabilmekte buluyorum. Yokuşlarda aracın bayılması, dizelin yavaşlaması dye bir şey olmadı. Aksine jetta ve benzinli pasatlara virajlı yokuşlarda fark attım. Elbetteki şoför önemlidir Dönüşte 110-130 bandında hızlı geldim. ortalama yakıt tükemimim 5,9lt /100 km oldu. 90 üstü hızlarla gidip 6 lt gibi bir ortalama bana mükemmel gibi geldi. bence iktisat budur. Ancak uzun yola çıkmadan hava filtresi ve yağ değişimi yaptım. Mobil 1 formula 5/10 koydurdum. Aracın sesi gerçekten azaldı. Birde 15 liraya hava filresi varken ben 35 liraya hava filtresi aldım. Onunda etkisi olabilir.
2007 Corolla MMT (E12) ile Eskişehir- Ören (Milas) arasını 3.5 lt/100 km. yakıt ortalamasıyla bitirdim. Gidiş-geliş mesafe 1150 km. Aracım 147 bin km'de. Klima hep açık. 3 kişi, dopdolu bagaj. Yol bilgisayarı 3.5 gösterdi ama depoyu doldurduğumda yakıt ortalamasını bir de kendim hesaplayayım, acaba ekranda gördüğüm doğru mu dedim: sonuç 3.6 litre çıktı. Bu da bence doğru sonuç sayılır. Yalnız maksimum hız 90-95 km, ortalama hızım 70 km idi. Aynı araçla kış koşullarında şehir içinde Eskişehir'de 9- 10 litreyi gördüğümü söylemeliyim. Minimum olarak Eskişehir- Bursa arası 3.1 yakıt ort. buldum. Aracımın tüm bakımlarını 6 ayda bir yetkili servis SARAR Eskişehir'de yaptırıyor hiçbir masraftan kaçınmıyorum. Bakımlı bir araç anlayacağınız. Yağı, filtreleri değiştirmek için 10 bin km'yi beklemem.
6 litre bence kötü bir iktisat uzun yol dizel araç için söylediğiniz hız bandında bu değerleri benzinli araçlar yapıyor